BMW Σειρά 2 Active Tourer: Πρεμιέρα η νέα γκάμα κινητήρων

Για δύο plug - in και ένα νέο κινητήρα diesel με ήπια υβριδικά τεχνολογία

BMW Σειρά 2 Active Tourer νέα γκάμα κινητήρων

Η νέα BMW Σειρά 2 Active Tourer διατίθεται ήδη με μία ευρεία γκάμα συστημάτων μετάδοσης κίνησης, καθώς λανσαρίστηκε για πρώτη φορά στην αγορά εξοπλισμένη με κινητήρες εσωτερικής καύσης από την τρέχουσα γενιά μονάδων Efficient Dynamics του BMW Group και την τελευταία έκδοση της ήπιας υβριδικής τεχνολογίας 48-volt. Στο μέλλον, δύο plug-in υβριδικές εκδόσεις του compact all-rounder, θα προσφέρουν πρόσθετη αποδοτικότητα και οδηγική απόλαυση.

Τα υβριδικά συστήματα και των δύο μοντέλων συνδυάζουν έναν 3-κύλινδρο βενζινοκινητήρα με τεχνολογία BMW TwinPower Turbo που κινεί τους εμπρός τροχούς, με έναν ηλεκτροκινητήρα που επενεργεί στους πίσω τροχούς. Όπως η μπαταρία υψηλής τάσης που τοποθετείται βαθιά στο πάτωμα του οχήματος, αυτός ο ηλεκτροκινητήρας προέρχεται από την πέμπτη γενιά της τεχνολογίας BMW eDrive. Έτσι δημιουργείται ένα σύστημα τετρακίνησης, ειδικά σχεδιασμένο για υβριδικό μοντέλο, που προσφέρει ένα υψηλό επίπεδο σπορ συμπεριφοράς, οδηγικής ευστάθειας και ελκτικής πρόσφυσης, σε όλες τις οδηγικές καταστάσεις.

Το σύστημα κίνησης της νέας BMW 230e xDrive Active Tourer αποδίδει ισχύ έως 240 kW/326 hp (που παράγονται συνδυαστικά, με τον κινητήρα εσωτερικής καύσης να συνεισφέρει με 110 kW/150 hp και τον ηλεκτροκινητήρα αντίστοιχα με έως 130 kW/177 hp). Αυτό σημαίνει ότι το ισχυρότερο από τα δύο plug-in υβριδικά μοντέλα, επιταχύνει από στάση στα 100 km/h σε 5,5 δευτερόλεπτα. Η ηλεκτρική αυτονομία του κυμαίνεται μεταξύ 82 και 93 χιλιόμετρα σύμφωνα με το πρότυπο WLTP.

Με μέγιστη ισχύ έως 180 kW/245 hp (που παράγονται συνδυαστικά, με τον κινητήρα εσωτερικής καύσης να συνεισφέρει με 100 kW/136 hp και τον ηλεκτροκινητήρα με έως 80 kW/109 hp), το plug-in υβριδικό σύστημα της νέας BMW 225e xDrive Active Tourer προσφέρει επιτάχυνση από στάση στα 100 km/h σε 6,7 δευτερόλεπτα. Με τιμές μεταξύ 83 και 92 χιλιόμετρα σύμφωνα με το πρότυπο WLTP, έχει επίσης αυξήσει σημαντικά την ηλεκτρική αυτονομία συγκριτικά με την προηγούμενη γενιά του μοντέλου. Επιπλέον, η μέγιστη ισχύς φόρτισης έχει διπλασιαστεί όταν χρησιμοποιείται wallbox ή δημόσιος σταθμός φόρτισης. Τώρα είναι 7,4 kWh. Αυτό επιτρέπει στις μπαταρίες υψηλής τάσης των δύο plug-in υβριδικών μοντέλων να φορτίζονται από το μηδέν στο 100% της χωρητικότητάς τους, μέσα σε 2,5 ώρες.

Η τρίτη νέα προσθήκη στη γκάμα κινητήριων συνόλων, είναι ένας 4-κύλινδρος κινητήρας diesel 2.0L που συνδυάζεται με ήπια υβριδική τεχνολογία 48-volt. Η νέα BMW 223d xDrive Active Tourer αποδίδει μέγιστη ισχύ έως 155 kW/211 hp [συνολικά παραγόμενη από τον κινητήρα εσωτερικής καύσης (145 kW/197 hp) και τον ηλεκτροκινητήρα με (14 kW/19 hp)] καθώς και μέγιστη ροπή 400 Nm [που παράγεται από τον κινητήρα εσωτερικής καύσης (400 Nm) και τον ηλεκτροκινητήρα (55 Nm)]. Ο ηλεκτροκινητήρας του ήπιου υβριδικού συστήματος είναι ενσωματωμένος στο 7-τάχυτο, διπλού συμπλέκτη κιβώτιο Steptronic και λειτουργεί ως μίζα/γεννήτρια. Η ισχύς του συστήματος κίνησης μεταφέρεται στο δρόμο μέσω του ευφυούς συστήματος τετρακίνησης BMW xDrive. Η BMW 223d xDrive Active Tourer έχει επιτάχυνση  0 - 100 km/h σε 7,3 δευτερόλεπτα.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top