Δεν «ανακούφισαν» τους αγρότες τα μέτρα που ανακοινώθηκαν

Ενισχύουν τα μπλόκα οι αγρότες της βόρειας Ελλάδας

Με επιφύλαξη υποδέχτηκαν οι αγρότες το πακέτο τω�� κυβερνητικών προτάσεων για την επίλυση των αιτημάτων τους στο οποίο συμφώνησαν οι τρεις πολιτικοί αρχηγοί σε σύσκεψη στο Μέγαρο Μαξίμου.

Όπως είπαν οι εκπρόσωποι των αγροτών το πακέτο των προτάσεων «είναι ανεπαρκές» και εντός της ημέρας προγραμματίζουν γενικές συνελεύσεις στα σημεία συγκέντρωσης. Την Παρασκευή θα πραγματοποιηθεί νέα γενική συνέλευση των αγροτών για να εξετάσουν τις κυβερνητικές προτάσεις και να καθορίσουν την περαιτέρω στάση τους.

Οι αγρότες προαναγγέλλουν ότι θα προχωρήσουν και σήμερα, Πέμπτη σε ολιγόλεπτους αποκλεισμούς εθνικών οδών.

Στο πλευρό των αγροτών της Ημαθίας βρίσκονται για ακόμη μία ημέρα όλοι οι φορείς του νομού, ενώ καταφτάνουν με τα τρακτέρ του αγρότες από Πέλλα και Πιερία.

Σ��η Θεσσαλία οι αγρότες θα δώσουν συνέντευξη τύπου το μεσημέρι, ενώ ισχυρό παραμένουν οι δυνάμεις των αγροτών στον κόμβο της Νίκαιας στην παλαιά εθνική οδό Αθηνών-Θεσσαλονίκης.

Στις Σέρρες, οι αγρότες παραμένουν στην κομβική διασταύρωση του δημοτικού διαμερίσματος Λευκώνα, επί της εθνικής οδού Σερρών -Θεσσαλονίκης και Σερρών –Προμαχώνα, ενώ δεν αποκλείουν το ενδεχόμενο να πάρουν το δρόμο προς το παραμεθόριο σταθμό του Προμαχώνα.

Παρατεταγμένα παραμένουν τρακτέρ στον κόμβο των Κερδυλλίων παραπλεύρως της εθνικής οδούς Σερρών-Καβάλας, ενώ μία μικρότερη δύναμη αγροτών με τρακτέρ βρίσκεται έξω από το Ροδολίβος, του δήμου Αμφιπόλεως. Πάντως, και οι Σερραίοι αγρότες πρόκειται να καθορίσουν την στάση τους εντός της ημέρας, αφού πρώτα πραγματοποιηθεί γενική συνέλευση.

Οι αγρότες σε Δράμα και Καβάλα ενισχύουν ολοένα και περισσότερο το «μπλόκο» που έχει στηθεί στο τμήμα της εθνικής οδού Καβάλας -Δράμας στο ύψος της κοινότητας Λυδίας, ενώ παρατεταγμένα συνεχίζουν να έχουν τα τρακτέρ τους στη Μαυρολέκη και στη διασταύρωση Κοκινογείων.

Σε Έβρο και Ροδόπη, οι αγρότες έχουν παρατεταγμένα τα τρακτέρ τους έξω από το εργοστάσιο της Βιομηχανίας Ζάχαρης, στις Φέρες και στον κόμβο Καλλίστης, επί της εθνικής οδού Κομοτηνής - Ξάνθης.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Star.gr Application Κατεβάστε την εφαρμογή του star.gr, για να μπορείτε να διαβάζετε τα αγαπημένα σας άρθρα και εκτός δικτύου.
Back to Top