Hyundai: Ετοιμάζει ιπτάμενο...αυτοκίνητο

Ηλεκτροκίνητο και αυτόνομο 

Hyundai ιπτάμενο αυτοκίνητο

Ο όμιλος Hyundai Motor ανακοίνωσε τη σύσταση μιας νέας εταιρείας που ονομάζεται Supernal, LLC με σκοπό την προώθηση του μελλοντικού οράματος της κινητικότητας. Η Supernal (η Εταιρεία) αποτελεί εξέλιξη του τμήματος αστικής εναέριας κινητικότητας του ομίλου και αναπτύσσει μια οικογένεια ηλεκτρικών εναέριων οχημάτων έχοντας ως σκοπό την σύγκλιση δημόσιων και ιδιωτικών φορέων για να διαμορφώσουν υπεύθυνα την αναδυόμενη βιομηχανία Advanced Air Mobility (AAM).

Σχεδιάζει να ξεκινήσει την πρώτη της εμπορική πτήση το 2028 και να κλιμακώσει τις δραστηριότητές της, αξιοποιώντας την τεχνογνωσία του Ομίλου στον τομέα της κατασκευής, καθώς η αγορά και η αποδοχή από το ευρύ κοινό θα αρχίσουν να αναπτύσσονται τη δεκαετία του 2030.


Η Supernal παρουσίασε στην CES 2020 το αρχικό πρωτότυπο όχημα, το S-A1. Η εταιρεία συνεχίζει να αναπτύσσει και να βελτιώνει το όχημα eVTOL που θα φέρει στην αγορά και σχεδιάζει να ξεκινήσει την πιστοποίηση το 2024 με ρυθμιστικούς φορείς των ΗΠΑ. Το πρώτο εναέριο όχημα της Supernal θα είναι ηλεκτροκίνητο και αυτόνομο και έχει προγραμματιστεί να φιλοξενεί τέσσερεις έως πέντε επιβάτες σε αστικές και παρακείμενες διαδρομές.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top