Πάτρα: Έμαθε για το χωρισμό... όλη η πολυκατοικία!

Οι δικαστικοί επιμελητές αφήνουν δημόσια έγγραφα σε κοινή θέα

​Στα σκαλιά των πολυκατοικιών αφήνονται έγγραφα με προσωπικά δεδομένα πολιτών, ότ��ν δεν τους βρίσκει ο δικαστικός επιμελητής. Έτσι ο καθένας μπορεί να διαβάσει... τις προσωπικές ιστορίες και τις αντιδικίες του γείτονα ή του συγκάτοικού του.

Σύμφωνα με πληροφορίες, υπάρχουν καταγγελίες για δύο τουλάχιστον περιπτώσεις που τα έγγραφα έγιναν διαφημιστικά φυλλάδια σε εισόδους πολυκατοικιών. Μάλιστα η μία περίπτωση αφορούσε διαζύγιο!!!

Έτσι οι ένοικοι της ίδιας πολυκατοικίας είχαν την ευκαιρία να διαβάσουν για τους καυγάδες του ζευγαριού, τα λόγια που αντάλλαξαν, τα επεισόδια στη σχέση τους και άλλα πολλά.

Η δεύτερη περίπτωση αφορά οικονομική υπόθεση πολίτη ο οποίος έχει μπει σε περιπέτειες. Οι σύνοικοι έγιναν γνώστες και μάλιστα με λεπτομέρειες, όσων αντιμετωπίζει.

Είναι φα��ερό πως η προστασία των προσωπικών δεδομένων καταστρατηγείται με αυτόν τον τρόπο. Η έννοια της θυροκόλλησης εγγράφων δεν είναι απορριπτέα, θα μπορούσε όμως να γίνεται με τέτοιον τρόπο ώστε να προστατεύεται η προσωπικότητα των πολιτών. Για παράδειγμα σε χώρες του εξωτερικού, τέτοια έγγραφα εσωκλείονται σε φάκελο και στη συνέχεια θυροκολλούνται.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Star.gr Application Κατεβάστε την εφαρμογή του star.gr, για να μπορείτε να διαβάζετε τα αγαπημένα σας άρθρα και εκτός δικτύου.
Back to Top