Άρειος Πάγος: Η απόπειρα αυτοκτονίας είναι εργατικό ατύχημα

Διαβάστε: Εργαζόμενη υπέστη πίεση και έκοψε τις φλέβες της

Άρειος Πάγος: Η απόπειρα αυτοκτονίας είναι εργατικό ατύχημα

​Μέχρι σήμερα η απόπειρα αυτοκτονίας εν ώρα εργασίας και κατόπιν σφοδρής πιέσεως από τον εργοδότη δεν αποτελούσε εργατικό ατύχημα. Πλέον όμως και όπως απεφάνθη ο Άρειος Πάγος αποτελεί.

Ο Άρειος Πάγος εξέτασε την υπόθεση μιας 50χρονης εργάτριας που έκανε απόπειρα αυτοκτονίας μετά από πίεση που δέχτηκε από τους εργοδότες της και επιδίκασε αποζημίωση 60.000 ευρώ, καθώς ακύρωσε και την απόλυσή της.

Η πενηντάχρονη γυναίκα προσελήφθη το 1993 ως εργάτρια αλλαντοποιίας στη Βόρεια Ελλάδα. Τον Απρίλιο του 2008 οι εργοδότες της, της ζήτησαν να απασχοληθεί σε δεύτερη εργασία παράλληλα με τον καθαρισμό του χώρου στον ίδιο όμιλο μέχρι να προσληφθεί καθαρίστρια.

Η εργαζομένη αντέδρασε έντονα και αρνήθηκε την παράλληλη απασχόληση. Ακολούθησε σφοδρή πίεση από τους υπευθύνους της, καθώς και απειλές και υβριστικά σχόλια. Η γυναίκα δεν άντεξε και αποπειράθηκε να αυτοκτονήσει μέσα στον χώρο εργασίας της. Πήρε ένα μαχαίρι από την κουζίνα και έκοψε τις φλέβες της. Μετά τον τραυματισμό της μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο, όπου και της έκαναν ράμματα, ενώ πήρε αναρρωτική άδεια δύο μηνών.

Μετά την αναρρωτική άδεια, τον Αύγουστο του 2008, η εργαζομένη επέστρεψε στην επιχείρηση και τρεις μήνες μετά καταγγέλθηκε η εργασιακή της σύμβαση.

Ο Άρειος Πάγος απεφάνθη πως η απόπειρα αυτοκτονίας στον χώρο εργασίας και κατόπιν πίεσης θεωρείται εργατικό ατύχημα, ενώ, όπως σας γράψαμε ,της κατέβαλε και αποζημίωση.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top