BMW Σειρά i7: Όλα όσα θέλετε να μάθετε για τη νέα ηλεκτρική γενιά 

Υψηλή τεχνολογία και ασφάλεια

BMW Σειρά i7 παρουσίαση Ελλάδα

Έγινε στην Ελλάδα  η παρουσίαση της νέας ηλκετρικής BMW Σειρά i7 η οποία ενσωματώνει ένα μοντέρνο στυλ που εστιάζει στα βασικά στοιχεία τόσο στον εξωτερικό όσο και στον εσωτερικό σχεδιασμό της. Στο εμπρός μέρος των οχημάτων BMW στην πολυτελή κατηγορία, κυριαρχούν σχεδιαστικά στοιχεία τα οποία είναι χαρακτηριστικά της, αλλά διατηρείται μία σαφής διαφοροποίηση μεταξύ αυτών των μοντέλων και των υπολοίπων της γκάμας BMW.

Το πλήρως ενσωματωμένο ηλεκτρικό σύστημα κίνησης και η μπαταρία υψηλής τάσης της BMW i7 θα κατασκευάζονται επίσης εκεί. Οχήματα με κινητήρες εσωτερικής καύσης, plug-in υβριδικά συστήματα και αμιγώς ηλεκτρικά συστήματα κίνησης θα κατασκευάζονται στην ίδια γραμμή παραγωγής στο Ντίνγκολφινγκ.Η BMW i7 βασίζεται σε μια αναβαθμισμένη  εκδοχή τής πλατφόρμας «CLAR» («Cluster Architecture») η οποία είναι αρχιτεκτονικής 400 Volt. Για την κίνηση της φροντίζουν δύο σύγχρονοι ηλεκτροκινητήρες με συνδυαζόμενη ισχύ 544 ίππους και μέγιστη συνδυαζόμενης ροπή 745 Nm.

Ο ηλεκτροκινητήρας ο οποίος βρίσκεται μπροστά αποδίδει 258 ίππους /8.000 σ.α.λ. και μέγιστη ροπή 365 Nm/0-5.000 σ.α.λ. Ο ηλεκτροκινητήρας που βρίσκεται πίσω έχει απόδοση 230 ίππους/8.000 σ.α.λ. και μέγιστη ροπή 380 Nm/0-6.000 σ.α.λ. Για τα 0-100 χλμ./ώρα χρειάζονται μόλις  4,7 δευτερόλεπτα με την  τελική της ταχύτητά να περιορίζεται ηλεκτρονικά στα 240 χλμ./ώρα (τιμές κατασκευαστή).

Οι μπαταρίες τής i7 είναι ιόντων λιθίου, με μέγιστη  ενεργειακή χωρητικότητα 101,7 kWh. Ο χρόνος φόρτισης είναι εντυπωσιακός καθώς μπορεί να φορτιστεί από το 10%-80% σε 34 λεπτά της ώρας σε ταχυφόρτιση 195 kW. Η  μέση τυποποιημένη κατανάλωση ενέργειας σύμφωνα με την BMW  είναι 18,4-19,6 kWh με την αυτονομία να κυμαίνεται από 591-625 χλμ.

Η διάθεση της i7 έχει ξεκινήσει και στη χώρα μας με την ελληνική αντιπροσωπεία να ανακοινώνει ότι η τιμή για την i7 xDrive60 Sedan ξεκινά από τα 162.150 ευρώ-8000 ευρώ της κρατικής επιδότησης .

Τα χαρακτηριστικά που κάνουν τη ναυαρχίδα BMW7 και BMW  i7ξεχωριστή.

Καινοτόμα χαρακτηριστικά όπως η οθόνη BMW Theatre Screen, η πολυαισθητηριακή εμπειρία οχήματος BMW iDrive με την τελευταία γενιά του λειτουργικού συστήματος BMW Operating System 8, καθώς και η κυρτή οθόνη BMW Curved Display και η λειτουργία Manoeuvre Assistant για αυτοματοποιημένη στάθμευση και ελιγμούς, υπογραμμίζουν τον προοδευτικό χαρακτήρα του πολυτελούς sedan. Πέρα από το αυξημένο επίπεδο άνεσης και το μοναδικό σύστημα ψυχαγωγίας, η επιλογή Executive Lounge για τους πίσω επιβάτες με τη βελτιστοποιημένη θέση ανάκλησης του καθίσματος και τη νέα επένδυση εσωτερικού από δέρμα Merino/κασμιρένιο μαλλί της BMW Individual, συμβάλλει ουσιαστικά στη μεγιστοποίηση της ευεξίας μέσα στο αυτοκίνητο.

