Αυτό είναι το νέο ηλεκτρικό Citroen ë-C3

Πότε έρχεται στην Ελλάδα το νέο Citroen ë-C3

Αυτό είναι το νέο ηλεκτρικό Citroen ë-C3

Η Citroën σπάει το σχεδιαστικό κατεστημένο των μοντέλων της κατηγορίας Β με την αποκάλυψη της τέταρτης και πιο εντυπωσιακής γενιάς του C3. Το αμιγώς ηλεκτρικό ë-C3 προσφέρει κορυφαίο για την κατηγορία του επίπεδο άνεσης, ευκολία στη συμβίωση με την ηλεκτροκίνηση, εκπληκτικό επίπεδο εξοπλισμού και μοναδική σχέση ‘value for money’, ενώ κατασκευάζεται στην Ευρώπη.  

Tο νέο ηλεκτρικό Citroen ë-C3

Πρακτικά, το νέο ë-C3 είναι περισσότερο ευρύχωρο σε κάθε του εσωτερική διάσταση σε σχέση με τον προκάτοχό του, παρά το γεγονός ότι είναι μόλις 19χλστ. μακρύτερο, και μόλις 6χλστ. φαρδύτερο. Το εσωτερικό πλάτος στο ύψος των αγκώνων των επιβατών είναι μεγαλύτερα κατά 19χλστ. (πίσω επιβάτες) και κατά 21χλστ. (εμπρός επιβάτες) από το μέσο όρο της κατηγορίας, ενώ η απόσταση για τα γόνατα των πίσω επιβατών είναι η κορυφαία τιμή της κατηγορίας, κατά 20 τουλάχιστον χιλιοστά μεγαλύτερη από το Μ.Ο.

Το εσωτερικό του νέου ηλεκτρικού Citroen ë-C3

Ένα αληθινό άλμα που αφορά το πάνω μέρος της πρόσοψης του ταμπλό, είναι η απουσία του παραδοσιακού πίνακα οργάνων. Το νέο αμιγώς ηλεκτρικό ë-C3 χρησιμοποιεί για πρώτη φορά ένα νέο Citroën Head-Up Display που αντανακλά τις πληροφορίες του οχήματος σε μία γυαλιστερή μαύρη λωρίδα ανάμεσα στο επάνω μέρος του ταμπλό και τη βάση του παρμπρίζ. Αυτή η έξυπνη λύση διασφαλίζει ότι δεν υπάρχει διπλή πληροφόρηση, όπως θα υπήρχε παραδοσιακά μεταξύ ενός συστήματος Head-Up Display και των κλασικών οργάνων του πίνακα, και διασφαλίζει την άμεση πρόσβαση του οδηγού, σε όλες τις βασικές πληροφορίες, χωρίς να τραβήξει ούτε στιγμή τα μάτια του από το δρόμο.

Το εσωτερικό του νέου ηλεκτρικού Citroen ë-C3

Το C-Zen Lounge, με το Citroën Head-Up Display, και το μικρής διαμέτρου τιμόνι, είναι μία έξυπνη προσέγγιση στην επανεφεύρεση του ταμπλό, με την αντικατάσταση του παραδοσιακού πίνακα οργάνων, παρέχοντας εύκολη πρόσβαση σε όλες τις βασικές πληροφορίες, χωρίς ο οδηγός να χρειάζεται να τραβήξει στιγμή το βλέμμα του από το δρόμο.Η ενσωματωμένη βάση για το smartphone δίνει στον οδηγό τη δυνατότητα να ενεργοποιήσει αυτόματα μία νέα αποκλειστική εφαρμογή με τη βοήθεια της ασύρματης τεχνολογίας λειτουργίας NFC (Near Field Communication) για το σύστημα του infotainment. 

Ευρεία γκάμα συστημάτων υποβοήθησης οδήγησης της Citroën που τοποθετούνται πλέον σε όλες τις εκδόσεις, προσφέρουν άνεση, εξασφάλιση και υποστήριξη στην οδήγηση.  

Το Citroën ë-C3 προσφέρει την αίσθηση του ‘μαγικού χαλιού’ συνδυάζοντας για πρώτη φορά το καινοτόμο σύστημα ανάρτησης Citroën Advanced Comfort και τα νέα καθίσματα Citroën Advanced Comfort.Ψηλότερο και πιο τετραγωνισμένο, με ίδιο όμως αποτύπωμα στο δρόμο: το νέο ë-C3 προσφέρει ασυμβίβαστο επίπεδο άνεσης, υψηλότερη θέση οδήγησης (+100χλστ. σε σχέση με το μέσο όρο της κατηγορίας B-hatch),  αυξημένη απόσταση από το έδαφος, καθώς και εξωτερικά προστατευτικά, που ανταποκρίνονται στις απαιτήσεις των πελατών.  

