Δείτε τι αλλάζει στο Λύκειο με τη νέα σχολικ�� χρονιά!

Μειώνονται τα μαθήματα-Το μόνο ανέπαφο οι πανελλήνιες

Αλλάζουν τα δεδομένα για τους μαθητές του Λυκείου με τη νέα σχολική χρονιά!

Σύμφωνα με το υ��ουργείο Παιδείας θα γίνουν βελτιώσεις και στις τρεις τάξεις, με μόνο ανέπαφο προς το παρόν τον τρόπο διεξαγωγής των πανελληνίων εξετάσεων.

Οι αλλαγές θα εφαρμοστούν από το Σεπτέμβριο και θα έχουν στόχο την ελάφρυνση των μαθητών από τα πολλά μαθήματα ώστε να δοθεί έμφαση στην αφομοίωση της ουσίας της ύλης.

Παράλληλα, θα γίνουν αλλαγές στον τρόπο διδασκαλίας με στόχο να περιοριστεί μεταξύ άλλων το φαινόμενο της παπαγαλίας.

Η Ελληνική Γλώσσα (νέα και αρχαία, λογοτεχνία), η Ιστορία και τα Μαθηματικά θα είναι ο κορμός των μαθημάτων γενικής παιδείας.

ΔΕΙΤΕ τις αλλαγές ανά τάξη:

Α' Λυκείου: Θα είναι τάξη αποκλειστικά Γενικής Παιδείας στην οποία ο αριθμός των εξεταζόμενων μαθημάτων θα μειωθεί στα 8 από 16 που είναι σήμερα. Αυτό θα επιτευχθεί με συγχώνευση μαθημάτων. Π.χ. Η άλγεβρα με τη γεωμετρία θα γίνουν «μαθηματικά» ενώ η Φυσική, η Χημεία και η Βιολογία θα γίνουν «Φυσικές Επιστήμες». Παράλληλα μαθήματα όπως οι Αρχές Οικονομικής Θεωρίας θα μεταφερθούν στη Β και στη Γ' Λυκείου. Η «ερευνητική εργασία» πιθανότατα θα παραμείνει καθώς θεωρείται πετυχημένη.

Β' Λυκείου: Η τάξη αυτή θα παρέχει γενική παιδεία αλλά θα δίνει και μια βάση ώστε να μπορεί ο μαθητής να επιλέξει αργότερα την κατεύθυνση που επιθυμεί. Και εδώ θα μειωθούν τα μαθήματα για να είναι λιγότερος ο φόρτος των μαθητών. Τώρα διδάσκονται και εξετάζονται 17 μαθήματα, αλλά ο αριθμός θα φτάσει στα 11 με 12. Οι μαθητές θα μπορούν να επιλέγουν ελεύθερα μαθήματα επιλογής από κάθε κατεύθυνση χωρίς να θεωρείται οριστική η επιλογή κατεύθυνσης.

Γ' Λυκείου: Η τελευταία τάξη του Λυκείου θα είναι εκείνη στην οποία ο μαθητής θα επιλέγει και θα ακολουθεί την κατεύθυνση του. Και εδώ θα μειωθούν τα μαθήματα από τα 16 στα 10.
Παράλληλα, θα γίνουν αλλαγές στην εξεταστέα ύλη, η οποία δεν θα ορίζεται πλέον με σελίδες αλλά θεματικές ενότητες. Η αξιολόγηση των γραπτών των μαθητών θα κρίνεται από την ικανότητά τους στη σύνθεση του γραπτού, την κριτική αξιολόγηση και τεκμηρίωση με επιχειρήματα και όχι στην αποστήθιση.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Star.gr Application Κατεβάστε την εφαρμογή του star.gr, για να μπορείτε να διαβάζετε τα αγαπημένα σας άρθρα και εκτός δικτύου.
Back to Top