Έβδομη ημέρα απεργίας στο Μετρό!

Στάσεις εργασίας σε ηλεκτρικό και τραμ-Η κυβέρνηση απειλεί με επίταξη και απολύσεις

Έβδομη ημέρα απεργίας στο Μετρό!

Η ταλαιπωρία για τους επιβάτες των ΜΜΜ δεν φαίνεται να έχει τέλος στην Αττική!

Για έβδομη συνεχή ημέρα οι συρμοί του μετρό θα παραμείνουν ακινητοποιημένοι, ενώ στάσεις εργασίας από τις 12.00 έως τις 16.00 θα πραγματοποιηθούν σε ηλεκτρικό και τραμ.

Κανονικά εκτελούνται σήμερα τα δρομολόγια των λεωφορείων και των τρόλεϊ.

Αύριο, Πέμπτη, ωστόσο, τα λεωφορεία ��α παραμείνουν ακινητοποιημένα από τις 11.00 έως τις 17.00, καθώς οι εργαζόμενοι θα πραγματοποιήσουν γενική συνέλευση.

Όπως σας γράψαμε και στο star.gr, σε κοινή σύσκεψη που πραγματοποίησαν χθες οι εργαζόμενοι στα μέσα μαζικής μεταφοράς αποφάσισαν τη συνέχιση των κινητοποιήσεών τους, προσανατολιζόμενοι σε στάσεις εργασίας την επόμενη Τρίτη 29 Ιανουαρίου καθώς και σε 24ωρη απεργία την επόμενη Πέμπτη 31 Ιανουαρίου.

Ταυτόχρονα όμως ανοικτό αφήνει και το ενδεχόμενο των απολύσεων η διοίκηση της ΣΤΑΣΥ Α.Ε. όπου αναφέρει:

«έχοντας εξαντλήσει τις διαδικασίες διαλόγου και τα ένδικα μέσα με τα οποία η δικαιοσύνη κατά συρροή κήρυξε τις κινητοποιήσεις παράνομες», τονίζει ότι «δεν θα παραμείνει απαθής απέναντι στην ταλαιπωρία του επιβατικού κοινού και τη συνεχιζόμενη παρανομία και θα προχωρήσει στην απόλυτη εφαρμογή του συνόλου των συνεπειών του νόμου».

Η εταιρεία καλεί τους εργαζόμενους «να επιστρέψουν άμεσα στην εργασία τους και να γνωρίζουν ότι σε διαφορετική περίπτωση θα εφαρμοστεί ο νόμος».

Υπενθυμίζεται παράλληλα πως η προϊσταμένη της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Π. Φάκου διέταξε τη διενέργεια προκαταρκτικής εξέτασης για το θέμα της απεργίας στο μετρό. Η κ. Φάκου ζητεί να διερευνηθεί αν πράγματι οι εργαζόμενοι στο μετρό πληρώνονται κανονικά τις ημέρες απεργίας, δηλώνοντας ασθένεια ή κάνοντας χρήση των ρεπό τους.

Ο εισαγγελέας που θα διενεργήσει την έρευνα έχει επίσης εντολή να αναζητήσει την απόφαση του Μονομελούς Πρωτοδικείου, που έκρινε παράνομη την κινητοποίηση των εργαζομένων και να κρίνει αν η συνέχιση της απεργίας συνιστά παραβίαση δικαστικής απόφαση.

Ο Γενικός Γραμματέας του υπουργείου Μεταφορών μίλησε στην εκπομπή ''Πρωινό ΑΝΤ1'' και ήρθε σε αντιπαράθεση με τον πρόεδρο των εργαζομένων του μετρό που βρισκόταν στα Σεπόλια.

''Η απεργία έχει κριθεί 2 και 3 φορές παράνομη. Δεν μπορούμε να δεχθούμε επ' άπειρον αυτή την κατάσταση, όχι γιατί έχουμε κάτι με τους εργαζόμενους αλλά γιατί έχει βγει η απόφαση της δικαιοσύνης'', ανέφερε χαρακτηριστικά ο Γενικός Γραμματέας.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top