«Βούλιαξε» ολόκληρη η Αττική: Κινδυνεύουν και κατοικίες στον Ωρωπό

Από τύχη δεν θρηνήσαμε θύματα: Κατέρρευσε γέφυρα στο Ίλιον!

«Βούλιαξε» ολόκληρη η Αττική: Κινδυνεύουν και κατοικίες στον Ωρωπό
Πρώτη ανάρτηση: 30/12/2012 - 20.42

Για βροχή που αντιστοιχεί σε… βροχόπτωση δύο μηνών αλλά που έπεσε μέσα σε μία ημέρα κάνουν λόγο οι ειδικοί μετά την απίστευτη νεροποντή που «έπληξε» την Ελλάδα και ειδικά την Αττική!

Η εικόνα του πλημμυρισμένου Ορωπού είναι χαρακτηριστική μιλάει από μόνη της. Απεγνωσμένοι άνθρωποι που κατοικούν στην περιοχή γύρω από τον ποταμό είδαν τα νερά να μπαίνουν στα σπίτια τους και να καταστρέφουν τις περιουσίες τους. Μάλιστα σε ένα σημείο «έσπασε» ο ποταμός και πλημμύρισαν και οι παράπλευροι δρόμοι.

Για να φθάσει κάποιος σε ορισμένα σημεία των περιοχών γύρω από το ποτάμι είναι αδύνατον, ενώ κάτοικοι περιγράφουν με αγωνία τις προσπάθειες τους να κρατήσουν τα νερά μακριά από τα σπίτια τους με κουβάδες.

Μάλιστα, ο δήμαρχος Ωρωπού Γιάννης Οικονομάκος, μιλώντας στον Σκάι, απήυθυνε έκκληση στους κατοίκους του μεγαλύτερου δήμου Αθήνας να μετακινούνται μόνο εάν υπάρ��ει απόλυτη ανάγκη καθώς υπάρχουν πολλοί κίνδυνοι για την ασφάλεια τους λόγω της κακοκαιρίας.

Από τύχη δεν θρηνήσαμε θύματα: Κατέρρευσε γέφυρα στο Ίλιον!

Την ίδια ώρα, απίστευτες σκηνές έρχονται από το Ίλιον όπου γέφυρα κόπηκε στα δύο από την έντονη βροχόπτωση!

Η γέφυρα κατέρρευσε σα να ήταν από χαρτί και το ευτύχημα στην όλη ιστορία είναι το γεγονός πως η κατάρρευση της γέφυρας έγινε νωρίς τα ξημερώματα και δεν υπήρχε πολλή κίνηση!

Όπως λένε οι κάτοικοι της περιοχής, από το συγκεκριμένο σημείο περνούν όχι μόνο δεκάδες αυτοκίνητα αλλά και λεωφορεία της περιοχής…

Όπως σας έχουμε ενημερώσει από το πρωί δεκάδες ήταν τα προβλήματα σε όλη τη χώρα. Δυστυχώς, η κακοκαιρία έγινε η αιτία να χάσει ένας 67χρονος τη ζωή του στην Καρδίτσα ενώ η Πυροσβεστική δεν προλάβαινε να σηκώνει τα τηλέφωνα με απεγνωσμένες εκκλήσεις για βοήθεια λόγω των προβλημάτων από την κακοκαιρία και τη νεροποντή

Δείτε το οδοιπορικό του STAR με το δημοσιογράφο Βαγγέλη Γκούμα που αναδεικνύει τα δεκάδες προβλήματα που αντιμετώπισε το λεκανοπέδιο…
Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top