H θωρακισμένη BMW Σειρά 7 Protection αντέχει σε...πόλεμο

Η πρώτη BMW i7 Protection και η νέα BMW Σειρά 7 Protection

H θωρακισμένη BMW Σειρά 7 Protection αντέχει σε...πόλεμο

Τα δύο μοντέλα που εξελίχθηκαν με σημείο αναφοράς τη νέα BMW Σειρά 7 συνδυάζουν μια ασυναγώνιστη φιλοσοφία προστασίας με εξαιρετικά επίπεδα άνεσης και ευρυχωρίας, άκρως προηγμένα στοιχεία εξοπλισμού και την κορυφαία στην κατηγορία δυναμική συμπεριφορά για την οποία φημίζεται η μάρκα. Ως το πρώτο θωρακισμένο sedan στον κόσμο με αμιγώς ηλεκτρικό σύστημα κίνησης, η BMW i7 Protection.  Το εσωτερικό της θωρακισμένης BMW Σειρά 7 Protection

Οι νέες BMW i7 Protection και BMW Σειρά 7 Protection είναι εξοπλισμένες με την τελευταία γενιά του BMW iDrive που βασίζεται στο BMW Operating System 8.5. Το σύστημα είναι διαισθητικό στη χρήση και λειτουργεί με τρόπο οικείο στους κατόχους BMW. Έτσι, ο οδηγός μπορεί να βλέπει όλες τις σημαντικές πληροφορίες στο BMW Curved Display την κατάλληλη στιγμή και στο κατάλληλο σημείο απευθείας στο οπτικό του πεδίο. Οι ειδικές λειτουργίες που σχετίζονται με την προστασία των επιβατών ελέγχονται επίσης μέσω του BMW iDrive. Αυτές μπορούν να ενεργοποιούνται και να ελέγχονται πλήρως απτικά μέσω της οθόνης αφής.

Ένας πρόσθετος εσωτερικός καθρέφτης που βασίζεται σε κάμερα παραγγέλνεται προαιρετικά. Αυτός εμφανίζει την εικόνα που παρέχει η κάμερα υποβοήθησης οπισθοπορείας (Reversing Assist Camera) στην πανοραμική προβολή της οθόνης ελέγχου σε όλες τις ταχύτητες οδήγησης και σε κάθε είδους διαδρομή. Ο ηλεκτρονικός εσωτερικός καθρέφτης είναι μοναδικός στην κατηγορία των θωρακισμένων οχημάτων με αυτή τη μορφή.


Το σύστημα ενδοεπικοινωνίας που περιλαμβάνεται στο βασικό εξοπλισμό επιτρέπει στους επιβάτες του αυτοκινήτου να επικοινωνούν με άτομα που βρίσκονται έξω από αυτό χωρίς να χρειάζεται να ανοίξουν τις πόρτες ή τα παράθυρα. Βασικά χαρακτηριστικά εδώ είναι τα μικρόφωνα που είναι ενσωματωμένα στους εξωτερικούς καθρέφτες, ένα εξωτερικό ηχείο, το hands-free μικρόφωνο που είναι ενσωματωμένο στην επένδυση οροφής και τα συμπληρωματικά ηχεία στο εσωτερικό. Επιπλέον, ένα μικρόφωνο σε μορφή ράβδου μπορεί να τοποθετηθεί προαιρετικά στο θάλαμο της κεντρικής κονσόλας για αποτελεσματική επικοινωνία με άτομα έξω από το αυτοκίνητο ακόμη και όταν τα παράθυρα είναι κλειστά.

H θωρακισμένη BMW Σειρά 7 Protection

Επίκεντρο αποτελεί το νέο BMW Protection Core που είναι μοναδικό παγκοσμίως και περιλαμβάνει ειδική για το μοντέλο αυτοφερόμενη δομή αμαξώματος με θωράκιση χάλυβα. Στη συνέχεια, συνδυάζεται με χαρακτηριστικά όπως η πρόσθετη θωράκιση του κάτω μέρους του αμαξώματος και της οροφής καθώς και θωρακισμένο γυαλί. Και τα δύο μοντέλα θα κατασκευάζονται στο εργοστάσιο του BMW Group στο Dingolfing με μια περίτεχνη διαδικασία κατασκευής στο χέρι.

