Επηρεάζεται η μπαταρία του Kia EV9 στο πολικό κρύο;

Η απάντηση στην πιο συνηθισμένη ερώτηση για τα ηλεκτρικά αυτκίνητα

Η απόδοση του Kia EV9 σε ακραίες καιρικές συνθήκες

Το Kia EV9 οδηγείται τέλεια ακόμα και σε ακραίες καιρικές συνθήκες. Κατά τη διάρκεια των χειμερινών δοκιμών στο Arjeplog της Σουηδίας, υπό συνθήκες θερμοκρασίας κάτω από το μηδέν κοντά στον πολικό κύκλο, οι μηχανικοί της Kia δοκίμασαν το όχημα για να εξασφαλίσουν τη βέλτιστη απόδοση μπαταρίας και φόρτισης, παρά την εξαιρετικά χαμηλή θερμοκρασία. Επιπλέον, βελτιστοποίησαν το Traction Control System για την καλύτερη δυνατή απόδοση κατά την οδήγηση σε χιόνι και πάγο.

Κάτω από βέλτιστες συνθήκες, το Kia EV9 έχει μια πλήρως ηλεκτρική αυτονομία άνω των 541 km, σύμφωνα με την παγκόσμια εναρμονισμένη διαδικασία δοκιμής ελαφρών οχημάτων (WLTP). Με εξαιρετικά γρήγορη φόρτιση 800 volt, μπορεί να ανακτήσει έως και 239 km σε αυτονομία μετά από μόλις 15 λεπτά φόρτισης

Το  Kia EV9 σε ακραίες καιρικές συνθήκες

Η προετοιμασία της μπαταρίας ουσιαστικά σημαίνει προθέρμανση της μπαταρίας πριν τη φόρτιση. Με την επίτευξη της βέλτιστης θερμοκρασίας της μπαταρίας πριν από την έναρξη της φόρτισης, το EV9 μπορεί να συνεχίσει να επιτυγχάνει εξαιρετικά γρήγορη φόρτιση, παρά το κρύο.

Ένα άλλο χαρακτηριστικό, το EV Route Planner, που παρουσιάστηκε για πρώτη φορά με το EV9, προσφέρει στους πελάτες ακόμη μεγαλύτερη ευκολία ανακαλύπτοντας αυτόματα σημεία φόρτισης στη διαδρομή όταν τα χρειάζονται. Το EV Route Planner και ο κλιματισμός της μπαταρίας συνεργάζονται για να προθερμάνουν την μπαταρία σε ψυχρές συνθήκες, όταν το αυτοκίνητο πλησιάζει κάποιο σημείο ταχυφορτιστή.

Το  Kia EV9 σε ακραίες καιρικές συνθήκες

Ένα άλλο χαρακτηριστικό για τη βελτίωση της οδήγησης στο χιόνι και τον πάγο είναι η τετρακίνηση. Το Kia EV9 με κίνηση σε όλους τους τροχούς διαθέτει ηλεκτροκινητήρες τόσο εμπρός όσο και πίσω. Το μοντέλο RWD χρησιμοποιεί ηλεκτροκινητήρα 150 kW και το AWD διαθέτει συνολική ισχύ εξόδου 283 kW. Αυτό ουσιαστικά διπλασιάζει την ισχύ του συστήματος όταν είναι ενεργοποιημένο το AWD.

Το  Kia EV9 σε ακραίες καιρικές συνθήκες

Το Σύστημα Ελέγχου Πρόσφυσης του Kia EV9, ή TCS, έχει σκοπό να βελτιώνει την απόδοση κατά την οδήγηση σε δύσκολα εδάφη. Οι οδηγοί μπορούν να επιλέξουν από τις λειτουργίες Mud, Sand και Snow χρησιμοποιώντας το κουμπί Terrain Mode Select στο τιμόνι για βελτιστοποίηση της απόδοσης οδήγησης ή διαφορετικών συνθηκών. Νομίζουμε ότι δόθηκαν από την εταιρεία οι απαντήσεις μένει βέβαια να δούμε τι θα συμβεί στην πράξη αν και στην Ελλάδα σπάνια συνατντάμε πολικές συνθήκες.  

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top