Εισαγγελέας για τα φέσια στην ΕΥΔΑΠ

Στα 350 εκατ. ευρώ τα χρέη

Ποινικές ευθύνες σε δήμους αλλά και στην ΕΥΔΑΠ για τα τεράστια χρέη των Δήμων που πνίγουν την εταιρία και την οδηγούν στην κατάρρευση αναζητεί πλέον ο αναπληρωτής οικονομικός εισαγγελέας Σπύρος Μουζακίτης.

Το ποσό των οφειλών ανέρχεται – σύμφωνα με δημοσιεύματα-στο δυσθεώρητο ύψος (μαζί με τις προσαυξήσεις) των 350 εκατ. ευρώ και ο κ.Μουζακίτης διέταξε προκαταρκτική εξέταση αναζητώντας ποινικές ευθύνες προς κάθε κατεύθυνση.

Ο εισαγγελέας θα διερευνήσει: -Αν έχει διαπραχθεί το αδίκημα της απιστίας από τους αρμοδίους της ΕΥΔΑΠ που δεν φρόντισαν να εισπράξουν τα ποσά αυτά -Αν έχει διαπραχθεί το αδίκημα της υπεξαίρεσης εκ μέρους των Δήμων, αφού δεν καταβάλλουν τα οφειλόμενα.

Το πρόβλημα της ΕΥΔΑΠ, την ώρα μάλιστα που ελλοχεύει ο κίνδυνος μεγάλων αυξήσεων στα τιμολόγια του νερού, αποκαλύπτεται από τον ίδιο τον πρόεδρο της εταιρείας Στέλιο Σταυρίδη, ο οποίος πρόσφατα είπε πώς «δεν μπορούμε να κόβουμε νερό από τον κοσμάκη για 100 ευρώ και να πληρώνουμε έως και 3 εκατ. ευρώ τον μήνα για τις προσαυξήσεις των χρεών προς την εταιρεία».

Όπως πρόσθεσε οι οφειλές των Δήμων αλλά και των υπουργείων που δεν πληρώνουν τους λογαριασμούς φτάνουν τα 850 εκατ. ευρώ. «Δεν θα γίνει η ΕΥ��ΑΠ ο νέος ΟΣΕ» σημειώνει πάντως ο κ. Σταυρίδης διαβεβαιώνοντας πως θα χρησιμοποιήσει όποιο πρόσφορο μέσον υπάρχει για να εισπράξει αυτές τις οφειλές.

Σύμφωνα με τον πρόεδρο της ΕΥΔΑΠ, οι οφειλές των Δήμων προέρχονται κυρίως από όσους έχουν δικό τους δίκτυο, εισπράττουν την κατανάλωση νερού από τους δημότες και δεν την αποδίδουν ποτέ στην εταιρεία, κάτι που γίνεται εδώ και πολλά χρόνια. «Το θέμα των δήμων πνίγει την ΕΥΔΑΠ. Όποιος δεν πληρώνει το νερό, θα του το κόβουμε» τονίζει ο κ. Σταυρίδης, διευκρινίζοντας ότι δεν θέτει θέμα αυξήσεων στην τιμή του νερού.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Star.gr Application Κατεβάστε την εφαρμογή του star.gr, για να μπορείτε να διαβάζετε τα αγαπημένα σας άρθρα και εκτός δικτύου.
Back to Top