ΕΜΥ:Έκτακτο δελτίο καιρού-Θα χιονίσει στο κέντρο της Αθήνας-Σε ποιες περιοχές θα το στρώσει;

Βρέθηκε ο αγνοούμενος ορειβάτης!

ΕΜΥ:Έκτακτο δελτίο καιρού-Θα χιονίσει στο κέντρο της Αθήνας-Σε ποιες περιοχές θα το στρώσει;

​07/01/2013 11:41

Ένα τσουχτερό διήμερο (Τρίτη-Τετάρτη) έρχεται αφού στην Αττική θα χιονίσει από το βράδυ αλλά δεν θα το στρώσει παντού!

Οι περιοχές που θα «ντυθούν στα άσπρα»:

Από την Αττική οδό και πάνω:

Μαρούσι,

Χολαργός

Αγία Παρασκευή

Γέρακας

Κηφισιά

Πεντέλη

Βαρνάβα

Γραμματικό

Άγιο Στέφανο

Προσοχή πρέπει να δείξουν οι οδηγοί στους δρόμους, οι οποίοι εξαιτίας του παγετού θα γλιστρούν επικίνδυνα!

Βρέθηκε ο αγνοούμενος ορειβάτης!

Μετά από ολονύχτιες προσπάθειες για να βρεθεί ο αγννοούμενος ορειβάτης στα Πιέρια Όρη ευτυχώς βρέθηκε σε καλή κατάσταση, αλλά ιδιαίτερα καταπονημένος, αφού πέρασε όλο το βράδυ κάτω από πολύ χαμηλές θερμοκρασίες!

Τον ορειβάτη βρήκαν δύο μέλη του Παραρτήματος Κοζάνης της Ελληνικής Ομάδας Διάσωσης και αυτή τη στιγμή μεταφ��ρεται στο Καταφύγιο της Αβδέλλας.

Ο καιρός σε όλη την Ελλάδα

Τσουχτερό το κρύο στην Αττική αλλά και στην υπόλοιπη Ελλάδα, με τις θερμοκρασίες να είναι υπό το 0!

Με νέα επιδείνωση του καιρού ξεκινά η εβδομάδα, από τα βόρεια με χιονοπτώσεις ακόμα και σε περιοχές με χαμηλό υψόμετρο, βροχές-καταιγίδες στις νοτιότερες παραθαλάσσιες περιοχές, αλλά και κάθετη πτώση της θερμοκρασίας προβλέπει η ΕΜΥ για τη Δευτέρα.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από -6 έως 8 βαθμούς στη Βόρεια Ελλάδα, από -1 έως 10 βαθμούς στην Κεντρική Ελλάδα, από 2 έως 13 στη Νότια Ελλάδα, από -4 έως 9 βαθμούς στην Ήπειρο, από 0 έως 14 βαθμούς στη Δυτική Ελλάδα και από 4 έως 13 βαθμούς στα νησιά του Αιγαίου και την Κρήτη.

Οι άνεμοι στο Αιγαίο θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις ασθενείς έως μέτριοι και στα νοτιοανατολικά ισχυροί έως σχεδόν θυελλώδεις με τάση ενίσχυσης από τις απογευματινές ώρες σε όλο το Αιγαίο. Στο Ιόνιο οι άνεμοι θα πνέουν βορειοδυτικοί μέτριοι έως ισχυροί και από το απόγευμα τοπικά σχεδόν θυελλώδεις.

Αθήνα

Ηλιοφάνεια με λίγες νεφώσεις οι οποίες από το μεσημέρι και μετά σταδιακά θα πυκνώσουν και το βράδυ θα εκδηλωθούν βροχές ή χιονόνερο, περιμένουμε τη Δευτέρα στην Αττική. Χιόνια θα πέσουν σε όλα τα ορεινά ενώ τα ξημερώματα της Τρίτης θα χιονίσει και στα βόρεια προάστια.

Η θερμοκρασία θα φτάσει τους 11 βαθμούς Κελσίου αλλά από το απόγευμα θα σημειώσει βαθμιαία πτώση. Οι άνεμοι στο Σαρωνικό και το Νότιο Ευβοϊκό θα πνέουν βορειοδυτικοί ασθενείς έως σχεδόν μέτριοι αλλά το βράδυ θα στραφούν σε βορειοανατολικούς και θα ενισχυθούν σε ισχυρούς έως σχεδόν θυελλώδεις.

Κλειστή η λεωφόρος Πάρνηθος εξαιτίας χιονιού

Κλειστή η λεωφόρος Πάρνηθος από το ύψος του τελεφερίκ ως το ξενοδοχείο Μοντ Παρνές εξαιτίας της χιονόπτωσης.

Θεσσαλονίκη

Λίγες νεφώσεις κατά περιόδους πιο πυκνές, περιμένουμε τη Δευτέρα στη Θεσσαλονίκη. Η θερμοκρασία θα φτάσει τους 8 βαθμούς Κελσίου. Οι άνεμοι στο Θερμαϊκό θα πνέουν βορειοδυτικοί ασθενείς έως σχεδόν μέτριοι με ενίσχυση από το απόγευμα σε σχεδόν θυελλώδεις έως θυελλώδεις.

Κρήτη

Χιονίζει σε Ομαλό και Ανώγεια. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί στις παραλιακές περιοχές από 9 έως 13 βαθμούς και στα ορεινά από 3 έως 7 βαθμούς Κελσίου. Οι άνεμοι στο Κρητικό και το Λιβυκό θα πνέουν δυτικοί – βορειοδυτικοί.

Im23age_625___.jpg
Οι χαμηλότερες θερμοκρασίες που θα σημειωθούν

Νευροκόπι: 1 Βαθμούς Κελσίου

Λαγκαδιά: 1 Βαθμούς Κελσίου

Φλώρινα: 2 Βαθμούς Κελσίου

Μύκη: 2 Βαθμούς Κελσίου

Μέτσοβο: 3 Βαθμούς Κελσίου

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top