6 γυναίκες - μυστήριο στις σημειώσεις που βρέθηκαν στη γιάφκα στα Τουρκοβούνια

Τι σχεδίαζαν και ποιος ο ρόλος της «μικρής» της οργάνωσης

6 γυναίκες - μυστήριο στις σημειώσεις που βρέθηκαν στη γιάφκα στα Τουρκοβούνια
Τα ονόματα 6 γυναικών βρέθηκαν στις χειρόγραφες σημειώσεις στο διαμέρισμα στα Τουρκοβούνια. Οι αστυνομικοί εκτιμούν ότι οι νεαροί που έχουν συλληφθεί για την διπλή ληστεία στην Κοζάνη και κατηγορούνται για συμμετοχή στη Συνωμοσία Πυρήνων της Φωτιάς ήθελαν να πλαστογραφήσουν κάποια νέα ταυτότητα με γυναικείο όνομα ή να νοικιάσουν ένα ακόμα σπίτι.

Πρόκειται για γυναίκες ηλικίας από 23 έως 36 ετών και τα ονόματά τους βρέθηκαν σε χειρόγραφες σημειώσεις. Λογικό συμπέρασμα, λένε, ότι μία τουλάχιστον γυναίκα συμμετέχει στην οργάνωση.

Σε μια χειρόγραφη σημείωση που έχει την υπογραφή "Συνωμοσία Πυρήνων της Φωτιάς" και φαίνεται ότι έχει δοθεί από κάποιο ήδη προφυλακισμένο μέλος της οργάνωσης οι αστυνομικοί συναντούν την... μικρή της οργάνωσης.

"Σύντροφοι τη Δευτέρα θα σας δώσουμε (στην μικρή) τα ακριβή φωτοαντίγραφα ώστε να δείτε και με ακρίβεια τις φόρμες ταυτότητας" γράφουν.

Σε άλλη σημείωση οι "παλιοί" της οργάνωσης φαίνεται να δίνουν οδηγίες στα νεότερα μέλη γι�� την κατασκευή πλαστών διπλωμάτων οδήγησης και η "μικρή" θα έχει και πάλι τον ρόλο της.

Ενδεικτικές είναι οι παρακάτω οδηγίες από τα ευρήματα στη γιάφκα στα Τουρκοβούνια : «Αν σας είναι δύσκολο, αφήστε το, μην το κουράσετε πολύ. Κρατείστε μως και για εσάς τη φόρμα (μήτρα). Τα χαρτιά όταν τελειώσετε τη δουλειά βάλτε τα σε ένα φάκελο που θα γράφει πάλι Βαγγέλης και δώστε τα στη μικρή» .

Αφού πέτυχε δύο φορές γιατί όχι και τρίτη σκέφτηκαν τα μέλη της οργάνωσης και σε ένα από τα 5 στικάκια που βρέθηκαν στο διαμέρισμα υπήρχαν σχέδια για απόδραση με ελικόπτερο από τον Κορυδαλλό. Οδηγός τους η απόδραση του Βασίλη Παλαιοκώστα με ελικόπτερο, με τη δικαιολογία του… γάμου ή της εκδρομής.

«Τη φάση την έχουμε δοκιμάσει και στο παρελθόν και είναι ασφαλής για σπίτια. Μόνο για τη φάση της απόδρασης δεν θα τα εμπιστευόμασταν» γράφουν.

​​ Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top