Η Honda CBR1000RR-R Fireblade «πετάει»

Από την πίστα την έβγαλαν στον δρόμο

Η Honda CBR1000RR-R Fireblade «πετάει»

Το 24YM, η Fireblade συνεχίζει να εξελίσσεται. Μια σειρά από αναβαθμίσεις στον κινητήρα και το κιβώτιο ταχυτήτων προσφέρουν σημαντική αύξηση της απόδοσης στις μεσαίες στροφές και βελτιωμένη απόκριση στο γκάζι, ώστε σε συνδυασμό με έξυπνες αλλαγές στη θέση οδήγησης να προσφέρουμε την απόλυτη μοτοσυκλέτα, ικανότατη στην πίστα, αλλά και απολαυστική στο δρόμο.

Η HONDA CBR1000RR-R Fireblade «πετάει»
Ο τετρακύλινδρος εν σειρά κινητήρας της Fireblade SP, αποδίδει 113Nm και μέγιστη ισχύ 217,6 Ps (160Kw). Αν και τα νούμερα αυτά είναι γνώριμα, ωστόσο η καμπύλη ισχύος έχει αλλάξει εντελώς, λόγω εκτενούς εμπλοκής του τμήματος HRC στην εξέλιξή του, με στόχο τη βέλτιστη επιτάχυνση στην έξοδο των στροφών αλλά και την εκρηκτική απόδοση στις υψηλές στροφές.

Η HONDA CBR1000RR-R Fireblade «πετάει»
Τρία default προγράμματα οδήγησης καλύπτουν τις περισσότερες συνθήκες με πλήρη παραμετροποίηση της Ισχύος (Power), του Φρένου του Κινητήρα (Engine Brake), του Ελέγχου Ανύψωσης Εμπρός Τροχού (Wheelie Control) και του HSTC. Το πακέτο ηλεκτρονικών συστημάτων περιλαμβάνει επίσης ρυθμιζόμενο Start Mode και quickshifter στο βασικό εξοπλισμό.

Η 24YM CBR1000RR-R Fireblade SP είναι η πρώτη μοτοσυκλέτα στον κόσμο που χρησιμοποιεί τη νέα, τρίτη γενιά του ανεστραμμένου πιρουνιού Öhlins Smart Electronic 43χλστ. S-EC3.0 (SV) NPX και πίσω αμορτισέρ TTX36 (SV), που τώρα χρησιμοποιούν εσωτερικές υδραυλικές βαλβίδες (Spool Valve) και προσφέρουν ανάρτηση αγωνιστικών προδιαγραφών, με ρυθμίσεις μέσω της διεπαφής Öhlins Object Based Tuning interface (OBTi).

Νέο χαρακτηριστικό είναι ένας 'οδηγός' ρύθμισης προφόρτισης ελατηρίου μέσω του πίνακα οργάνων.Οι εμπρός δίσκοι συνεργάζονται με τετραπίστονες δαγκάνες Brembo Stylema και μανέτα φρένου/αντλίες της Brembo, ενώ το Cornering ABS διαθέτει τώρα RACE mode, που επιτρέπει την απενεργοποίηση του πίσω ABS.

Η HONDA CBR1000RR-R Fireblade «πετάει»
Η CBR1000RR-R Fireblade SP Carbon Edition θα διατίθεται στη μοναδική απόχρωση Mat Pearl Morion Black. Αυτή θα περιλαμβάνει: εμπρός φτερό, καρίνα, μεσαίο κάλυμμα, αεροδυναμικά πτερύγια, εμπρός προστατευτικό και κάλυμμα φτερού από ανθρακονήματα, χαρακτηριστικά που την καθιστούν άκρως ελκυστική και μοναδική.Η έκδοση θα κατασκευαστεί σε μόλις 300 αντίτυπα και θα διαθέτει μία αναμνηστική πλακέτα στο κάλυμμα για το φιλτροκούτι. Η Carbon Edition είναι κατά 1kg ελαφρύτερη, με μειωμένο βάρος ανά εξάρτημα κατά 10-40%.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top