Και ιδιώτες πνευμονολόγοι θα «φιλτράρουν» την αιθανομίχλη

Τι αποφασίστηκε στην σύσκεψη για το ζήτημα

Ολοκληρώθηκε γύρω στις 16:00 η σύσκεψη στο Εθνικό Κέντρο Επι��ειρήσεων Υγείες του Υπουργείου Υγείας για το φαινόμενο της αιθαλομίχλης που έχει παρατηρηθεί το τελευταίο διάστημα στην Αθήνα.

Στη συνάντηση αποφασίστηκε η ενίσχυση του δημόσιου δικτύου παρακολούθησης του φαινομένου (Δημόσια και Στρατιωτικά Νοσοκομεία) σε συνεργασία με τον ιδιωτικό τομέα (ιδιωτικές κλινικές).

Συγκεκριμένα θα συνεχιστεί η καταγραφή από το Εθνικό Κέντρο Επιχειρήσεων Υγείας των περιστατικών που εισάγονται ή προσέρχονται με συμπτώματα όπως βρογχικό άσθμα , χρόνια βρογχίτιδα – ΧΑΠ σε παρόξυνση κτλ. στις πνευμονολογικές κλινικές του ΕΣΥ και των Στρατιωτικών Νοσοκομείων ενώ παράλληλα θα συλλέγονται ανάλογα στοιχεία και από τις ιδιωτικές κλινικές.

Σε συνεργασία με τον Ιατρικό Σύλλογο Αθηνών θα οριστούν 45 πνευμονολόγοι οι οποίοι θα καταγράφουν τα περιστατικά. Η ανάπτυξη δικτύου παρακολούθησης πνευμονολογικών περιστατικών και από ιδιώτες ιατρούς εκτιμάται ότι θα βελτιώσει το στατιστικό δείγμα με αποτέλεσμα να δοθεί ακριβέστερη εικόνα επικινδυνότητας για τη Δημόσια Υγεία από το φαινόμενο της αιθαλομίχλης.

Στη συνάντηση παρευρέθηκαν ο διοικητής του ΕΚΕΠΥ, κ. Πάνος Ευσταθίου, ο Πρόεδρος του ΙΣΑ, κ. Γεώργιος Πατούλης, ο κ. Ιωάννης Καρύδης, Συνεργάτης της Υφυπουργού Υγείας κας. Φωτεινής Σκοπούλη, η Γενική Διευθύντρια Δημόσιας Υγείας κα. Αθηνά Κύρλεση , η Προϊσταμένη της Δ/νσης Υγειονομικής Μηχανικής και Υγιεινής Περιβάλλοντος κα. Βασιλική Καραούλη, o κ. Θεόδωρος Γρίβας Επιστημονικός Σύμβουλος του ΕΚΕΠΥ, οι κυρίες Ζαχαρούλα Μανωλίδο��, Κατερίνα Καραγεώργου, Κατερίνα Κωστοπούλου και ο κ. Περικλής Μπέκας της Ομάδας Διαχείρισης Κινδύνου του ΕΚΕΠΥ με Πρόεδρο τον καθ. κ. Μπεχράκη Παναγιώτη.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Star.gr Application Κατεβάστε την εφαρμογή του star.gr, για να μπορείτε να διαβάζετε τα αγαπημένα σας άρθρα και εκτός δικτύου.
Back to Top