Στοιχεία-σοκ του «Χαμόγελου του παιδιού» γ��α τη βία στα σχολεία!

1 στους 3 μαθητές πέφτουν θύματα εκφοβισμού

Τα περιστατικά βίας μεταξύ μαθητών στα σχολεία αυξάνονται καθημερινά!

Ένας στους τρεις μαθητές στην Ελλάδα δηλώνει ότι βιώνει τον εκφοβισμό από συμμαθητές του στο σχολείο, ενώ το 46% δεν διστάζει να ομολογήσει ότι είναι θύτης, ασκώντας μάλιστα σωματική βία!

Τα στοιχεία αυ��ά φέρνει στο φως η έρευνα από το «Χαμόγελο του Παιδιού» και αποδεικνύουν ότι το φαινόμενο του bulling έχει πάρει πλέον διαστάσεις επιδημίας στην Ελλάδα, έχοντας «ενσωματωθεί» στην καθημερινότητα της σχολικής ζωής.

Για να αντιμετωπιστούν αυτά τα φαινόμενα, έξι μη κυβερνητικές οργανώσεις από την Ελλάδα, την Ιταλία, τη Βουλγαρία, την Εσθονία, τη Λεττονία και τη Λιθουανία, με συντονιστή το «Χαμόγελο του Παιδιού» προχώρησαν στη δημιουργία της ευρωπαϊκής εκστρατείας κατά του Σχολικού Εκφοβισμού με το σύνθημα: «Κάνε τη διαφορά. Μίλα τώρα».

Ταυτόχρονα, το «Χαμόγελο του παιδιού» προβάλλει ειδικό βίντεο στο πλαίσιο της ευρωπαϊκής καμπάνιας αντιμετώπισης του bullyling με τίτλο «Κάνε τη διαφορά. Μίλα τώρα».

Αναλυτικότερα, οι πιο συνηθισμένες μορφές εκφοβισμού αφορούν στη χρήση κοροϊδευτικών ονομάτων, σε σπρωξίματα, τα χτυπήματα, τα πειράγματα για την εξωτερική εμφάνιση, αλλά και ανάρτηση εξευτελιστικών φωτογραφιών στο ίντερνετ και διάδοσή τους μέσω κινητού.

Το προφίλ του δράστη και του θύματος είναι σχετικά ξεκάθαρο: αγόρια πιο εύσωμα ή μεγαλύτερης ηλικίας είναι οι δράστες, παιδιά μικροκαμωμένα, από οικογένειες ανέργων ή με προβληματικές σχέσεις είναι τα θύματα.

Το ποσοστό των θυμάτων σχολικού εκφοβισμού είναι υψηλότερο στις περιπτώσεις όπου και οι δύο γονείς δεν εργάζονται. Το υψηλότερο ποσοστό παρατηρείται στους μαθητές που δηλώνουν ότι η σχέση τους με τους γονείς τους είναι πολύ άσχημη (51,52%).

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Star.gr Application Κατεβάστε την εφαρμογή του star.gr, για να μπορείτε να διαβάζετε τα αγαπημένα σας άρθρα και εκτός δικτύου.
Back to Top