Έντεκα κρατούμενοι απέδρασαν από τις φυλακές Τρικάλων-Έσπευσαν δυνάμεις των ΕΚΑΜ

Συγκλονιστικό βίντεο από την ανταλλαγή πυροβολισμών

Έντεκα κρατούμενοι απέδρασαν από τις φυλακές Τρικάλων-Έσπευσαν δυνάμεις των ΕΚΑΜ

Πρώτη ανάρτηση: 23/03/2013 08:40​

Έντεκα αλλοδαποί κρατούμενοι, οι οποίοι είχαν καταδικαστεί για ληστείες και κλοπές, απέδρασαν από τις φυλακές Τρικάλων, όπως ανακοινώθηκε από το υπουργείο Δικαιοσύνης, μετά από την καταμέτρηση των εγκλείστων.

Στις φυλακές έχει σπεύσει και κλιμάκιο της ΕΚΑΜ από τη Θεσσαλονίκη. Συγκεκριμένα, είναι σε εξέλιξη επιχείρηση, προκειμένου να ελεγχθούν τυχόν κρατούμενοι με όπλα που βρίσκονται έξω από τα κελιά τους και να εντοπιστεί ο οπλισμός που πιθανόν είναι κρυμμένος, αλλά και να γίνει καταμέτρηση των κρατουμένων.

Όλα ξεκίνησαν όταν περίπου 10 φυλακισμένοι της Γ΄ Πτέρυγας, όπου κρατούνται βαρυποινίτες, έκοψαν τα κάγκελα και ανέβηκαν στην ταράτσα του σωφρονιστικού καταστήματος και άρχισαν να πυροβολούν τους φρουρούς.

Ταυτόχρονα, έξω από τις φυλακές άρχισαν να πέφτουν πυροβολισμοί από ένα ή δύο αυτοκίνητα, προφανώς από συνεργούς κρατουμένων που επιχειρούσαν να αποδράσουν.

Σύμφωνα με πληροφορίες του star.gr, έχουν τραυματιστεί 2 φρουροί: πρόκειται για τον 37χρονο Μιχάλη Δημητρίου και τον 40χρονο Κώστα Καρρά. Ο δεύτερος μάλιστα είναι σε σοβαρή κατάσταση. Πληροφορίες αναφέρουν πως ενδεχομένως να υπάρχει και τρίτος τραυματίας, χωρίς να έχει διευκρινιστεί μέχρι στιγμής αν πρόκειται για κρατούμενο ή για φρουρό.

Τρίτη απόπειρα απόδρασης μετά τον Βλαστό και τον Ριζάι

Υπενθ��μίζεται ότι στις φυλακές Τρικάλων είχε σημάνει συναγερμός και πριν από μερικές εβδομάδες, όταν ο βαρυποινίτης Παναγιώτης Βλαστός είχε προσπαθήσει να αποδράσει με ελικόπτερο ενώ μια βδομάδα πριν επιχείρησε να αποδράσει και ο Αλκετ Ριζάι από τις φυλακές Μαλανδρινου.

Μάλιστα από τις φυλακές έσπευσαν να δηλώσουν από νωρίς ότι ο βαρυποινίτης κρατείται σε διαφορετική πτέρυγα των φυλακών και δεν έχει σχέση με το νέο επεισόδιο.

Δείτε το συγκλονιστικό βίντεο από την ανταλλαγή πυροβολισμών...

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top