Απειλές κατά της ζωής τους δέχονται μέλη του Πρυτανικού Συμβουλίου της ΑΣΟΕΕ

Μετά τις δηλώσεις του πρύτανη, κ. Γάτσιου

Απειλές κατά της ζωής τους δέχονται –σύμφωνα με την Καθημερινή- μετά από την επέμβαση της ΕΛ.ΑΣ. στον χώρο στην ΑΣΟΕΕ μέλη του Πρυτανικού Συμβουλίου, ενώ διδάσκοντες κάνουν λόγο για συνθήκες βίας και τραμπουκισμού.

Αφορμή στάθηκαν οι δηλώσεις του πρύτανη, κ. Γάτσιου σε ραδιοφωνική εκπομπή, όπου είχε πει ότι το πανεπιστήμιο είναι κέντρο αριστείας και όχι ανομίας. Είχε καλέσει τους φοιτητές να κρατάνε στο σπίτι τους τα εφόδια για τις διαδηλώσεις και όχι στην ΑΣΟΕ.

Ο πρύτανης είχε πει ακόμα ότι το Πανεπιστήμιο δεν φυλάσσεται και ότι με τρεις θυρωρούς και νυχτοφύλακες δεν μπορεί να φυλάξει την ΑΣΟΕΕ.

Έτσι ομάδα εξαγριωμένων κουκουλοφόρων όπως σας γράψαμε σε χθεσινή ανάρτηση, εισέβαλε στο Οικονομικό Πανεπιστήμιο γκρέμισε και έσπασε την προτομή του ευεργέτη της σχολής Γρηγορίου Μαρασλή.

Η ομάδα αγνώστων που κατέστρεψε το γλυπτό, δεν στάθηκε εκεί, αλλά προέβη και σε άλλες καταστροφές στους γύρω κοινόχρηστους χώρους.

Οι εκπρόσωποι της ΠΑΣΠ, της ΕΑΑΚ και ΑΡΕΝΑ αποφάσισαν διήμερη κατάληψη για χθες Πέμπτη και σήμερα Παρασκευή, ζητώντας να απομακρυνθούν οι άνδρες της ΕΛ.ΑΣ. από την περιοχή του Πανεπιστημίου.

Μέλη του πρυτανικού συμβουλίου, μετά από την επέμβαση της ΕΛ.ΑΣ. στον χώρο, δέχονται, όπως σημειώνει η Καθημερινή, απειλές κατά της ζωής τους, ενώ διδάσκοντες κάνουν λόγο για συνθήκες βίας και τραμπουκισμού.

"Αυτή η τραγική πραγματικότητα δεν ταιριά��ει σε ένα ίδρυμα που βρίσκεται στην πρωτοπορία", σχολίασε ο πρόεδρος της ομοσπονδίας των πανεπιστημιακών ΠΟΣΔΕΠ Νικόλαος Σταυρακάκης, συστήνοντας "κουράγιο, υπομονή, σύνεση, αγωνιστικότητα".

Ο σύλλογος διδασκόντων του ΟΠΑ επισήμανε από την πλευρά του πως δεν μπορεί η ελευθερία της έκφρασης, της έρευνας και της διδασκαλίας που καλλιεργεί το πανεπιστήμιο να επιβιώσει σε συνθήκες βίας και τραμπουκισμού.

"Τα περιστατικά βίας όπως και τα προσωπικά απειλητικά συνθήματα κατά της ζωής μελών του πρυτανικού συμβουλίου, που έχουν εμφανιστεί στους τοίχους του ΟΠΑ, εξευτελίζουν και ακυρώνουν τον ρόλο του του πανεπιστημίου ως πνευματικού φάρου και κέντρου προόδου της κοινωνίας", επισημαίνεται σε ανακοίνωση του ΟΠΑ.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Star.gr Application Κατεβάστε την εφαρμογή του star.gr, για να μπορείτε να διαβάζετε τα αγαπημένα σας άρθρα και εκτός δικτύου.
Back to Top