Πύργος: Παρά την καταδίκη έγιναν...αντιδήμαρχοι

Διαβάστε και θα καταλάβετε πως στην Ελλάδα ΟΛΑ γίνονται!

Πύργος: Παρά την καταδίκη έγιναν...αντιδήμαρχοι

Τι και αν νομοθεσία θέτει σε αργία αιρετούς που έχουν καταδικαστεί; Στην Ελλάδα όλα μπορούν να σ��μβούν!

Πάρτε για παράδειγμα δύο αιρετούς που καταδικάστηκαν πρόσφατα σε δεύτερο βαθμό από τα ποινικά δικαστήρια για σοβαρή υπόθεση παράβασης καθήκοντος. Τι έγινε με αυτούς; Πολύ απλά τοποθετήθηκαν στη θέση των δύο αντιδημάρχων, από το δήμαρχο Πύργου, Μάκη Παρασκευόπουλο.

Πρόκειται για τους Αντώνη Καράμπελα και Λεωνίδα Δημουλιά, αντιδημάρχους κοινωνικών υπηρεσιών και διοικητικών υπηρεσιών αντίστοιχα, οι οποίοι παρά την καταδίκη τους τοποθετήθηκαν σε θέσεις «κλειδιά».

Με βάση το κατηγορητήριο και το Πόρισμα του Συνηγόρου του Πολίτη, οι δύο αιρετοί παραπέμφθηκαν και καταδικάστηκαν, επειδή ως πρώην αντινομάρχες Ηλείας δεν επέβαλλαν πρόστιμα σε επιχειρήσεις που λειτουργούσαν παράνομα χωρίς άδεια, οι οποίες μάλιστα ρύπαιναν ανεξέλεγκτα το περιβάλλον. Οι δύο αντιδήμαρχοι του Πύργου κατηγορούνται επίσης ότι δεν απαντούσαν στις συνεχείς κλήσεις του Συνηγόρου του Πολίτη που είχε μεσολαβήσει μετά τις γραπτές καταγγελίες κατοίκων.

«Γνωρίζουμε την υπόθεση και έχω δώσει ήδη εντολή για τα περαιτέρω. Το αρμόδιο πειθαρχικό όργανο των αιρετών, θα λάβει τη σχετική δικαστική απόφαση του Εφετείου Πατρών, και αυτό θα αποφασίσει για την αργία τους», ανέφερε ο γενικός γραμματέας της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Πελοποννήσου - Δυτικής Ελλάδας και Ιονίων Νήσων, Μανώλης Αγγελάκας.

«Η δημόσια ζωή είναι πεδίο δύσκολο. Δεν μπορεί κάποιος που καταδικάζεται για παράβαση καθήκοντος να παραμένει έξω από τη δημόσια ζωή. Αν ο νόμος δεν απαγορεύει σε κάποιον να είναι σε αυτή τη θέση, δεν νομίζω ότι υπάρχει πρόβλημα. Αν κάποιος άργησε η καθυστέρησε να κλείσει μια επιχείρηση που έδινε δουλειά σε δεκάδες ανθρώπους δεν μπορούμε να τον καταδικάσουμε», ανέφερε ο δήμαρχος του Πύργου, Μάκης Παρασκευόπουλος. Τα σχόλια δικά σας!

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top