Για πρώτη φορά στην ιστορία του C3 hatchback, η Citroën τοποθετεί στον βασικό εξοπλισμό όλων των εκδόσεων του αμιγώς ηλεκτρικού ë-C3, το αποκλειστικό και καινοτόμο σύστημα ανάρτησης Citroën Advanced Comfort με Progressive Hydraulic Cushions,  μια αποκλειστική τεχνολογία της Citroën με 20 πατέντες ευρεσιτεχνίας.  

Tο νέο ηλεκτρικό Citroen ë-C3

Η ανάρτηση Citroën Advanced Comfort προσφέρει ασύγκριτη οδηγική άνεση και ελευθερία κίνησης κάτω από όλες τις συνθήκες, απορροφώντας τους κραδασμούς και εξαλείφοντας τις ανωμαλίες του οδοστρώματος, δίνοντας την αίσθηση ότι το αυτοκίνητο κινείται πάνω σε ένα μαγικό χαλί.Η πλήρης γκάμα των πιο πρόσφατων τεχνολογιών υποβοήθησης οδήγησης του ë-C3, έχει σχεδιαστεί για να προστατεύει ευεξία και εξασφάλιση σε κάθε επιβάτη, και κυρίως στον οδηγό, περιλαμβάνοντας: 

Tα καθίσματα του νέου ηλεκτρικού Citroen ë-C3

Στο ευρύχωρο εσωτερικό κυριαρχούν οι απλές αλλά και ταυτόχρονα εκλεπτυσμένες επιφάνειες που προσφέρουν στους επιβάτες μια ατμόσφαιρα παρόμοια με το σαλόνι του σπιτιού τους. Τα νέα σχεδιαστικά μοτίβα των καθισμάτων Citroën Advanced Comfort του νέου ë-C3, έχουν σχεδιαστεί αποκλειστικά για το συγκεκριμένο μοντέλο και χρησιμοποιούν πρόσθετο αφρώδες υλικό, παρέχοντας μία απαλή και φιλόξενη αίσθηση, από την πρώτη επαφή καθώς και μοναδικό βαθμό πλευρικής στήριξης, ανεξάρτητα με την διάρκεια και την απόσταση της διαδρομής.  

Tο νέο ηλεκτρικό Citroen ë-C3

Ο ηλεκτροκινητήρας των 83kW/113hp αποδίδει ισχύ και ροπή κατάλληλη για τις καθημερινές μετακινήσεις στην πόλη καθώς και για τα μεγαλύτερα ταξίδια, ενώ η μπαταρία των 44kWh εξασφαλίζει αυτονομία μέχρι και 320km βάσει μετρήσεων WLTP. Χάρη στον ηλεκτροκινητήρα των 83kW (113hp) και το πλήρως αυτόματο κιβώτιο ταχυτήτων, το μοντέλο χρειάζεται για τα 0-100km/h περίπου 11δλ., ενώ η εκτιμώμενη τελική του ταχύτητα φτάνει τα 135km/h.     

Ταχεία φόρτιση από σταθμό με παροχή συνεχούς ρεύματος (DC) ισχύος 100kW, από το 20 έως το 80% της χωρητικότητας της μπαταρίας, σε μόλις 26 λεπτά. Ευκολία πρόσβασης σε πάνω από 540.000 σταθμούς σε ολόκληρη την Ευρώπη.  

Για πρώτη φορά από τη Stellantis, η ‘Smart Car Platform’ αποκλειστικά για ηλεκτρικά οχήματα, χρησιμοποιεί μία μπαταρία ισχύος 44kWh LFP (Lithium Ferro Phosphate) η οποία εξασφαλίζει αυτονομία έως και 320km WLTP, και δυνατότητα ταχείας φόρτισης από σταθμούς παροχής συνεχούς ρεύματος ισχύος 100kW, που επιτρέπει τη φόρτιση από το 20 έως το 80% της χωρητικότητας της μπαταρίας, σε μόλις 26 λεπτά.  

