FIAT 500: Γεννημένο την 4η Ιουλίου

Ο επαναστάτης της αυτοκίνησης έγινε 65 χρονών 

FIAT 500 γενέθλια επέτειος

Η 4η Ιουλίου του 2022 σηματοδοτεί τα 65α γενέθλια του 500, του μοντέλου συμβόλου της FIAT που εξέφρασε στο παρελθόν -και συνεχίζει να εκφράζει σήμερα με την αμιγώς ηλεκτρική του έκδοση- τη μοναδική αίσθηση της Ιταλικής dolce vita.

FIAT 500 e: Ποια είναι η λύση για την γρήγορη φόρτιση και την αυτονομία

Οι φετινοί εορτασμοί συμπίπτουν και με μια εξαιρετική εμπορική πορεία του ηλεκτρικού 500, το οποίο το 1ο 6μηνο του έτους αποτελεί το δημοφιλέστερο ηλεκτρικό αυτοκίνητο πόλης στην Ευρώπη και το δεύτερο ηλεκτρικό αυτοκίνητο ανεξαρτήτου κατηγορίας. 

Fiat 500

Σχεδιασμένο, εξελιγμένο και κατασκευασμένο στο Τορίνο, το νέο ηλεκτρικό 500 αποτελεί σύμβολο της Ιταλικής δημιουργικότητας. Το πρώτο 500 του 1957 έφερε μια επανάσταση στο χώρο της αυτοκίνησης, καθιστώντας το ιδιωτικό αυτοκίνητο προσιτό για το ευρύ κοινό. Στη συνέχεια η 2η γενιά του μοντέλου το 2007 απέδειξε ότι ένα αυτοκίνητο πόλης μπορεί να συνδυάζει την ευελιξία με την υψηλή αισθητική, ενώ πλέον η τρίτη και αμιγώς ηλεκτρική γενιά συνθέτει το ξεχωριστό στιλ και τις καινοτόμες τεχνολογίες με τη φιλική προς το περιβάλλον και τον χρήστη ηλεκτροκίνηση. Η παγκόσμια αναγνώριση του ονόματος 500 ενισχύεται από την εμπορική του πορεία μέχρι στιγμής σε 38 χώρες και τέσσερις γεωγραφικές περιοχές: Ευρώπη, Λατινική Αμερική, Μέσα Ανατολή και Ιαπωνία, αλλά και από τα περισσότερα από 30 διεθνή βραβεία που έχει κατακτήσει.

Με ακόμα μεγαλύτερη εστίαση στην «πράσινη μετάβαση», η FIAT έχει επιταχύνει τη στρατηγική εξηλεκτρισμού της. Από το 2024 όλα τα νέα της μοντέλα θα είναι αμιγώς ηλεκτρικά, ενώ το 2027 η μάρκα στην Ευρώπη θα είναι μια αμιγώς ηλεκτρική μάρκα.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top