Ψάχνουν ανδρόγυνο για ταξίδι στον Άρη!

Δωρεάν «διακοπές» 501 ημερών

Έναν άνδρα και μια γυναίκα σκοπεύει να προσλάβει ένα μη κερδοσκοπικό ίδρυμα για ένα ταξίδι 501 ημερών με επιστροφή, στον πλανήτη Άρη! Το γεγονός αποκάλυψαν οι διοργανωτές, οι οποίοι ωστόσο προτιμούν ζευγάρι.

Η αποστολή θα στοιχίσει πάνω από 1 δισεκατομμύρια δολάρια και θα χρηματοδοτηθεί από ιδιωτικές δωρεές και χορηγίες.

Εμπνευστής της κίνησης αυτής είναι ο Ντένις Τίτο, ένας πολυεκατομμυριούχος ο οποίος το 2001 κατέβαλε το ποσό των 20 εκατομμυρίων δολαρίων για ένα ταξίδι στον Διεθνή Διαστημικό Σταθμό.

Για την ώρα, δεν υπάρχουν αμερικανικά διαστημόπλοια σε λειτουργία, οπότε η αποστολή θα πάρει σάρκα και οστά, όταν υπάρξει πλήρης ανάπτυξη των απαιτούμενων συστημάτων και τεχνολογιών.

Αρκετά από τα συστήματα αναμένεται να είναι έτοιμα για πτήση το 2017. Αυτό αφήνει ελάχιστα χρονικά περιθώρια προκειμένου η αποστολή να επωφεληθεί από μια σπάνια πλανητική ευθυγράμμιση που θα επιτρέψει στο σκάφος να κάνει τον γύρο του Άρη, φτάνοντας μόλις 240 χιλιόμετρα από την επιφάνεια του πλανήτη, πριν επιστρέψει στη Γη.

Η εκτόξευση του διαστημικού σκάφους θα ξεκινήσει στις 5 Ιανουαρίου του 2018, ενώ η επόμενη ευκαιρία για μια τέτοια ευθυγράμμιση θα είναι το 2031.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Star.gr Application Κατεβάστε την εφαρμογή του star.gr, για να μπορείτε να διαβάζετε τα αγαπημένα σας άρθρα και εκτός δικτύου.
Back to Top