Τέλος στους «αιώνιους» ασθενείς!

Θα απολύονται όσοι αναπληρωτές-ωρομίσθιοι καθηγητές παίρνουν πάνω από 15 μέρες αναρρωτική άδεια

Τέλος έρχεται και στους «αιώνιους» ασθενείς, σε αυτούς δηλαδή που παίρνουν για ��ψήλου πήδημα» αναρρωτικές άδειες άνω των 15 ημερών στον τομέα της εκπαίδευσης!

Η εγκύκλιος του υπουργείου Παιδείας προβλέπει την απόλυση αναπληρωτών και ωρομίσθιων καθηγητών σε περίπτωση που θα παίρνουν αναρρωτική άδεια άνω των 15 ημερών!

Εξαιρούνται οι άδειες λόγω εγκυμοσύνης ή λοχείας!

Μάλιστα, σε περίπτωση «επικίνδυνης» κύησης, η άνω των 15 ημερών άδεια δεν θα υπολογίζεται ως διδακτική προϋπηρεσία και έτσι δεν θα παίρνουν αντίστοιχα μόρια.

Έτσι πλέον η διάταξη αυτή θα αποτελεί μέρος της σύμβασης εργασίας που θα υπογράφουν οι αναπληρωτές εκπαιδευτικοί.

Φυσικά, η εγκύκλιος είχε και τις αντιδράσεις της. Κυρίως από τη Διδασκαλική Ομοσπονδία (ΔΟΕ) και από βουλευτές του ΚΚΕ.

Συγκεκριμένα η ΔΟΕ αναφέρει: « η συγκεκριμένη απόφαση οδηγεί τους αναπληρωτές σε απόλυση μέσα στη σχολική χρονιά; Και χτυπά χωρίς ντροπή ακόμα και τη μητρότητα, στερώντας την εκπαιδευτική προϋπηρεσία από τις εγκύους αναπληρωτές συναδέλφους».

Αξιοσημείωτο είναι βέβαια το γεγονός ότι το σχολικό έτος 2009-2010, στο Γυμνάσιο του Αϊ-Στράτη υπηρετούσαν στα χαρτιά 30 καθηγητές.

Στην πραγματικότητα όμως, οι περισσότεροι δεν είχαν πατήσει το πόδι τους στο νησί.

Διαμαρτυρόμενοι για την κατάσταση οι μόλις 9 (!) καθηγητές στο νησί φωτογραφήθηκαν με τους συναδέλφους-φαντάσματα, οι οποίοι ήταν μαθητές καλυμένοι με λευκά σεντόνια και όλοι μαζί έβγαλαν μια αναμνηστική φωτογραφία!

aistratis.jpg


ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Star.gr Application Κατεβάστε την εφαρμογή του star.gr, για να μπορείτε να διαβάζετε τα αγαπημένα σας άρθρα και εκτός δικτύου.
Back to Top