Να καταργηθεί ο θρησκευτικός όρκος για τους βουλευτές ζήτησε ο Μητροπολίτης Άνθιμος!

Να ορκίζονται στην... τιμή τους όσοι καταθέτουν σε δικαστήρια

Να καταργηθεί ο θρησκευτικός όρκος για τους βουλευτές ζήτησε ο Μητροπολίτης Άνθιμος!

Την άποψη ότι πρέπει να καταργηθεί ο θρησκευτικός όρκος για τους βουλευτές, τους περιφερειακούς και δημοτικούς συμβούλους, από τα δικαστήρια, εξέφρασε ο Μητροπολίτης Αλεξανδρουπόλεως Άνθιμος.

Όπως είπε με αυτό τον τρόπο τους αναγκάζει να… επιορκούν!

«Σήμερα, νομίζω πλέον ότι ο όρκος δεν χρειάζεται», είπε και πρόσθεσε: «αισθάνομαι ευθύνη και ενοχή όταν με επίσημη εκκλησιαστική τελετή, "αναγκάζω" βουλευτές, περιφερειάρχες και δημάρχους να επιορκήσουν... Επειδή, σίγουρα επιορκούν! Αυτό ομολογούν τα ειδικά δικαστήρια, όσα γίνονται κι όσα δεν γίνονται στη χώρα»!!!

Μάλιστα, τόνισε ότι δεν πρέπει να ορκίζονται με θρησκευτικό όρκο ούτε οι υπάλληλοι κατά την διαδικασία ανάληψης των καθηκόντων των υπαλλήλων.

Ως προς τον όρκο στα δικαστήρια είπε συγκεκριμένα , «βάζουν το χέρι τους στο ιερό Ευαγγέλιο με τόση ευκολία και ελαστική συνείδηση… ο όρκος είναι φοβερό πράγμα, για όποιον πιστεύει, ενώ για όποιον δεν πιστεύει είναι παρωδία. Να καταργηθεί, λοιπόν και από τα δικαστήρια και από την ανάληψη των καθηκόντων των αιρετών ή των υπαλλήλων».

Αντί του όρκου στο ευαγγέλιο, ο Μητροπολίτης Αλεξανδρουπόλεως προτείνει «να ορκιζόμαστε στην τιμή και στη συνείδησή μας, που ή τα έχει κανείς ή δεν τα έχει»!

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top