Νέα επιχείρηση της αστυνομίας στο σπίτι της Μαρίας Κάλλας

Έγιναν 7 συλλήψεις-Κλειστή η Πατησίων από το Πολυτεχνείο έως την Αλεξάνδρας

Νέα επιχείρηση της αστυνομίας στο σπίτι της Μαρίας Κάλλας

​Πρώτη Ανάρτηση: 09/01/2013 15:30

Το κτίριο που βρίσκεται το σπίτι της Μαρίας Κάλλας στην οδό Πατησίων και Σκαραμαγκά τελούσε υπό κατάληψη από αντιεξουσιαστές από τον Μάρτιο του 2009.

Πριν από λίγο έγινε έφοδος της αστυνομίας στο κτίριο, με αποτέλεσμα να αντιδράσουν οι καταληψίες!

Έγιναν 7 συλλήψεις ενώ μέσα στο κτίριο βρέθηκαν μπουκάλια, κράνη, κουκούλες, τροχοί και τρυπάνια ενώ η έρευνα συνεχίζεται.

1876703.jpg
1876704.jpg
1876705.jpg
Στο σημείο βρίσκονται έξι διμοιρίες των ΜΑΤ, ενώ αρκετός κόσμος βρίσκεται έξω από το κτίριο.

Οι αστυνομικές δυνάμεις μπήκαν στο κτίριο στις 15:10 και μέχρι αυτή την ώρα συνεχίζεται η επιχείρηση.

Αυτή την ώρα είναι κλειστή η Πατησίων από το Πολυτεχνείο έως την Αλεξάνδρας, ενώ την ίδια ώρα, εκατοντάδες άτομα είναι συγκεντρωμένα έξω από το Πολυτεχνείο και έχουν στηθεί και οδοφράγματα στην οδό Στουρνάρη.

Η νέα επιχείρηση της Αστυνομίας πραγματοποιείται λίγες ώρες μετά την επέμβαση των ΜΑΤ στη νέα κατάλη��η της Βίλας Αμαλία, κατά την οποία συνελήφθησαν 101 άτομα.

Η επιβλητική Πολυκατοικία Παπαλεονάρδου, όπου έζησε τα νεανικά της χρόνια η Μαρία Κάλλας, οικοδομήθηκε γύρω στο 1925!

Η οικία ''Μαρίας Κάλλας'' έχει χαρακτηρισθεί από το 1989, επί υπουργείας Μελίνας Μερκούρη, ως διατηρητέο ιστορικό και αρχιτεκτονικό μνημείο των νεότερων χρόνων!

Το κτίριο ανήκει στην ιδιοκτησία του Ναυτικού Απομαχικού Ταμείου (ΝΑΤ), ενώ είχε γίνει μελέτη ανακατασκευής, το ΝΑΤ δήλωσε έλλειψη κονδυλίων για την εφαρμογή της και έκτοτε έχει εγκαταλειφθεί και έτσι τα τελευταία χρόνια καταλήφθηκε από αντιεξουσιαστές.

Στην πρόσοψη της πολυκατοικίας υπήρχε αναμνηστική πλάκα, η οποία έχει αφαιρεθεί σήμερα, όπου αναγραφόταν: «Στο σπίτι αυτό έζησε η Μαρία Κάλλας. Υπουργείο Πολιτισμού 1987».

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top