Μοναδική ψηφιακή εμπειρία με τη νέα εμπειρία οχήματος BMW iDrive και λειτουργικό σύστημα BMW Operating System 8.


 Η νέα BMW Σειρά 7 προσφέρει στους πελάτες τη νέα, πολυαισθητηριακή εμπειρία οχήματος BMW iDrive, με την τελευταία γενιά του BMW Operating System 8. Με την πλήρως ψηφιακή κυρτή οθόνη BMW Curved Display, την καινοτόμα BMW Interaction Bar, τις βελτιωμένες δυνατότητες του BMW Intelligent Personal Assistant – συν τα πρόσθετα My Modes, την τελευταία έκδοση του BMW Head-Up Display και τη λειτουργία Augmented View που είναι διαθέσιμη για πρώτη φορά στην οθόνη πληροφοριών πίσω από το τιμόνι – ο διαισθητικός διάλογος μεταξύ του οδηγού και του οχήματος έχει φτάσει σε νέο επίπεδο.

Οι πίσω επιβάτες μπορούν να απολαμβάνουν μία μοναδική προσφορά στον τομέα της ψυχαγωγίας με τη μορφή της νέας BMW Theatre Screen – μιας πανοραμικής οθόνης 31,3” σε διάταξη 32:9 και ανάλυση 8K, που εκτείνεται προς τα κάτω από την οροφή και μεταμορφώνει τη δεύτερη σειρά καθισμάτων σε αποκλειστικό ιδιωτικό σινεμά πάνω σε τροχούς. Ο οδηγός και ο συνοδηγός μπορούν επίσης να χρησιμοποιούν YouTube video-on-demand streaming στην οθόνη ελέγχου για πρώτη φορά. Ένα σύστημα κεραίας συμβατό με 5G φροντίζει για συνδεσιμότητα υψηλής ταχύτητας

Η γκάμα συστημάτων μετάδοσης κίνησης .

Η νέα BMW Σειρά 7 σχεδιάστηκε από την αρχή για ιδιαίτερα απαιτητικά target groups σε μία παγκοσμιοποιημένη αγορά. Αυτό αντανακλάται σε μία γκάμα συστημάτων μετάδοσης κίνησης, προσαρμοσμένη στις ανάγκες κάθε αγοράς που περιλαμβάνει αποκλειστικές προσφορές για την Κίνα –  την πιο σημαντική περιοχή πωλήσεων της εταιρείας – και ένα μοντέλο diesel για την Ευρώπη.

Η νέα BMW Σειρά 7 προσφέρει τώρα μια επιλογή από κινητήρες εσωτερικής καύσης, plug-in υβριδικά συστήματα και αμιγώς ηλεκτρική κίνηση για πρώτη φορά. Στην Ευρώπη, θα λανσαριστεί αρχικά μόνο η BMW i7. Στις ΗΠΑ, στην Κίνα και σε λοιπές επιλεγμένες περιοχές, πέραν της αμιγώς ηλεκτρικής έκδοσης, θα προσφέρονται δύο μοντέλα κατά το λανσάρισμα, το καθένα εξοπλισμένο με βενζινοκινητήρα και ήπια υβριδική τεχνολογία 48V.


Οι plug-in υβριδικές εκδόσεις της νέας BMW Σειράς 7 αναμένεται να ακολουθήσουν σε πολλές αγορές από τις αρχές του 2023. Αυτές θα περιλαμβάνουν το πρώτο μοντέλο BMW M με εξακύλινδρο εν σειρά βενζινοκινητήρα και plug-in υβριδικό σύστημα κίνησης.

