Έκανε αίτηση αποφυλάκισης ο Λαυρεντιάδης!

Ο επιχειρηματίας αρνείται κατηγορηματικά πως είναι ύποπτος φυγής- Εναντίον του οι συγκατηγορουμένοι του

Τα προβλήματα υγείας που αντιμετωπίζει επικαλείται ο επιχειρηματίας Λαυρέντης Λαυρεντιάδης, για να ζητήσει την αποφυλάκισή του, μόλις μια ημέρα μετά την μεταφορά του στις φυλακές Κορυδαλλού.

Οι συνήγοροί του κατέθεσαν στην 2η ειδική ανακρίτρια προσφυγή κατά του εντάλματος προσωρινής του κράτησης προκειμένου ν’ αποφυλακιστεί.

Ο Λ. Λαυρεντιάδης οποίος κρατείται από την Δευτέρα στην ΣΤ’ πτέρυγα των φυλακών Κορυδαλλού, μοιράζεται το ίδιο κελί με το γνωστό σχεδιαστή Λάκη Γαβαλά και τον κατηγορούμενο στην υπόθεση του Άκη Τσοχατζόπουλου, Γιώργο Σαχπατζίδη.

Στην προσφυγή του ο επιχειρηματίας αρνείται κατηγορηματικά πως είναι ύποπτος φυγής ενώ υποστηρίζει πως δεν είναι δυνατή η διαβίωσή του στο κελί.

«ΠΥΡ» ομάδων από τους συγκατηγορουμένους

Την ίδια ώρα πάντως, στο πλευρό ενός εκ των κατηγορουμένων μελών του Δ.Σ. της Proton Bank τασσόταν με επιστολή του στην ανακρίτρια, ο άλλοτε κραταιός υπουργός Οικονομικών επί κυβερνήσεως της ΝΔ Γιώργος Αλογοσκούφης.

Την επιστολή υπογράφουν 13 καθηγητές του Οικονομικού Πανεπιστημίου, μεταξύ των οποίων και ο κ. Αλογοσκούφης αλλά και ένας καθηγητής του ΜΙΤ που εκφράζουν την υποστήριξή τους στον Τρύφωνα Κολλίντζα, διευθύνοντα σύμβουλο της Proton Bank και συνάδελφό τους πανεπιστημιακό (καθηγητή Οικονομικών).

Στην απολογία του ο Τ. Κολλίντζας αποποιήθηκε οποιαδήποτε δική του εμπλοκή, επικαλούμενος την παραίτησή του ��έσσερις μόλις μήνες μετά την ανάληψη των καθηκόντων του.

Όπως υποστήριξε, παραιτήθηκε λόγω μη εκπλήρωσης βασικών δεσμεύσεων του Λ. Λαυρεντιάδη σχετικά με τον τρόπο διοίκησης της τράπεζας.

Χαρακτηριστικά μάλιστα αναφέρθηκε στην ανάληψη 50 εκατ. ευρώ από το λογαριασμό του βασικού μετόχου και τη μη καταβολή από τον ίδιο 100 εκατ. ευρώ για αύξηση κεφαλαίου.

Ο ίδιος αρνήθηκε ότι ανήκε στο περιβάλλον Λαυρεντιάδη, ενώ ισχυρίστηκε ότι δεν γνώριζε αν οι συμβάσεις με τις εταιρίες του Λαυρεντιάδη ήταν εικονικές και ότι εξυπηρετούνταν συμφέροντα του βασικού μετόχου.

«Παραπλανηθείς» από τον Λ.Λαυρεντιάδη, δήλωσε στην ανακρίτρια το μέλος του Δ.Σ. της Proton Bank Δημήτρης Σαραμαντή ο οποίος είπε πως γνώριζε ότι υπήρχε διασύνδεση Λευρεντιάδη με τις εταιρίες που δανειοδοτούνταν.

«Παραπλανήθηκα από τον κ. Λαυρεντιάδη και από εκείνους που είχε παραπλανήσει πριν από εμένα. Αγνοούσα τα πάντα χωρίς υπαιτιότητα μου. Δεν παραπλάνησα, παραπλανήθηκα», ανέφερε χαρακτηριστικά ο Δημήτρης Σαραμαντής κατηγορούμενος και αυτός για σειρά κακουργημάτων.

Ενώπιον της ανακρίτριας οδηγήθηκε για ν’ απολογηθεί επίσης ο πρώην αντιπρόεδρος της Proton Bank Αντώνης Αθανάσογλου.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Star.gr Application Κατεβάστε την εφαρμογή του star.gr, για να μπορείτε να διαβάζετε τα αγαπημένα σας άρθρα και εκτός δικτύου.
Back to Top