Ανατριχιαστικό: 6χρονο αγγελούδι τρώει πέτρες και ξύλα. Πάσχει από σπάνια πάθηση

Η μητέρα του είναι απεγνωσμένη

Ανατριχιαστικό: 6χρονο αγγελούδι τρώει πέτρες και ξύλα. Πάσχει από σπάνια πάθηση

Ο μικρός Zach Tahir από το Salford δεν τρώει κανονικό φαγητό. Ο 6χρονος το έχει αντικαταστήσει με «αντικείμενα» που βρίσκονται μέσα στο σπίτι του. Αυτό οφείλεται σε μια σπάνια πάθηση, που ονομάζεται Pica η οποία δεν του επιτρέπει να διακρίνει τι πρέπει να φάει και τι όχι με αποτέλεσμα να καταναλώνει πέτρες, ξύλα, σοβάδες και χαρτιά.


Το χειρότερο είναι πως δεν υπάρχει θεραπεία και η μητέρα του απεγνωσμένη, προσπαθεί να τον συγκρατήσει.

Mum+Rachel+with+son+Zach+Tahir+at+their+home+in+Salford.jpg

Στα έκτα του γενέθλια το δώρο της προς εκείνο ήταν ένα δωμάτιο που δεν «τρώγεται». Μάλιστα είναι το πρώτο που κατασκευάστηκε για παιδί με την ασθένεια Pica και κόστισε στην οικογένειά του περισσότερο από 36.000 δολάρια, πολλά από τα οποία προήλθαν από δωρεές.

«Ανησυχώ πολύ. Τον επιβλέπω και μάλιστα έχουμε τοποθετήσει κάμερα στο δωμάτιό του αλλά δεν είναι καθόλου εύκολο να τον προστατεύσω. Όλα γίνονται ασυναίσθητα, δεν καταλαβαίνει πως αυτό που κάνει είναι επιβλαβές για την υγεία του» δηλώνει η μητέρα του, Rachel Horn, 32 ετών.

«Δεν υπάρχει κανένα όριο σε αυτά που μπορεί να του τραβήξουν την προσοχή και να δοκιμάσει. Ξεκίνησε να τρώει ξύλινες σανίδες και τις περσίδες του δωματίου του και κατέληξε να δοκιμάζει μέχρι και τους σοβάδες από τους τοίχους» συμπληρώνει η ίδια.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top