H θωρακισμένη BMW Σειρά 7 Protection
Τα νέα θωρακισμένα μοντέλα προσφέρουν εξατομικευμένη προστασία από επιθέσεις με πυροβόλα όπλα ή εκρηκτικά για άτομα που αποτελούν στόχο επίθεσης. Έχουν ταξινομηθεί προφέροντας προστασία κατηγορίας VR9 με βάση τα διεθνώς αναγνωρισμένα επίσημα κριτήρια δοκιμών της γερμανικής Vereinigung der Prüfstellen für Angriffshemmende Materialien und Konstruktionen (Ένωση Εργαστηρίων Δοκιμών για Ανθεκτικά σε Επιθέσεις Υλικά και Κατασκευές - VPAM, για συντομία). Η πιστοποίηση βασίζεται, μεταξύ άλλων, στην τρίτη έκδοση των οδηγιών για οχήματα ανθεκτικά σε σφαίρες (VPAM BRV) όσον αφορά τη βαλλιστική αντοχή και στις οδηγίες για οχήματα ανθεκτικά σε εκρηκτικές ύλες (VPAM ERV, τρίτη έκδοση) και στην PAS 300 αναφορικά με την αντοχή σε εκρήξεις. Το γυαλί για τα δύο μοντέλα προστατεύει ακόμη και από πυρά από πυρομαχικά διαμετρήματος 7.62x54 R - μια απειλή από την υψηλότερη κατηγορία προστασίας για πολιτικά οχήματα VPAM 10. Προαιρετικά, για τη νέα BMW Σειρά 7 Protection, διατίθεται επίσης μία μερική επέκταση προστασίας για συγκεκριμένες περιοχές του αμαξώματος απέναντι σε πυρά από πυρομαχικά VPAM 10.

Χάρη στην ευρεία γκάμα του βασικού και προαιρετικού εξοπλισμού τους, τα νέα θωρακισμένα sedan οχήματα της BMW παρέχουν εξατομικευμένη προστασία σε ποικίλα σενάρια επιθέσεων. Οι νέες BMW i7 Protection και BMW Σειρά 7 Protection μπορούν να προσαρμοστούν με ακρίβεια για κάθε είδους απαιτήσεις, με χαρακτηριστικά όπως σύστημα παροχής φρέσκου αέρα, πυροσβεστήρα με αυτόματη και χειροκίνητη εκτόξευση, φάρους που αναβοσβήνουν, πομποδέκτες και ιστούς για την τοποθέτηση σημαίας για όταν το αυτοκίνητο βρίσκεται σε επίσημη αποστολή, καθώς και άλλες ειδικές επιλογές ανάλογα με τον πελάτη.

H θωρακισμένη BMW Σειρά 7 Protection
Η καινοτόμος φιλοσοφία προστασίας που χρησιμοποιήθηκε για τη νέα BMW i7 Protection και τη BMW Σειρά 7 Protection επέτρεψε επιπλέον τη βελτιστοποίηση του βάρους τους σε σύγκριση με τα προηγούμενα μοντέλα. Η εξοικονόμηση βάρους δεν οδηγεί μόνο σε σημαντικά υψηλότερη ικανότητα μεταφοράς φορτίου, αλλά έχει επίσης ιδιαίτερα θετική επίδραση στις ικανότητες χειρισμού των θωρακισμένων sedan. Το βελτιστοποιημένο βάρος συνδυάζεται με την αύξηση της ακαμψίας του αμαξώματος (ένα ακόμη πλεονέκτημα του BMW Protection Core) με στόχο την προσφορά απαράμιλλων επιπέδων άνεσης ευελιξίας. Όλα αυτά μεταφράζονται σε εξαιρετικά ακριβή έλεγχο του αυτοκινήτου, άριστη δυναμική στις στροφές και απαράμιλλες τιμές επιτάχυνσης και τελικής ταχύτητας.

