Ford: Αποκάλυψε το νέο αμιγώς ηλεκτρικό Explorer

Όλα όσα πρέπει να ξέρετε για το νέο μοντέλο

Ford Explorer ηλεκτρική έκδοση

Το Explorer είναι το πρώτο μιας σειράς καινοτόμων, νέων ηλεκτρικών οχημάτων από τη Ford και χαράσσει το δρόμο για τον πλήρη επαναπροσδιορισμό της μάρκας στην Ευρώπη. Το μεσαίου μεγέθους crossover μπορεί να μεταφέρει μέχρι πέντε άτομα σε δύο σειρές καθισμάτων και είναι πλήρως εξοπλισμένο για οικογενειακά ταξίδια περιπέτειας.

Η φουτουριστική εξωτερική σχεδίαση συνδυάζεται με ένα υπερσύγχρονο εσωτερικό με υλικά και χαρακτηριστικά υψηλής ποιότητας, όπως σμιλεμένα σπορ καθίσματα και μια εξελιγμένη μπάρα ήχου, η οποία συναντάται περισσότερο στα επαναστατικά concept cars παρά σε οικογενειακά οχήματα.

Το σύστημα infotainment SYNC Move2 του Explorer όχι μόνο κρατά τους επιβάτες συνδεδεμένους, αλλά διαθέτει επίσης μια κινητή οθόνη αφής 15 ιντσών που μπορεί να μετακινείται ομαλά προς τα πάνω και προς τα κάτω ανάλογα με τις ανάγκες του οδηγού και κρύβει έναν κρυφό αποθηκευτικό χώρο για τιμαλφή. Ένας χώρος για δύο μεγάλα smartphones συνοδεύεται στάνταρ από έναν ασύρματο φορτιστή συσκευών 4, ενώ το SYNC Move παρέχει ασύρματη συμβατότητα με Android Auto και Apple CarPlay. 

Ο στάνταρ εξοπλισμός που αναβαθμίζει την άνεση περιλαμβάνει θερμαινόμενα μπροστινά καθίσματα και τιμόνι, κάθισμα οδηγού με λειτουργία μασάζ και έλεγχο κλιματισμού που επιτρέπει στον οδηγό και τον συνοδηγό να επιλέγουν τη δική τους θερμοκρασία. Η πρόσβαση στο εσωτερικό του ηλεκτρικού crossover είναι απλή υπόθεση με το στάνταρ σύστημα εισόδου χωρίς κλειδί (keyless entry) και την διαθέσιμη hands-free πόρτα του χώρου αποσκευών. Αυτό σημαίνει ότι οι κάτοχοι του οχήματος μπορούν να έχουν πρόσβαση στο χώρο αποσκευών όταν κρατούν στα χέρια του σπορ εξοπλισμό, περνώντας απλά το πόδι τους κάτω από τον πίσω προφυλακτήρα.

Σχεδιασμένο για ταξίδια περιπέτειας και με αποθηκευτικό χώρο περίπου 470 λίτρων στην πενταθέσια διάταξη, το νεότερο ηλεκτρικό όχημα της Ford είναι ιδανικό για εξερεύνηση της πόλης και όχι μόνο. Η κονσόλα με χωρητικότητα 17 λίτρων ανάμεσα στον οδηγό και τον συνοδηγό μπορεί να χωρέσει ένα laptop 15 ιντσών και σε συνδυασμό με ένα κρυφό ντουλαπάκι και τον διαθέσιμο χώρο αποσκευών με hands-free πρόσβαση, το αμιγώς ηλεκτρικό Explorer της Ford θέτει νέα πρότυπα.

θα διατίθενται τρείς εκδόσεις ισχύος με τις  δυο πισωκίνητες με έναν ηλεκτροκινητήρα τοποθετημένο πίσω με 170 και 286 ίππους αντίστοιχα, καθώς επίσης και μια τετρακίνητη με δυο ηλεκτροκινητήρες (έναν σε κάθε άξονα) και συνδυαστική απόδοση 340 ίππους.Όλα αυτά συνδυάζονται με δυνατότητα ταχείας φόρτισης από 10 - 80% σε μόλις 25 λεπτά1 και πρόσβαση, έως το επόμενο έτος, σε 500.000 σημεία φόρτισης σε όλη την Ευρώπη.

Τα προηγμένα συστήματα υποβοήθησης οδηγού περιλαμβάνουν, για πρώτη φορά σε όχημα Ford στην Ευρώπη, το Assisted Lane Change 3 για ομαλή και ασφαλή αλλαγή λωρίδας με το πάτημα ενός μοχλού των φλας, καθώς και το Clear Exit Assist 3 που προειδοποιεί για ποδηλάτες που πλησιάζουν πριν ανοίξουν οι πόρτες στα πολυσύχναστα κέντρα των πόλεων.

Το νέο, αμιγώς ηλεκτρικό Explorer βρίσκεται στην πρώτη γραμμή της ηλεκτρικής επέλασης της Ford και είναι το πρώτο ηλεκτρικό όχημα ευρείας παραγωγής της εταιρείας που κατασκευάζεται στο νέο κέντρο EV της Ford στην Κολωνία της Γερμανίας. Η Ford στην Ευρώπη έχει δεσμευτεί να προσφέρει ένα αμιγώς ηλεκτρικό χαρτοφυλάκιο επιβατικών οχημάτων μέχρι το 2030.

 

 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top