Η σπάνια Alfa Romeo Carabo

Πως διάλεξαν το χρώμα της Alfa Romeo Carabo

Η σπάνια Alfa Romeo Carabo

Το όνομα Carabo του πρωτοτύπου είναι εμπνευσμένο από το Carabus auratus, ένα είδος σκαραβαίου με εντυπωσιακό «μεταλλικό» χρώμα. Σε αυτό βασίστηκε και το πρωτότυπο με το ιδιαίτερο πράσινο «φωσφοριζέ» πράσινο και τις πορτοκαλί λεπτομέρειες. Η δεκαετία του 1960 χαρακτηρίστηκε για την Alfa Romeo και από τις ιδιαίτερες επιλογές χρωμάτων, αλλά και τις καινοτόμες λύσεις για τη βαφή αυτοκινήτων που εξέλιξε η Ιταλική μάρκα.

Το εσωτερικό της Alfa Romeo Carabo

Σχεδιασμένη από τον θρυλικό σχεδιαστή, Marcello Gandini που συνεργάστηκε με τον οίκο Bertone, το πρωτότυπο Carabo βασίζεται στα μηχανικά μέρη της Alfa Romeo 33 Stradale, ενός εμβληματικού μοντέλου που παραμένει από το 1967 και μέχρι και σήμερα σημείο αναφοράς για την υψηλή αισθητική του και την άψογη ισορροπία των όγκων που διαθέτει.

Το πίσω μέρος της Alfa Romeo Carabo

Η Alfa Romeo Carabo όπως και η 33 Stradale έχει λιγότερο από ένα μέτρο ύψος, όμως σε σχέση με το μοντέλο παραγωγής όλες οι καμπύλες επιφάνειες έχουν δώσει τη θέση του σε ευθείες γραμμές στο πρωτότυπο. Κάθε αισθητικό κομμάτι στη Carabo είναι απόλυτα «καθαρό», ενώ το design του μοντέλου αποτέλεσε πηγή έμπνευσης για πολλά άλλα μοντέλα, όχι αποκλειστικά της Alfa Romeo.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top