Τέλος στους «αιώνιους» ασθενείς!

Θα απολύονται όσοι αναπληρωτές-ωρομίσθιοι καθηγητές παίρνουν πάνω από 15 μέρες αναρρωτική άδεια

Τέλος στους «αιώνιους» ασθενείς!

Τέλος έρχεται και στους «αιώνιους» ασθενείς, σε αυτούς δηλαδή που παίρνουν για ��ψήλου πήδημα» αναρρωτικές άδειες άνω των 15 ημερών στον τομέα της εκπαίδευσης!

Η εγκύκλιος του υπουργείου Παιδείας προβλέπει την απόλυση αναπληρωτών και ωρομίσθιων καθηγητών σε περίπτωση που θα παίρνουν αναρρωτική άδεια άνω των 15 ημερών!

Εξαιρούνται οι άδειες λόγω εγκυμοσύνης ή λοχείας!

Μάλιστα, σε περίπτωση «επικίνδυνης» κύησης, η άνω των 15 ημερών άδεια δεν θα υπολογίζεται ως διδακτική προϋπηρεσία και έτσι δεν θα παίρνουν αντίστοιχα μόρια.

Έτσι πλέον η διάταξη αυτή θα αποτελεί μέρος της σύμβασης εργασίας που θα υπογράφουν οι αναπληρωτές εκπαιδευτικοί.

Φυσικά, η εγκύκλιος είχε και τις αντιδράσεις της. Κυρίως από τη Διδασκαλική Ομοσπονδία (ΔΟΕ) και από βουλευτές του ΚΚΕ.

Συγκεκριμένα η ΔΟΕ αναφέρει: « η συγκεκριμένη απόφαση οδηγεί τους αναπληρωτές σε απόλυση μέσα στη σχολική χρονιά; Και χτυπά χωρίς ντροπή ακόμα και τη μητρότητα, στερώντας την εκπαιδευτική προϋπηρεσία από τις εγκύους αναπληρωτές συναδέλφους».

Αξιοσημείωτο είναι βέβαια το γεγονός ότι το σχολικό έτος 2009-2010, στο Γυμνάσιο του Αϊ-Στράτη υπηρετούσαν στα χαρτιά 30 καθηγητές.

Στην πραγματικότητα όμως, οι περισσότεροι δεν είχαν πατήσει το πόδι τους στο νησί.

Διαμαρτυρόμενοι για την κατάσταση οι μόλις 9 (!) καθηγητές στο νησί φωτογραφήθηκαν με τους συναδέλφους-φαντάσματα, οι οποίοι ήταν μαθητές καλυμένοι με λευκά σεντόνια και όλοι μαζί έβγαλαν μια αναμνηστική φωτογραφία!

aistratis.jpg


Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top