Η BMW Vision Neue Klasse X δείχνει το μέλλον της ηλεκτροκίνησης

Με νέες μπαταρίες και γρήγορη φόρτιση

Η BMW Vision Neue Klasse X δείχνει το μέλλον της ηλεκτροκίνησης   Υ

Η BMW Vision Neue Klasse X καταδεικνύει πώς οι καινοτομίες της NEUE KLASSE στους τομείς της ηλεκτροκίνησης, της ψηφιοποίησης και της κυκλικότητας εμπλουτίζονται εδώ με μία τέταρτη διάσταση: Η οδηγική απόλαυση που αποτελεί τον πυρήνα της μάρκας BMW περνάει στο επόμενο επίπεδο με έλεγχο για το σύστημα μετάδοσης κίνησης και το πλαίσιο που αναπτύχθηκε ειδικά για την Neue Klasse και με την αρωγή της έκτης γενιάς της τεχνολογίας BMW eDrive. Στόχος για την NEUE KLASSE είναι να προσφέρει "οδηγική απόλαυση BMW" σε ακόμη υψηλότερο επίπεδο.

Η BMW Vision Neue Klasse X δείνχει το μέλλον της ηλεκτροκίνησης

Εκτός από τις βελτιωμένες μονάδες e-drive, η έκτη γενιά της τεχνολογίας BMW eDrive διαθέτει επίσης νέες και πλέον κυλινδρικές κυψέλες μπαταριών ιόντων λιθίου, με ογκομετρική ενεργειακή πυκνότητα υψηλότερη κατά 20% και πλέον σε σχέση με εκείνη των πρισματικών κυψελών που χρησιμοποιούνταν προηγουμένως.

 Η BMW Vision Neue Klasse X δείχνει το μέλλον της ηλεκτροκίνησης

Σε συνδυασμό με τη μετάβαση σε ένα ηλεκτρικό σύστημα 800 volt, αυτό θα βελτιώσει την ταχύτητα φόρτισης μέχρι και 30% - επιτρέποντας στα οχήματα να φορτίζουν σε μόλις 10 λεπτά προκειμένου να εξασφαλίσουν αυτονομία 300 km. Η έκτη γενιά του BMW eDrive προσφέρει έως και 30% μεγαλύτερη αυτονομία. Ταυτόχρονα, αυτή η νέα τεχνολογική γενιά αναμένεται να μειώσει σημαντικά το κόστος: Συγκριτικά με τη σημερινή τεχνολογία Gen5 με αντίστοιχη αυτονομία, το κόστος του ηλεκτρικού συστήματος Gen6, δηλαδή της μπαταρίας υψηλής τάσης με το σύστημα κίνησης, θα πρέπει να είναι 40-50% χαμηλότερο.

Η BMW Vision Neue Klasse X δείχνει το μέλλον της ηλεκτροκίνησης

Όσον αφορά την αεροδυναμική απόδοση, η BMW Vision Neue Klasse X είναι εντυπωσιακή: η αντίσταση έχει μειωθεί κατά 20%, σε σύγκριση με ένα αντίστοιχο μοντέλο της τρέχουσας γκάμας. Τα νέα σχέδια των ελαστικών καθώς και το ειδικό σύστημα πέδησης για αμιγώς ηλεκτρικά οχήματα συμβάλλουν στην αύξηση της συνολικής αποδοτικότητας του οχήματος έως και 25%.Το πιο πρόσφατο Vision Vehicle απεικονίζει το πώς βλέπει η BMW το μέλλον των X μοντέλων της. Η πρώτη αμιγώς ηλεκτρική υπερυψωμένη παραλλαγή, που βασίζεται στη νέα αρχιτεκτονική, θα αρχίσει να παράγεται στο εργοστάσιο του Ντέμπρετσεν στην Ουγγαρία το 2025.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top