Opel Astra Sports Tourer: Αυτό είναι το νέο μοντέλο

Δείτε με ποιους κινητήρες έρχεται

Opel Astra Sports Tourer 2022 παρουσίαση

Η  Opel αποκάλυψε την πολυαναμενόμενη έκδοση station wagon, το νέο Astra Sports Tourer. Το νέο μοντέλο θα διατίθεται σε δύο επίπεδα plug-in υβριδικής κίνησης, και πρόκειται για το πρώτο εξηλεκτρισμένο  station wagon του Γερμανού κατασκευαστή. 

Εκτός από την ηλεκτροκίνηση, το νέο Astra Sports Tourer θα διατίθεται με πολύ αποδοτικούς κινητήρες βενζίνης και diesel. Η ισχύς κυμαίνεται από 81 kW (110 hp) έως 96 kW (130 hp) με τους βενζινοκινητήρες και τους πετρελαιοκινητήρες, ενώ με τα plug-in υβριδικά σύνολα, η συνολική ισχύς φτάνει τα 165 kW (225 hp). Ένα εξατάχυτο κιβώτιο διατίθεται στάνταρ με τις μονάδες βενζίνης και diesel, ενώ ένα οκτατάχυτο αυτόματο κιβώτιο (electrified με τις plug-in hybrid εκδόσεις) διατίθεται προαιρετικά με τους ισχυρότερους κινητήρες.

Στο εσωτερικό είναι εμφανής η τεράστια πρόοδος. Το Pure Panel, ψηφιακή διεπαφή ανθρώπου μηχανής [human-machine-interface (HMI)], προσφέρει στους πελάτες μία ξεκάθαρη, διαισθητική εμπειρία. Οι λειτουργίες ελέγχονται μέσω μιας μεγάλης οθόνης αφής, όπως σε ένα smartphone. Σημαντικές ρυθμίσεις, όπως ο έλεγχος κλιματισμού εξακολουθούν να επιλέγονται απευθείας μέσω μερικών διακοπτών. Επίσης, δεν χρειάζονται καλώδια, επειδή η νέα γενιά συστημάτων multimedia infotainment και συνδεσιμότητας μπορεί να συνδέεται με ασύρματα Apple CarPlay και Android Auto μέσω συμβατών τηλεφώνων, ήδη διαθέσιμο από τη βασική έκδοση.

Ο χώρος αποσκευών του νέου Astra Sports Tourer προσφέρει πάνω από 608 λίτρα ωφέλιμου αποθηκευτικού χώρου με τις πλάτες των πίσω καθισμάτων σε όρθια θέση, και 1.634 λίτρα όταν είναι αναδιπλωμένες – άφθονος χώρος για να φιλοξενήσει, για παράδειγμα, ένα κλουβί μεταφοράς σκύλου μεσαίου μεγέθους. Επιπλέον, όταν οι διαιρούμενες 40:20:40 πλάτες των πίσω καθισμάτων (στάνταρ εξοπλισμός) αναδιπλώνονται, το πάτωμα είναι τελείως επίπεδο. Ακόμα και με την υποδαπέδια μπαταρία ιόντων λιθίου, οι plug-in υβριδικές εκδόσεις εξακολουθούν να προσφέρουν  ωφέλιμη χωρητικότητα 548 l και 1.574 l αντίστοιχα.

Οι οδηγοί λαμβάνουν πρόσθετη υποστήριξη από τα προαιρετικά, προηγμένα συστήματα υποστήριξης όπως τα Intelli-HUD (head-up display) και Intelli-Drive 2.0. H ανίχνευση χεριών οδηγού εκτός τιμονιού (‘Hands-off’) φροντίζει ο οδηγός να παραμένει συνεχώς αφοσιωμένος στην οδήγηση.Το νέο Astra Sports Tourer συνεχίζει επίσης την επιτυχημένη παράδοση της Opel στα συμπαγή station wagon, που ξεκίνησε σχεδόν πριν από 60 χρόνια με το Kadett Caravan, το πρώτο όχημα του είδους στην κατηγορία από Γερμανική μάρκα.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top