Alfa Romeo Tonale: Γιατί οι Ιταλοί είναι σίγουροι ότι θα πετύχει

To μοντέλο που θα μεταμορφώσει την εταιρεία

Alfa Romeo Tonale κινητήρες συστήματα

Με την παρουσίαση της Tonale, ξεκίνησε η μεταμόρφωση της Alfa Romeo, η οποία δεν εκφράζεται μόνο μέσω της ενσωμάτωση της εξηλεκτρισμένης κίνησης στους κόλπους της Ιταλικής μάρκας, αλλά και μέσω μιας σειράς καινοτόμων χαρακτηριστικών τεχνολογίας. Αυτή η μεταμόρφωση όμως παραμένει πιστή και στο DNA της Alfa Romeo, με την Tonale να βασίζεται σε καινοτόμες μηχανολογικές επιλογές που σαν στόχο έχουν να επαναπροσδιορίσουν την έννοια «σπορ» για τον 21ο αιώνα και την εποχή της εξηλεκτρισμένης κίνησης

Για την επίτευξη της μέγιστης οδηγικής απόλαυσης, πρωταρχικός στόχος αποτέλεσε ο έλεγχος του βάρους και ακόμα περισσότερο η ιδανική κατανομή αυτού μεταξύ των δύο αξόνων, χαρακτηριστικό που αποτελεί παραδοσιακό στοιχείο της Alfa Romeo.Έχοντας θέσει πολύ ψηλά τον πήχη με τις Giulia και Stelvio όσον αφορά στην αίσθηση που προσφέρει ένα σύστημα διεύθυνσης, οι μηχανικοί της Alfa Romeo εφάρμοσαν αντίστοιχες τεχνικές και στην Tonale. Με στόχο την άμεση ανταπόκριση στις εντολές του οδηγού, η ομάδα στο κέντρο δοκιμών του Balocco εφοδίασε την Tonale με την πιο «γρήγορη» στην κατηγορία των C-SUV σχέση κρεμαγιέρας (13,6). 


Ακόμα μια καινοτομία που φέρνει η Tonale στην κατηγορία είναι το προηγμένο σύστημα πέδησης IBS (Integrated Brake System), το οποίο επίσης εμφανίστηκε για πρώτη φορά στις Giulia και Stelvio και αποτελείται από ένα ηλεκτρομηχανικό σύνολο, το οποίο συνδυάζει το σύστημα ελέγχου πρόσφυσης με το παραδοσιακό σύστημα πέδησης. Η ανάρτηση βρίσκεται στο επίκεντρο σε κάθε Alfa Romeo με την επιλογή για την Tonale της αρχιτεκτονικής ανεξάρτητης ανάρτησης MacPherson και στους τέσσερις τροχούς να δίνει ιδιαίτερη ευελιξία στους δοκιμαστές της μάρκας. 


Στις υβριδικές εκδόσεις, όπως και στην έκδοση Diesel, η Tonale εφοδιάζεται με αυτόματα κιβώτια ταχυτήτων που μεταφέρουν την κίνηση στους εμπρός τροχούς. Τα σύνολο συνοδεύει το ηλεκτρονικό διαφορικό περιορισμένης ολίσθησης της Alfa Romeo που εστιάζει στο σπορ χαρακτήρα, αλλά και την ασφάλεια. 


Η έκδοση Plug-in Hybrid Q4 της Tonale εφοδιάζεται με το υβριδικό σύστημα τετρακίνησης Q4 hybrid all-wheel drive, έτσι ώστε να διασφαλίζει τη μέγιστη πρόσφυση για ασφαλείς διαδρομές ακόμα και σε χιονισμένα ή παγωμένα οδοστρώματα. Ανάλογα με τις συνθήκες που επικρατούν, το σύστημα ρυθμίζει σε μηδενικό χρόνο τη λειτουργία του προσφέροντας τα οφέλη της κίνησης 4x4 σε επίπεδο ασφάλειας, επιτρέποντας παράλληλα στον οδηγό να εκμεταλλευτεί στο έπακρο της ισχύ του συστήματος που φτάνει τους 275 ίππους.

Το Q4 hybrid all-wheel drive αποτελεί ακόμα ένα παράδειγμα που η ηλεκτρονική τεχνολογία συνεργάζεται αρμονικά με μηχανολογικές λύσεις, με αποτέλεσμα το χαμηλότερο βάρος, τη μεγαλύτερη αποδοτικότητα και την καλύτερη δυνατή οδηγική αίσθηση.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top