Βάλαμε τους λύκους να φυλάνε τα πρόβατα! Σύλληψη 3 υπαλλήλων ΣΔΟΕ για δωροδοκία και εκβιασμό

Ανακοίνωση εξέδωσε και το υπουργείο οικονομικών

Βάλαμε τους λύκους να φυλάνε τα πρόβατα! Σύλληψη 3 υπαλλήλων ΣΔΟΕ για δωροδοκία και εκβιασμό

​Χειροπέδες σε τρεις υπαλλήλους του Σώματος Δίωξης Οικονομικού Εγκλήματος (ΣΔΟΕ) της Πάτρας για παθητική δωροδοκία και εκβίαση ενός 57χρονου επιχειρηματία πέρασαν το απόγευμα της Παρασκευής οι αστυνομικές Αρχές, όπως αποκάλυψε σήμερα η ΕΛ.ΑΣ.

Η σύλληψη των δύο εκ των τριών επίορκων υπαλλήλων έλαβε χώρα αφότου αυτοί έλαβαν προσημειωμένο χρηματικό ποσό από τον επιχειρηματία. Οι υπάλληλοι του ΣΔΟΕ είχαν απαιτήσει εκβιαστικά ποσό 15.000 ευρώ από τον 57χρονο, προκειμένου να διευθετήσουν ευνοϊκά φορολογικές εκκρεμότητές του.

Στο πλαίσιο της έρευνας που ακολούθησε, σχηματίστηκε δικογραφία σε βάρος και ενός ακόμα υπαλλήλου του Σώματος, ο οποίος φέρεται να ενεργούσε σε συνεννόηση με τους δύο πρώτους συλληφθέντες.

Μετά από έρευνες που διενεργήθηκαν στις οικίες των τριών υπαλλήλων, οι αστυνομικοί εντόπισαν και κατέσχεσαν χρηματικό ποσό ύψους 76.000 ευρώ και 1.900 δολαρίων.
ΥΠΟΙΚ: Στόχος μας η πάταξη παράνομων συμπεριφορών

«Το Υπουργείο Οικονομικών ενημερώθηκε από την Ελληνική Αστυνομία για τη σύλληψη και θα κινήσει αμέσως όλες τις διαδικασίες που προβλέπει ο νόμος και αφορούν υπαλλήλους που συλλαμβάνονται και απαγγέλλονται εναντίον τους κατηγορίες για τέτοιου είδους αδικήματα» γράφει σε σχετική ανακοίνωση του το υπουργείο οικονομικών.

Είναι γνωστό ότι πάγια θέση του Υπουργείου είναι η μη ανοχή, αλλά και η πάταξη παράνομων συμπεριφορών. Στην κατεύθυνση αυτή είναι πάντοτε απαραίτητη η ευαισθητοποίηση και συνεργασία των πολιτών.

Βίντεο star

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top