Ξεκινά η 22η Ανάβαση Κύμης «Γιάννης Ηλιόπουλος»

Ο εντυπωσιακός αριθμός συμμετοχών

Ξεκινά η 22η Ανάβαση Κύμης «Γιάννης Ηλιόπουλος»

Η πόλη της Κύμης κινείται σε αγωνιστικούς ρυθμούς καθώς στις 25 και 26 Μαΐου θα φιλοξενήσει τον τρίτο γύρο του Πανελλήνιου Πρωταθλήματος Αναβάσεων και Ιστορικών Αυτοκινήτων, καθώς και το δεύτερο γύρο του Πανελληνίου Πρωταθλήματος Crosscar.

Η Ανάβαση Κύμης “Γιάννης Ηλιόπουλος” ως είθισται διοργανώνεται από το Αθλητικό Σωματείο Start Line, υπό την αιγίδα του Δήμου Κύμης-Αλιβερίου και διεξάγεται στην φημισμένη διαδρομή των 52 στροφών με αφετηρία το λιμάνι της Κύμης και τερματισμό λίγο πριν την ομώνυμη πόλη.

Περνώντας στο αγωνιστικό κομμάτι, που είναι και το πιο σημαντικό, οι φετινές συμμετοχές έφτασαν τις 97 (!) και διακρίνονται για την ποιότητά τους σε όλες τις Ομάδες και Κλάσεις. Με αυτόν τον τρόπο οι πρωταγωνιστές του θεσμού για ακόμη μία χρονιά έδειξαν με τον καλύτερο τρόπο πως αγαπούν την Ανάβαση Κύμης.

Η Formula Saloon και φέτος στην Ανάβαση Κύμης θα έχει την τιμητική της με τους 21 αγωνιζόμενους να είναι έτοιμοι να προσφέρουν θέαμα και συγκινήσεις. Για ακόμη μία χρονιά το φαβορί δεν είναι άλλος από τον πολυπρωταθλητή Μάριο Ηλιόπουλο, ο οποίος θέλει με το Ford Fiesta να κατακτήσει ακόμη μία νίκη. Αντίθετη άποψη σε αυτό θα έχουν οι Νίκος Παπαδόπουλος με το θηριώδες Ford Escort MK2, Παναγιώτης Παρθένης (Mitsubishi Lancer) και ο τοπικός ήρωας Βαγγέλης Γεραλής (Mitsubishi Lancer) οι οποίοι θέλουν να κάνουν την ανατροπή.

Για πρώτη φορά σε Πρωταθληματική Ανάβαση θα δούμε αγωνιστικά αυτοκίνητα Crosscar καθώς ο φετινός αγώνας μετρά στον θεσμό του Πανελληνίου Πρωταθλήματος Crosscar. Ούτε ένα ούτε δύο αλλά δεκαπέντε αγωνιστικά αυτοκίνητα Crosscar θα βρεθούν στην αφετηρία έχοντας μόνο ένα στόχο να πετύχουν τον καλύτερο χρόνο αλλά ταυτόχρονα να αφήσουν άναυδους τους θεατές που θα έρθουν να απολαύσουν το θέαμα.

Το πρόγραμμα του αγωνιστικού διημέρου θα ξεκινήσει το πρωί του Σαββάτου 25 Μαΐου στις 09:00 από το Λιμάνι της Κύμης, όπου θα διεξαχθεί ο Διοικητικός και Τεχνικός Έλεγχος. Λίγο αργότερα και αφού ανακοινωθεί ο πίνακας εκκινούντων, θα ξεκινήσουν οι Δοκιμές, με το πρώτο αγωνιστικό αυτοκίνητο να έχει προγραμματιστεί να εκκινήσει στις 12:30. Όπως είναι φυσικό, η δραστηριότητα θα κορυφωθεί την Κυριακή 26 Μαΐου, καθώς στις 11:30 θα ξεκινήσει το πρώτο από τα δύο αγωνιστικά σκέλη που θα κρίνουν τους νικητές σε Ομάδες και Κλάσεις, ενώ ο δρόμος θα κλείσει για τους θεατές, τόσο το Σάββατο όσο και την Κυριακή, μία ώρα πριν τη διέλευση του πρώτου αγωνιστικού αυτοκινήτου.

Πρόγραμμα: 22η Ανάβαση Κύμης “Γιάννης Ηλιόπουλος”

Διοικητικός και Αρχικός Τεχνικός Έλεγχος: Σάββατο 25 Μαΐου, ώρα 09:00, (Γραμματεία Τ. Ε./Λιμάνι Κύμης)
Δοκιμές: Σάββατο 25 Μαΐου, ώρα 12:30
Εκκίνηση Αγώνα: Κυριακή 26 Μαΐου, ώρα 11:30

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top