Peugeot Sport: Στην υπηρεσία της η τεχνητή νοημοσύνη

Για την ανάπτυξη του υβριδικού Supercar

Peugeot Sport τεχνητή νοημοσύνη

Η Peugeot Sport υπέγραψε μια πολυετή συνεργασία με τον παγκόσμιο ηγέτη στον ψηφιακό μετασχηματισμό, την εταιρεία Capgemini για να παράσχει προηγμένα ψηφιακά εργαλεία στην ομάδα προγράμματος του Παγκόσμιου Πρωταθλήματος Αντοχής FIA του PEUGEOT 9X8.

Η Peugeot Sport είναι έτοιμη να επιστρέψει στους αγώνες αντοχής αυτό το καλοκαίρι και θα αξιοποιήσει τα δεδομένα της Capgemini και την τεχνογνωσία σε εφαρμογές AI (τεχνητής νοημοσύνης) για να απογειώσει τις επιδόσεις του επαναστατικού υβριδικού Hypercar της, τόσο στον προσομοιωτή όσο και στην πίστα. Αυτή η νέα συνεργασία ενσωματώνει επίσης τη δέσμευση και των δύο εταιρειών στην ενεργειακή μετάβαση.

Με την Peugeot Sport να βρίσκεται σε ένα κρίσιμο στάδιο στην εξέλιξη του αυτοκινήτου, αυτή η θεμελιώδης τεχνολογική υποστήριξη είναι ένα σημάδι του πώς εξελίσσονται οι αγώνες αυτοκινήτου. Για παράδειγμα, η συγκεκριμένη ικανότητα υπολογισμών, οι αλγόριθμοι και η τεχνητή νοημοσύνη που έφερε στο τραπέζι η Capgemini έρχονται να συμπληρώσουν το λογισμικό που αναπτύχθηκε στο άθλημα και στην αυτοκινητοβιομηχανία για να παρέχει ολοένα και πιο ακριβή διαχείριση ενέργειας κατά την επιτάχυνση και κατά τη φάση της αναγεννητικής πέδησης (ανάκτηση ενέργειας-regeneration). Οι βελτιώσεις που εισήγαγαν οι Peugeot Sport και Capgemini για να ενισχύσουν την απόδοση του νέου Hypercar στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Αντοχής της FIA θα συνεχίσουν να ωφελούν τα συμβατικά αυτοκίνητα Ι.Χ. της PEUGEOT.

Η ανατρεπτική όραση που είναι εγγενής στην τεχνητή νοημοσύνη ταιριάζει απόλυτα με το πνεύμα που καθοδηγούσε τη σχεδίαση του PEUGEOT 9X8. Η ικανότητα ανάλυσης της συμπεριφοράς του αυτοκινήτου σε πραγματικό χρόνο ανοίγει έναν εντελώς νέο κόσμο ευκαιριών για την ομάδα, όχι μόνο συμπληρώνοντας τις ταχέως εξελισσόμενες τεχνολογίες που υπάρχουν ήδη στον μηχανοκίνητο αθλητισμό, αλλά και συμβάλλοντας στη συνεχή αναζήτηση για ολοένα υψηλότερες επιδόσεις και επιτρέποντας να ληφθεί υπόψη ένα πολύ ευρύτερο φάσμα σεναρίων στους αγώνες.

Σχεδιασμένο εξ ολοκλήρου από την Peugeot Sport σε συνεργασία με το Τμήμα Σχεδίασης της PEUGEOT, το 9X8 διαθέτει μια ριζικά νέα, αποδοτική αεροδυναμική φιλοσοφία, λειτουργεί με 100% ανανεώσιμα καύσιμα και είναι εξοπλισμένο με μπαταρίες νέας γενιάς, τηρώντας τη δέσμευση της μάρκας για καινοτόμο και ολοένα πιο βιώσιμη κινητικότητα. Οι ακραίες συνθήκες που υφίστανται στον μηχανοκίνητο αθλητισμό γενικά, και στους αγώνες αντοχής ειδικότερα, χρησιμεύουν ως ένα πολύτιμο εργαστήριο που επιτρέπει στο Brand να αξιολογεί λύσεις που σχετίζονται με τις στρατηγικές προκλήσεις που έχει θέσει η ίδια. Από την αρχή του προγράμματος δοκιμών πίστας του 9X8 τον Δεκέμβριο, η PEUGEOT έχει επικεντρωθεί στην επιτάχυνση της εξέλιξης του αυτοκινήτου - συμπεριλαμβανομένης της μονάδας μετάδοσης κίνησης και της ηλεκτροκίνητης μετάδοσης κίνησης σε όλους τους τροχούς - για να επιτρέψει στους καθημερινούς οδηγούς να επωφεληθούν από το ερευνητικό έργο και την πρόοδό της, με το 9X8 να ξεχωρίζει ως ναυαρχίδα για τις αξίες της PEUGEOT, δηλαδή τη γοητεία, το συναίσθημα και την αριστεία (Allure, Emotion and Excellence).

Η συνεργασία αυτή ταιριάζει επίσης απόλυτα με την παγκόσμια στρατηγική χορηγίας αγώνων της Capgemini, η οποία επιδιώκει όχι μόνο να γιορτάσει τις έννοιες του ομαδικού πνεύματος και της τόλμης μέσω των συσχετισμών της με μεγάλες μάρκες και αθλητικά γεγονότα σε όλο τον κόσμο (συμπεριλαμβανομένων των Παγκοσμίων Κυπέλλων Ράγκμπι Ανδρών και Γυναικών και του Ryder Cup στο γκόλφ), αλλά και να συνεισφέρει με τα προηγμένα εργαλεία και την τεχνολογική τεχνογνωσία της με στόχο τη βελτίωση της απόδοσης και της εμπειρίας των θαυμαστών.
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top