Άραβες κροίσοι: Φτιάξτε τζαμί στην Αθήνα και πληρώνουμε την επισκευή της Μητρόπολης

Το άγνωστο παρασκήνιο και η άρνηση της Εκκλησίας της Ελλάδας

Δεκατέσσερα χρόνια «ασφυκτιά» μέσα στις σκαλωσιές ο Μητροπολιτικός Ναός Αθηνών, αλλά όπως όλα δείχνουν το 2013 θα είναι η χρονιά που ο ιστορικός ναός που έζησε μεγάλες στιγμές της νεότερης εκκλησιαστικής και πολιτικής ιστορίας θα ανοίξει και πάλι για τους πιστούς.

Υπάρχει, ωστόσο έντονο παρασκήνιο γύρω από τα έργα αποκατάστασης ,με τον Αρχιεπίσκοπο ιερώνυμο να δέχεται ασφυκτικό πρέσινγκ από Άραβες κροίσους που ήθ��λαν να βοηθήσουν οικονομικά τα έργα αποκατάστασης στη Μητρόπολη Αθηνών!

Ως γνωστόν ο σεισμός του 1999 προκάλεσε μεγάλες ζημιές στο ναό και από τότε (εποχής του μακαριστού Χριστοδούλου) ξεκίνησαν οι εργασίες επιδιόρθωσης. Όμως οι τεχνικές υπηρεσίες αποκάλυψαν μεγαλύτερες ζημιές (στον τρούλο και την τοιχοποιία και το 2009 ο ναός σφραγίστηκε.

Σύμφωνα με εκκλησιαστική πηγή, ο μητροπολιτικός ναός θα ήταν ήδη έτοιμος και μάλιστα με «χρυσό τρούλο», αν ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών είχε «ενδώσει» στις πιέσεις Αράβων πολυεκατομμυριούχων, οι οποίοι ζητούσαν να βοηθήσουν με γενναιόδωρο ποσό στην επισκευή του με αντάλλαγμα την κατασκευή μουσουλμανικού τεμένους στην Αθήνα.

Μάλιστα, η άρν��ση του κ. Ιερώνυμου δεν ήταν αρκετή για τους Άραβες κροίσους και έτσι επανήλθαν με ακόμη πιο γενναιόδωρη πρόταση. Ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών απάντησε εκ νέου αρνητικά και ξεκίνησε αγώνα για να βρεθούν χρήματα για την αποκατάσταση των μεγάλων ζημιών που έχει υποστεί ο μητροπολιτικός ναός.

Αν όλα πάνε καλά το 2013 θα είναι και τυχερό για τον ναό
ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Star.gr Application Κατεβάστε την εφαρμογή του star.gr, για να μπορείτε να διαβάζετε τα αγαπημένα σας άρθρα και εκτός δικτύου.
Back to Top