Το PEUGEOT 9X8 2024 δοκιμάστηκε στην Imola

Το ντεμπούτο του στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Αντοχής

Το PEUGEOT 9X8 2024 δοκιμάστηκε στην Imola

Το PEUGEOT 9X8 2024 πήρε το πραγματικό βάπτισμα του πυρός στο αγωνιστικό του ντεμπούτο σε δύσκολες συνθήκες στο Autodromo Enzo e Dino Ferrari της Imola, Έχοντας προκριθεί στην 14η και 15η θέση στο αρχικό grid (γραμμή εκκίνησης), τα PEUGEOT 9X8 2024 ξεκίνησαν τον αγώνα ακριβώς στη μέση ενός αριθμού 37 δυνατών συμμετοχών στη στενή πίστα της Imola. Ενώ ο Nico Müller (Νο. 93) κατάφερε να βρει έναν τρόπο να βρεθεί στην μέση της ομάδας με τα Hypercars, ο Paul di Resta (Νο. 94) χτυπήθηκε από πίσω και στάλθηκε στην αμμοπαγίδα ασφαλείας στην μόλις πρώτη στροφή. 

Το PEUGEOT 9X8 2024 δοκιμάστηκε στην Imola
Στην πραγματικότητα, το υπ’ αριθ. 94 PEUGEOT 9X8 δεν είχε τύχη καθ' όλη τη διάρκεια του αγώνα, αφού μια σύγκρουση στην πρώτη στροφή του προκάλεσε εκτεταμένη ζημιά ενώ στη συνέχεια είχε ένα κλαταρισμένο ελαστικό αμέσως μετά το πρώτο μισό του αγώνα. Παρά την ατυχία τους, οι Paul di Resta, Loïc Duval και Stoffel Vandoorne αρνήθηκαν να τα παρατήσουν και κατάφεραν να αντεπιτεθούν για να τερματίσουν 15οι στη γενική κατάταξη.

Το PEUGEOT 9X8 2024 δοκιμάστηκε στην Imola
Εν τω μεταξύ, το μονοθέσιο Νο. 93 ανέβηκε στην κατάταξη χάρη στην εξαιρετικά σταθερή απόδοση που είχαν οι Nico Müller, Mikkel Jensen και Jean-Eric Vergne. Στη βροχή, ο "JEV" κέρδισε τη μάχη «σώμα με σώμα» με το No.2 Cadillac και στη συνέχεια προσπέρασε την No. 38 Porsche στην διεκδίκηση της ένατης θέσης

Το PEUGEOT 9X8 2024 δοκιμάστηκε στην Imola
Έτσι το Νο. 93 PEUGEOT 9X8 2024 τερμάτισε τον αγώνα στην ένατη θέση, εξασφαλίζοντας τους πρώτους βαθμούς της Team Peugeot TotalEnergies αυτή τη σεζόν. Αν και δεν αντικατοπτρίζεται πλήρως στην κατάταξη, η έκδοση του 2024 έδειξε πραγματική πρόοδο στην Ιταλία. Ο τερματισμός στους βαθμούς ήταν απλώς ανταμοιβή για όλες τις προσπάθειες που έκανε η ομάδα για την εξέλιξη του αυτοκινήτου και όλο το Σαββατοκύριακο στην εμβληματική πίστα Imola. 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top