H θωρακισμένη BMW Σειρά 7 Protection
Δεν εκπέμπει ρύπους και περιλαμβάνει έναν ηλεκτροκινητήρα στον εμπρός άξονα και έναν ακόμα στον πίσω. Χρησιμοποιεί πολλά επιμέρους εξαρτήματα που προέρχονται από το σύστημα κίνησης της BMW i7 M70 xDrive (συνδυασμένη κατανάλωση ηλεκτρικής ενέργειας στον κύκλο WLTP: 23,7 - 20,8 kWh/ 100 km), του ισχυρότερου αμιγώς ηλεκτρικού μοντέλου παραγωγής της μάρκας, εξασφαλίζοντας κορυφαίες επιδόσεις. Οι δύο ηλεκτροκινητήρες δημιουργούν ένα ηλεκτρικό σύστημα τετρακίνησης με συνδυασμένη ισχύ έως 400 kW/544 hp και μέγιστη συνδυασμένη ροπή 745 Nm.Η άμεση παροχή ισχύος, η κατανομή της και στους τέσσερις τροχούς και η έξυπνη δικτύωση όλων των συστημάτων μετάδοσης κίνησης και πλαισίου εγγυώνται εξαιρετική πρόσφυση, κατευθυντική ευστάθεια και δυναμική υπεροχή. Η νέα BMW i7 Protection επιταχύνει από στάση έως τα 100 km/h σε 9,0 δευτερόλεπτα, ενώ η τελική ταχύτητα περιορίζεται ηλεκτρονικά στα 160 km/h.

H θωρακισμένη BMW Σειρά 7 Protection

Η βενζινοκίνητη έκδοση του νέου θωρακισμένου sedan έχει κάτω από το καπό ένα κινητήρα V8 τελευταίας γενιάς. Η τεχνολογία BMW TwinPower Turbo περιλαμβάνει ένα αναβαθμισμένο σύστημα υπερσυμπίεσης με ηλεκτρικά ελεγχόμενη βαλβίδα εκτόνωσης και έμμεση ψύξη του αέρα πλήρωσης, μαζί με μια πολλαπλή εξαγωγή τύπου cross-bank, με αυλούς που ενώνονται σε μια άκαμπτη δομή και στις δύο πλευρές που σχηματίζουν οι κύλινδροι. Ο νέος οκτακύλινδρος κινητήρας των 4,4 λίτρων χρησιμοποιεί ήπια υβριδική τεχνολογία 48V για τη βελτιστοποίηση της απόδοσης και της αποδοτικότητας καυσίμου.

Το νέο σύστημα κίνησης παράγει μέγιστη ισχύ 530 hp και μέγιστη ροπή 750 Nm. Το έξυπνο σύστημα τετρακίνησης BMW xDrive κατανέμει την ισχύ και στους τέσσερις τροχούς ανάλογα με τις ανάγκες. Η νέα BMW Σειρά 7 Protection συνδυάζει την ανώτερη δυναμική συμπεριφορά με ασυναγώνιστα επίπεδα απόδοσης. Επιταχύνει από τα 0 στα 100 km/h σε 6,6 δευτερόλεπτα μέχρι την τελική ταχύτητα των 210 km/h.

H θωρακισμένη BMW Σειρά 7 Protection

Οι εξαιρετικά προηγμένοι αισθητήρες που αναπτύχθηκαν για τη νέα BMW Σειρά 7 και όλες οι κάμερες που διατίθενται για το πολυτελές sedan είναι επίσης εγκατεστημένα στα θωρακισμένα οχήματα, παρέχοντας ακριβείς και λεπτομερείς πληροφορίες για την περιοχή γύρω από το όχημα. Τα απαιτούμενα δεδομένα και εικόνες λαμβάνονται π.χ. από τις λειτουργίες Parking View, Panorama View, Remote 3D View και BMW Drive Recorder που περιλαμβάνονται στο πακέτο Parking Assistant Plus. Διαθέσιμες είναι επίσης οι λειτουργίες των συστημάτων προειδοποίησης εμπρόσθιας σύγκρουσης, προειδοποίησης διασταύρωσης (Crossroads Warning), προειδοποίησης αλλαγής λωρίδας κυκλοφορίας (Lane Departure Warning) και πληροφοριών ορίου ταχύτητας (Speed Limit Info).

H θωρακισμένη BMW Σειρά 7 Protection

Η BMW προσφέρει επίσης ειδικά μαθήματα εκπαίδευσης οδηγών για τα Protection μοντέλα της. Τα προγράμματα αυτά, τα οποία η BMW οργανώνει για περισσότερα από 35 χρόνια, χωρίζονται σε κατηγορίες, ανάλογα με το επίπεδο γνώσεων των συμμετεχόντων και πραγματοποιούνται σε διάφορες τοποθεσίες σε όλο τον κόσμο. Τα δύο θωρακισμένα οχήματα θα κάνουν το δημόσιο ντεμπούτο τους στη διεθνή έκθεση αυτοκινήτου IAA Mobility 2023 στο Μόναχο, ενώ οι παραδόσεις θα ξεκινήσουν τον Δεκέμβριο του 2023.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top