BMW: Με ποιο τρόπο μειώνει ακόμα περισσότερο τους ρύπους CO2

Η καινοτόμος διαδικασία παραγωγής από το BMW Group

BMW παραγωγή μείωση ρύπων

Το BMW Group συνεχίζει τις προσπάθειές του για τη συστηματική μείωση των εκπομπών CO2 στην αλυσίδα εφοδιασμού. Ιδιαίτερη έμφαση δίδεται σε υλικά με υψηλές εκπομπές διοξειδίου του άνθρακα, όπως το αλουμίνιο, ο χάλυβας και τα πλαστικά. Ως εκ τούτου, το BMW Group σκοπεύει να προμηθεύεται αλουμίνιο με σημαντικά μειωμένες εκπομπές CO2 από τις υδροηλεκτρικές εγκαταστάσεις της Rio Tinto στον Καναδά από το 2024 και έχει υπογράψει σχετικό Μνημόνιο Κατανόησης (Memorandum of Understanding - MoU).

Σε σύγκριση με το αλουμίνιο που κατασκευάζεται με συμβατικές μεθόδους, η προσέγγιση αυτή μπορεί να εξοικονομήσει περίπου το 70% των εκπομπών CO2. Οι ποσότητες αλουμινίου που έχουν προγραμματιστεί θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά στην παραγωγή οχημάτων στο εργοστάσιο του BMW Group στο Spartanburgστην πολιτεία της Νότιας Καρολίνας των ΗΠΑ, σε εξαρτήματα του αμαξώματος, όπως για παράδειγμα το καπό.

Η τεχνολογία ELYSIS που αναπτύχθηκε για την παραγωγή αλουμινίου, φέρνει την επανάσταση στη διαδικασία τήξης που απαιτείται για την κατασκευή. Η καινοτόμος μέθοδος χρησιμοποιεί ανόδους χωρίς άνθρακα για την εξάλειψη όλων των εκπομπών CO2 που σχετίζονται με τη διαδικασία και δοκιμάστηκε με επιτυχία σε βιομηχανικό επίπεδο για πρώτη φορά το 2021. Το BMW Group σκοπεύει να γίνει ένας από τους πρώτους πελάτες που θα χρησιμοποιήσουν αυτή την τεχνολογία στην κανονική παραγωγή.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top