BMW: Πόσα αυτοκίνητα πούλησε στην Ελλάδα

Χρονιά ρεκόρ

BMW πωλήσεις Ελλάδα

Το 2021 ήταν μία χρονιά ρεκόρ για το BMW Group Hellas με τις μάρκες BMW / BMW i και MINI να σημειώνουν εξαιρετικές επιδόσεις. Βάσει των προσωρινά ανακοινωθέντων αποτελεσμάτων του ΣΕΕΑ (Σύνδεσμος Εισαγωγέων Αντιπροσώπων Αυτοκινήτων), η εταιρία κατέγραψε 6.101 συνολικές ταξινομήσεις επιβατικών αυτοκινήτων BMW / BMW i και MINI την περασμένη χρονιά (+27,7% συγκριτικά με το 2020).

Στην κατηγορία των πολυτελών αυτοκινήτων στην Ελλάδα, το μερίδιο αγοράς του BMW Group ανήλθε στο 39,8% (το μερίδιο επί της συνολικής αγοράς ανήλθε στο 5,9%) με 4.187 ταξινομήσεις οχημάτων BMW / BMW i και 1.914 ταξινομήσεις μοντέλων MINI. Το μερίδιο αυτό κατατάσσει το BMW Group στην πρώτη θέση της κατηγορίας των πολυτελών αυτοκινήτων. Επίσης, το μερίδιο του 4,1% στη συνολική αγορά για τη μάρκα BMW, αποτελεί τη δεύτερη καλύτερη επίδοση των τελευταίων 11 ετών για τη μάρκα.

Για την κορυφαία απόδοση που κατέγραψε BMW Group Hellas, ξεπερνώντας τα προβλήματα που έχουν προκληθεί από την παγκόσμια έλλειψη ημιαγωγών και τη συνεχιζόμενη πανδημία, ο Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος του BMW Group Hellas, κ. Andreas Sieben δήλωσε: «Πετύχαμε τις υψηλότερες επιδόσεις πωλήσεων των τελευταίων ετών στην Ελληνική αγορά με μία πλούσια γκάμα πολυτελών μοντέλων σε όλες τις κατηγορίες. Τα ηλεκτροκίνητα μοντέλα BMW/BMW i και ΜΙΝΙ συνεχίζουν την ανοδική τους πορεία συμβάλλοντας, μεταξύ άλλων, και στην επίτευξη του στόχου μας που είναι η ενίσχυση της βιώσιμης κινητικότητας στην Ελληνική αγορά. Το 2022 θα εντείνουμε τις προσπάθειές μας για την περαιτέρω ανάπτυξη της ηλεκτροκίνησης με την έλευση συναρπαστικών αμιγώς ηλεκτρικών μοντέλων, όπως για παράδειγμα τη νέα BMW i4, και θα επικεντρωθούμε σε σημαντικές δράσεις που θα ενισχύουν τη Βιωσιμότητα και τα οφέλη που αυτή προσφέρει στην κοινωνία».   

 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top