Η ομάδα της Peugeot TotalEnergies στοχεύει ήδη στο Le Mans

Ο δύσκολος αγώνας TotalEnergies 6 Hours of Spa- Francorchamps

Η ομάδα της Peugeot TotalEnergies στοχεύει ήδη στο Le Mans

Αποτελώντας παραδοσιακά την τελευταία πρόβα τζενεράλε πριν από τις «24 Ώρες του Le Mans», ο αγώνας TotalEnergies 6 Hours of SpaFrancorchamps απαραίτητος στο ημερολόγιο του Παγκόσμιου Πρωταθλήματος Αντοχής της FIA, προσέλκυσε το προηγούμενο Σαββατοκύριακο περισσότερους από 72.000 θεατές. Αυτό το ρεκόρ δείχνει πόσο ελκυστικό έχει γίνει το Πρωτάθλημα αυτή τη σεζόν.

Η ομάδα της Peugeot TotalEnergies
Στην πρώτη της συμμετοχή στη βελγική πίστα, η Team Peugeot TotalEnergies είχε έναν συνεπή αγώνα χωρίς κανένα σημαντικό μηχανικό πρόβλημα. Σε βρεγμένη πίστα ο Paul Di Resta και ο Gustavo Menezes ξεκίνησαν στο τιμόνι των #93 και #94 9X8 αντίστοιχα. Η ομάδα αποφάσισε να ξεκινήσει με βρόχινα ελαστικά και στη συνέχεια να αλλάξει σε slick ελαστικά όταν η πίστα στέγνωσε, με τη στρατηγική των ελαστικών να είναι βασικό στοιχείο αυτού του 6ωρου αγώνα που διακόπηκε τέσσερις φορές με την διαδικασία Safety Car.

Οι έξι οδηγοί της Peugeot Sport, Paul Di Resta, Mikkel Jensen, Jean-Eric Vergne και Loïc Duval, Gustavo Menezes, Nico Müller πραγματοποίησαν έναν υποδειγματικό αγώνα, χωρίς λάθη, επιτρέποντας έτσι στην ομάδα να επιβεβαιώσει τη βελτιωμένη αξιοπιστία των δύο 9Χ8 Hybrid Hypercar ενώ αναζητούσε ανταγωνιστικές επιδόσεις. 

Ο Jean-Eric Vergne, με το #93 PEUGEOT 9X8 πέρασε την καρό σημαία στην 7η θέση της κατηγορίας Hypercar μετά από χτύπημα από αυτοκίνητο της κατηγορίας LMP2 με αποτέλεσμα να χάσει τον ρυθμό προς το τέλος του αγώνα. Ακολούθησε ο Nico Müller με το #94 9X8 να τερματίζει 9ος σε μια πολύ ανταγωνιστική κατηγορία, αφού επιβράδυνε λόγω εσφαλμένης προειδοποίησης κατά τη διάρκεια ανεφοδιασμού. 

Η ομάδα της Peugeot TotalEnergies

Ο επόμενος αγώνας της Team Peugeot TotalEnergies θα είναι στις 10 και 11 Ιουνίου με την εκατονταετηρίδα των 24 Hours of Le Mans, που θα σηματοδοτήσει την επιστροφή της μάρκας στη διάσημη γαλλική πίστα.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top