Αποκαλυπτικές μαρτυρίες κατά των αστυνομικών στην δίκη για την «ζαρντινιέρα»

Τι κατέθεσε ο πρύτανης του ΑΠΘ για τον ξυλοδαρμό του Αυγουστίνου

Αποκαλυπτικές μαρτυρίες κατά των αστυνομικών στην δίκη για την «ζαρντινιέρα»
Ένταση σημειώθηκε στην δίκη των οκτώ κατηγορουμένων αστυνομικών για την υπόθεση της «ζαρντινιέρας».

Όπως σας αναφέραμε σε προηγούμενη ανάρτηση η δίκη συνεχίστηκε με τις καταθέσεις πανεπιστημιακών, που ήταν αυτόπτες μάρτυρες του ξυλοδαρμού του 30χρονου, σήμερα, Αυγουστίνου Δημητρίου στην επέτειο του Πολυτεχνείου το 2006.

Αρχικά τα αίματα άναψαν όταν ο πρόεδρος του ΕΣΔΕΠ Γ. Κρεστενίτης, κατήγγειλε ότι στο διάλειμμα της δίκης, στο διάδρομο του δικαστηρίου, του επιτέθηκαν φραστικά, με βρισιές και άλλα κοσμητ��κά επίθετα αστυνομικοί με πολιτικά ρούχα που είναι κατηγορούμενοι για τον ξυλοδαρμό του Αυγουστίνου.

Στη συνέχεια, ο σημερινός πρύτανης του ΑΠΘ Γιάννης Μυλόπουλος, περιέγραψε τις σκηνές που εκτυλίχθηκαν μπροστά στα μάτια του.

«Άκουσα βογκητά και εκκλήσεις σε βοήθεια. Καθώς πλησίαζα είδα τον κ. Δημητρίου πεσμένο ανάσκελα. Από πάνω του ήταν τέσσερα - πέντε άτομα. Τον χτυπούσαν, τον κλωτσούσαν και τον πατούσαν στο έδαφος. Όλα έγιναν μέσα σε λίγα λεπτά. Αιμόφυρτο τον μετέφεραν, σιδηροδέσμιο, σε αυτοκίνητο της Ασφάλειας. Πρώτη φορά είδα ένα τόσο βίαιο περιστατικό. Θεωρώ ότι οι κατηγορούμενοι εκτελούσαν διαταγές», σημείωσε ο Γ.Μυρόπουλος.

Κληθείς από το δικαστήριο να αναγνωρίσει τα πρόσωπα των αστυνομικών που παρέστησαν στο επεισόδιο, ο πρόεδρος του ΑΠΘ σημείωσε ότι «έχουν περάσει πολλά χρόνια από τότε και δεν μπορώ να τους αναγνωρίσω».

Ένταση σημειώθηκε κατά τη διακοπή της δίκης, όταν ένας εκ των κατηγορούμενων αστυνομικών κινήθηκε απειλητικά εναντίον πανεπιστημιακού που είχε καταθέσει λίγο νωρίτερα περιγράφοντας κι αυτός τον ξυλοδαρμό του νεαρού Κύπριου. «Δεν ντρέπεσαι να λες τέτοια ψέματα», του είπε, αλλά, ύστερα από την επέμβαση συναδέλφων του, το επεισόδιο έλαβε τέλος.

Η διαδικασία θα συνεχιστεί την Τετάρτη με τις καταθέσεις μαρτύρων υπεράσπισης, ενώ αναμένεται να προβληθεί οπτικοακουστικό υλικό από το επεισόδιο. Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top