Η Team Peugeot TotalEnergies σε νέα δοκιμασία

Πότε θα διεξαχθεί ο τελευταίος αγώνας της σεζόν

Η Team Peugeot TotalEnergies σε νέα δοκιμασία

Κάτω από το «βλέμμα» του όρους Fuji και μπροστά σε έναν αριθμό ρεκόρ θεατών (54.700) δόθηκε η εκκίνηση των 6 Ωρών του Fuji, του 6ου γύρου του Παγκόσμιου Πρωταθλήματος Αντοχής (WEC) της FIA. Η διαδρομή ήταν στεγνή και η θερμοκρασία άγγιζε στους 30°C.Ο Mikkel Jensen, στο τιμόνι του PEUGEOT 9X8 #93 και ο Loïc Duval στο #94 ξεκίνησαν τον αγώνα από την 5η και 6η σειρά στην «σχάρα εκκίνησης». Οι δύο οδηγοί ξεκίνησαν καλά, κερδίζοντας κάποιες θέσεις, παρά τα πολλά συμβάντα στο μπροστινό και στο πίσω μέρος του γκρουπ των αυτοκινήτων που έληξαν με την εμφάνιση του αυτοκινήτου ασφαλείας στον πρώτο κιόλας γύρο.

ΗTeam Peugeot TotalEnergies σε νέα δοκιμασία
Μετά την επανεκκίνηση η Team Peugeot TotalEnergies είχε έναν σταθερό αγώνα, χωρίς να αντιμετωπίσει κανένα σημαντικό μηχανικό πρόβλημα, δείχνοντας έτσι τη βελτίωση της αξιοπιστίας των δύο αυτοκινήτων. Τον Mikkel Jensen ακολούθησαν οι Paul Di Resta και Jean-Eric Vergne με το μονοθέσιο PEUGEOT 9X8 #93 να έχει έναν απροβλημάτιστο αγώνα, καθ’ όλη την διάρκεια των 6 Ωρών, για να αντικρύσει τελικά την καρό σημαία του τερματισμού στην 8η θέση. 

Η Team Peugeot TotalEnergies σε νέα δοκιμασία

Το PEUGEOT 9X8 #94 του Loïc Duval, του Stoffel Vandoorne, που έτρεξε τον πρώτο του αγώνα με την ομάδα σε αντικατάσταση του Nico Müller (μη διαθέσιμος λόγω τραυματισμού) και του Gustavo Menezes, είχε επίσης έναν σταθερό αγώνα. Οι οδηγοί έκαναν άψογη οδήγηση, τερματίζοντας τον αγώνα 7οι και αντιμετωπίζοντας έναν ισχυρό ανταγωνισμό από στην κατηγορία Hypercar. 

Ο 7ος και τελευταίος γύρος της σεζόν FIA WEC 2023 θα πραγματοποιηθεί στις 4 Νοεμβρίου στην πίστα Sakhir του Bahrain και θα κλείσει την πρώτη πλήρη σεζόν της Team Peugeot TotalEnergies στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Αντοχής.
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top