Έρχονται τα ολοήμερα σχολεία για να έχουν χρόνο οι γονείς για εργασία!

Τέλος το διάβασμα στο σπίτι για τους μαθητές!

​Μπορεί ο Άγιος Βασίλης να έχει αφήσει πολλά σχολεία χωρίς πετρέλαιο, ωστόσο σύμφωνα με πληροφορίες από τη νέα χρονιά θα φέρει σε συνεργασία με το υπουργείο παιδείας το θεσμό των ολοήμερων με στόχο την μετατροπή όλων των εκπαιδευτικών ιδρυμάτων, με παράλληλες συγχωνεύσεις - καταργήσεις σχολικών μονάδων.

Η δημιουργία ολοήμερων σχολείων θα εξυπηρετήσει δύο στόχους: αφενός την εξυπηρέτηση των μαθητών που θα ολοκληρώνουν τη μελέτη τους στο σχολείο, αφετέρου στην εποχή της κρίσης τη διευκόλυνση των γονιών, οι οποίοι θα αφήνουν στο σχολείο για περισσότερες ώρες τα παιδιά τους κι έτσι θα έχουν τον απαραίτητο χρόνο για να ολοκληρώσουν την εργασία τους.

Το υπουργείο Παιδείας καταβάλλει κάθε δυνατή προσπάθεια να καταρτίσει έναν νέο χάρτη της εκπαίδευσης, ο οποίος θα αφορά τον αριθμό των μαθητών, τη διαχείριση του ανθρώπινου δυναμικού, τη χιλιομετρική απόσταση που διανύουν οι μεταφερόμενοι μαθητές και τις κτιριακές υποδομές, ενώ στα ολοήμερα σχολεία θα μπορούν να διδάξουν και οι καθηγητές από τα σχολεία που θα συγχωνευτούν.

Στόχος, πάντως, του υπουργείου είναι ο εξορθολογισμός των υποδομών, η καλύτερη αξιοποίηση του εκπαιδευτικού προσωπικού και η εφαρμογή καινοτόμων παιδαγωγικών προγραμμάτων.

Με την αύξηση των ωρών του σχολικού προγράμματος και τη μείωση της ύλης προβλέπεται η ενίσχυση βιωματικών προσεγγίσεων για τις σύγχρονες τάσεις της αγωγής: εκπαίδευση για την αειφορία, αγωγή υγείας, αγωγή καταναλωτή κ.λπ.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Star.gr Application Κατεβάστε την εφαρμογή του star.gr, για να μπορείτε να διαβάζετε τα αγαπημένα σας άρθρα και εκτός δικτύου.
Back to Top