Μία έκδοση με κινητήρα diesel και ήπια υβριδική τεχνολογία 48V θα προστεθεί στη γκάμα για την Ευρώπη αμέσως μετά το λανσάρισμα στην αγορά. Περαιτέρω εκδόσεις της αμιγούς ηλεκτρικής BMW i7, συμπεριλαμβανομένης της μελλοντικής κορυφαίας έκδοσης BMW i7 M70 xDrive, θα είναι διαθέσιμες σε μετέπειτα στάδιο.

Όπως συνέβη με όλες τις προκατόχους της, η νέα BMW Σειρά 7 θα κατασκευάζεται στο εργοστάσιο του BMW Group στο Ντίνγκολφινγκ. Η μεγαλύτερη μονάδα παραγωγής της εταιρείας στην Ευρώπη, θα συνδυάσει την παράδοση με το μέλλον και είναι επίσης το κέντρο αριστείας του BMW Group για την παραγωγή εξαρτημάτων του ηλεκτρικού συστήματος κίνησης (e-drive). Τ

Δύο μοντέλα BMW M βασισμένα στη νέα BMW Σειρά 7.


Η νέα γκάμα μοντέλων της BMW Σειράς 7 σε όλο τον κόσμο θα επεκταθεί για να περιλαμβάνει δύο εκδόσεις BMW M εξοπλισμένες με συστήματα ηλεκτροκίνησης. Η νέα BMW M760e xDrive έχει ισχύ 571 hp και ροπή 800 Nm και θα κάνει το ντεμπούτο της την άνοιξη του 2023. Ο ηλεκτροκινητήρας της αυξάνει στιγμιαία την ισχύ κατά 30 kW/40 hp όταν απαιτείται έντονη επιτάχυνση. Μια ειδική σχεδίαση Μ για το εσωτερικό και εξωτερικό, με σύστημα εξαγωγής που υιοθετεί χαρακτηριστικές διπλές απολήξεις μοναδικής γεωμετρίας, υπογραμμίζει τα χαρακτηριστικά απόδοσης του μοντέλου BMW M, με plug-in υβριδική τεχνολογία.

Το μελλοντικό μοντέλο ναυαρχίδα, η νέα BMW i7 M70 xDrive  θα έχει ένα αμιγώς ηλεκτρικό σύστημα μετάδοσης κίνησης με δύο μοτέρ – στον εμπρός και τον πίσω άξονα – και θα διατίθεται αργότερα το 2023. Το σύστημα μετάδοσης κίνησης παράγει μέγιστη ισχύ πάνω από 600 hp και μέγιστη ροπή πάνω από 1.000 Nm. Το ισχυρότερο μοντέλο BMW για χρήση στο δρόμο επιταχύνει από 0 στα 100 km/h σε λιγότερο από 4,0 δευτερόλεπτα .

Η προστασία επαναπροσδιορίζεται: η νέα BMW Σειρά 7 σε έκδοση θωρακισμένου οχήματος .

Ένα όχημα υψηλής προστασίας βασισμένο στη νέα BMW Σειρά 7 είναι τώρα υπό εξέλιξη και θα προστεθεί στη γκάμα εντός του 2023. Με μία εγγενή φιλοσοφία προστασίας, που είναι μοναδική στην κατηγορία και έχει εξελιχθεί εξολοκλήρου από λευκό φύλλο χαρτί, η θωρακισμένη έκδοση του μοντέλου πληροί τις ειδικές απαιτήσεις αρχών, εκπροσώπων του κράτους και προσωπικοτήτων υψηλού κύρους που χρειάζονται ειδική προστασία.

Αυτή προσφέρει εξαιρετικά υψηλά πρότυπα προστασίας, σε συνδυασμό με τα υψηλά επίπεδα άνεσης εσωτερικού, δυναμικής οδήγησης και οδηγικής άνεσης που χαρακτηρίσουν όλη τη γκάμα της νέας BMW Σειράς 7. Χάρη σε μία ενσωματωμένη διαδικασία εξέλιξης και παραγωγής στο εργοστάσιο του BMW Group στο Ντίνγκολφινγκ, το υψηλής προστασίας όχημα που βασίζεται στη νέα BMW Σειρά 7, θέτει νέα πρότυπα.

 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top