Οι προβολείς των νέων Opel κάνουν τη νύχτα... ημέρα   

Δείτε ποια τεχνολογία διαθέτουν 

Opel φώτα τεχνολογία Intelli-Lux LED

Όταν οι δείκτες των ρολογιών επιστρέψουν στη χειμερινή ώρα το ερχόμενο Σαββατοκύριακο, ξαφνικά θα αρχίσει να σκοτεινιάζει ακόμα νωρίτερα. Για τους οδηγούς, αυτό σημαίνει αυξημένη επαγρύπνηση, καθώς η ορατότητα και οι συνθήκες χειροτερεύουν αργά το απόγευμα. Αλλά αυτό δεν αποτελεί πρόβλημα για τους κατόχους μοντέλων Opel. Προσαρμοζόμενη, αντιθαμβωτική τεχνολογία φωτισμού  Intelli-Lux LED χρησιμοποιείται σε όλες τις κατηγορίες των μοντέλων του Γερμανού κατασκευαστή, από το μικρό bestseller Opel Corsa μέχρι το εντυπωσιακό Opel Mokka και τη ναυαρχίδα Opel Insignia. Επίσης, προαιρετικά εξοπλίζονται με την τελευταία γενιά Intelli-Lux LED  Pixel Light το νέο Opel Astra, που πρόσφατα γιόρτασε την παγκόσμια πρεμιέρα του, και η νέα έκδοση του Opel Grandland.

Tο Intelli-Lux LED Pixel Light, γνωστό από τις ναυαρχίδες της Opel, Insignia και νέο Grandland SUV γιορτάζει την πρεμιέρα του στο νέο Astra. Με συνολικά 168 στοιχεία LED (84 ανά προβολέα) ο εκπρόσωπος της συμπαγούς κατηγορίας εξασφαλίζει προσαρμοζόμενο και συνεχή φωτισμό χωρίς να ‘τυφλώνει’ τους άλλους οδηγούς. Ως εκ τούτου, το νέο Astra θέτει πρότυπα στην κατηγορία του. Οι πολύ λεπτοί προβολείς συσκοτίζουν την περιοχή γύρω από τα αντίθετα διερχόμενα οχήματα με εξαιρετική ακρίβεια σε κλάσματα του δευτερολέπτου. Οι υπόλοιπες περιοχές παραμένουν πλήρως φωτιζόμενες από τη δέσμη της μεγάλης σκάλας.


Η τεχνολογία Intelli-Lux LED είναι ανώτερη των συστημάτων xenon ή των συμβατικών συστημάτων φωτισμού επειδή είναι ισχυρότερη και πιο ακριβής. Μόλις το αυτοκίνητο απομακρύνεται από τις αστικές περιοχές, οι προβολείς matrix αλλάζουν αυτόματα σε μεγάλη σκάλα και προσαρμόζουν συνεχώς τo μήκος και την κατανομή του κώνου φωτισμού. Οι χρήστες των δρόμων δεν ‘τυφλώνονται’, ενώ ο υπόλοιπος δρόμος και οι πέριξ περιοχές παραμένουν έντονα φωτισμένα. Τα τμήματα LED επανέρχονται αυτόματα μόλις το σύστημα παύει να ανιχνεύει φώτα άλλων οχημάτων.


Χάρη στο Intelli-Lux LED, οι οδηγοί οχημάτων Opel μπορούν επίσης να βλέπουν αντικείμενα στην άκρη του δρόμου πολύ πιο έγκαιρα. Αυτό σημαίνει ότι έχουν στη διάθεση τους πολύ περισσότερο χρόνο για να αντιδράσουν, για παράδειγμα, όταν ζώα διασχίζουν απροσδόκητα το δρόμο.


Πέρα από την αυξημένη ασφάλεια που παρέχουν, τα συστήματα Intelli-Lux LED διακρίνονται και για την υψηλή αισθητική τους. Στα νέα Opel Mokka, Astra και Grandland, οι προβολείς αποτελούν αναπόσπαστο στοιχείο του ‘προσώπου’ του αυτοκινήτου, στο νέο Opel Vizor. 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top