Tο νέο ηλεκτρικό Citroen ë-C3

Η στάνταρ φόρτιση από παροχή εναλλασσόμενου (AC) ρεύματος, από 20 έως 80%, διαρκεί περίπου 4ώ.10λ. από παροχή ισχύος 7kW, ή 2ώ.50λ. εφόσον διατίθεται παροχή ισχύος 11kW. Η πρόσβαση τόσο σε οικιακές όσο και σε δημόσιες εγκαταστάσεις φόρτισης με εναλλασσόμενο ρεύμα, είναι ιδιαίτερα εύκολη με τη χρήση του στάνταρ καλωδίου Mode 3, που παρέχεται με το αυτοκίνητο, και είναι ιδανική λύση για τακτική φόρτιση στο σπίτι μέσω ενός wall box, καθώς και εκτός σπιτιού από δημόσιους σταθμούς φόρτισης. Το συγκεκριμένο καλώδιο μπορεί να συνδεθεί είτε με μονοφασική παροχή 7.4kW, ή με wall box 11kW.      

Ο χρήστης έχει επίσης τη δυνατότητα να προγραμματίζει τις διαδρομές του, και να παρακολουθεί σε πραγματικό χρόνο, την κατάσταση φόρτισης και το επίπεδο της μπαταρίας του αυτοκινήτου του, αλλά και να απολαμβάνει μια ολοκληρωμένη εμπειρία πλοήγησης χάρη στη νέα εφαρμογή e-ROUTES.

Tο νέο ηλεκτρικό Citroen ë-C3

MY CITROËN PLAY ΜΕ SMARTPHONE STATION είναι βασικός εξοπλισμός στην αρχική έκδοση «You» και διαθέτει μία ενσωματωμένη βάση smartphone, που δίνει στον οδηγό τη δυνατότητα να «κουμπώσει» τη συσκευή του και να ενεργοποιεί αυτόματα μια αποκλειστική νέα εφαρμογή, χρησιμοποιώντας ασύρματη τεχνολογία NFC (Near Field Communication). Μέσω αυτής της εφαρμογής, ο οδηγός χρησιμοποιεί τη συσκευή του για πρόσβαση σε συντομεύσεις για υπηρεσίες τηλεφώνου, ραδιοφώνου, πλοήγησης και Music Apps. Τα χειριστήρια του τιμονιού του ë-C3 διασφαλίζουν ότι ο οδηγός κρατά πάντα τα χέρια του στο τιμόνι, και το κουμπί «Home» διευκολύνει την πλοήγηση με τη μετάβαση πίσω την αρχική σελίδα της εφαρμογής.        

MY CITROËN DRIVE ΜΕ ΟΘΟΝΗ ΑΦΗΣ 10’’ στον βασικό εξοπλισμό της έκδοσης ‘Max’. Η κεντρική εργονομικά σχεδιασμένη έγχρωμη οθόνη των 10.25 ιντσών λειτουργεί με widgets όπως ένα smartphone παρέχοντας πρόσβαση μέσω εικονικών συντομεύσεων σε βασικές λειτουργίες και εφαρμογές πολυμέσων, πλοήγησης, τηλεφώνου, ηχοσυστήματος. Η ασύρματη δυνατότητα σύνδεσης μέσω WiFi εξασφαλίζει τη αντιστοίχιση του smartphone και τη συμβατότητα με Apple CarPlay και Android Auto. 

Το ‘Connect One’ είναι δωρεάν, και προσφέρει άμεση πρόσβαση στις υπηρεσίες e-Call και Citroën Assistance, τηλε-συντήρησης αλλά και στο ψηφιακό εγχειρίδιο χρήσης του αυτοκινήτου.  Και οι δύο εκδόσεις του νέου ë-C3 και ο αντίστοιχος στάνταρ εξοπλισμός τους σε επίπεδα συστημάτων infotainment (My Citroen Play με Smartphone Station, My Citroën Drive οθόνη αφής 10’’) είναι συμβατός με την εφαρμογή Citroën e-ROUTES. 

Tο νέο ηλεκτρικό Citroen ë-C3

Η έκδοση με την αυτονομία των 320km του ë-C3  θα προσφέρεται σε άκρως ανταγωνιστική τιμή ,καθώς η Citroën συνεχίζει επιθετικά την αποστολή της, να κάνει την ηλεκτροκίνηση προσβάσιμη σε όλους.  Για την απλοποίηση των επιλογών των πελατών, το ë-C3 διατίθεται σε δύο  πλήρως εξοπλισμένες εκδόσεις ‘You’ και ‘Max’. Το 2025 θα παρουσιαστεί και η πιο οικονομική  έκδοση του Citroën ë-C3, με αυτονομία 200km.  Σε πολλές ευρωπαϊκές αγορές, το νέο Citroën ë-C3 θα προσφέρεται σε μία δίκαιη και ξεκάκαθαρή τιμή.  

 

 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top