Πότε έρχεται το νέο υβριδικό Honda HR-V

Σας αναλύουμε το προηγμένο υβρδικό του σύστημα 

Honda HR-V υβριδικό 2021

Το νέο HR-V διαθέτει σε όλες τις εκδόσεις το προηγμένο, υβριδικό σύστημα κίνησης e:HEV, προσφέροντας στο δημοφιλές compact SUV της Honda τον ιδανικό συνδυασμό απόδοσης και επιδόσεων. Το νέο HR-V έρχεται να προστεθεί στο ανανεωμένο CR-V και το πρόσφατα λανσαρισμένο Jazz που διατίθεται μόνο με υβριδικό σύστημα κίνησης.

Το e:HEV έχει αποσπάσει θετικές κριτικές σε όλη την Ευρώπη για το συνδυασμό ισχυρών επιδόσεων με υψηλά επίπεδα αποδοτικής και αθόρυβης λειτουργίας σε πραγματικές συνθήκες. Καθώς δεν χρειάζεται σύνδεση και φόρτιση, το HR-V είναι κατάλληλο για καθημερινή χρήση, συνδυάζοντας την άμεση απόκριση και την αποδοτική λειτουργία ενός ηλεκτρικού οχήματος με την πρακτικότητα των μοντέλων με συμβατικό σύστημα κίνησης.


Το σύστημα αποτελείται από δύο συμπαγείς, ισχυρούς ηλεκτροκινητήρες που λειτουργούν σε συνεργασία με έναν βενζινοκινητήρα 1.5L DOHC i-VTEC κύκλου Atkinson, μία μπαταρία ιόντων λιθίου και ένα καινοτόμο κιβώτιο μιας σχέσης μετάδοσης σε συνδυασμό με μία ευφυή μονάδα ελέγχου ισχύος. Το σύστημα βασίζεται στην τεχνογνωσία που έχει αποκτήσει η Honda μέσα την 20ετή ενασχόλησή της με την υβριδική τεχνολογία των αυτοκινήτων δρόμου και τη Formula 1.

Για την εγκατάστασή του στο HR-V, η ισχύς του e:HEV αυξήθηκε από 109PS που ήταν στο Jazz, στα 96kW (131PS) με ροπή 253Nm.Το σύστημα e:HEV στο HR-V είναι πιο συμπαγές σε σχέση με του Jazz και έχει υψηλότερο επίπεδο ενεργειακής πυκνότητας που του επιτρέπει να παράγει περισσότερη ροπή. Ο αριθμός των κυψελών στη μπαταρία έχει αυξηθεί κατά 25%, παρέχοντας μεγαλύτερη ικανότητα αποθήκευσης και χρήσης ηλεκτρικής ενέργειας έναντι του 80kW Jazz, με τη μονάδα ελέγχου ισχύος (PCU) τώρα να είναι μικρότερη και ενσωματωμένη στο διαμέρισμα του κινητήρα, ενώ είναι και υγρόψυκτη αντί αερόψυκτη, για βελτιωμένη διαχείριση της θερμότητας. Η μείωση της σχέσης μετάδοσης μεταξύ ηλεκτροκινητήρα και τροχών βελτιώνει περαιτέρω τις δυναμικές επιδόσεις του HR-V.


Το αποτέλεσμα είναι ένα αβίαστο και άνετο ταξίδι, τόσο σε αστικές διαδρομές όσο και στις υψηλές ταχύτητες του αυτοκινητόδρομου. Οι εκπομπές CO2 του αποδοτικού υβριδικού συστήματος ξεκινούν από 122 g/km (WLTP) και η κατανάλωση από 5,4L /100km (WLTP), ενώ η επιτάχυνση 0 - 100 km/h του HR-V επιτυγχάνεται σε 10,6 δευτερόλεπτα.

Το νέο HR-V συνοδεύεται από μία ευρεία σειρά συστημάτων ασφάλειας, ώστε όλοι οι επιβάτες να απολαμβάνουν υψηλά επίπεδα προστασίας. Τα Auto High-Beam και Blind Spot Information περιλαμβάνονται στάνταρ σε όλες τις εκδόσεις, ενώ τα μοντέλα Advance έχουν επιπλέον Cross Traffic Monitor (Παρακολούθηση Διασταυρούμενης Κυκλοφορίας) και η ανώτερη έκδοση Advance Style εμπλουτίζεται με LED Active Cornering Lights (Ενεργά Φώτα Στροφής LED).

Στο επίκεντρο του συστήματος βρίσκεται μία νέα, ευρυγώνια και υψηλής ευκρίνειας κάμερα, που αντικαθιστά την κάμερα πολλαπλών χρήσεων και τους αισθητήρες της προηγούμενης γενιάς HR-V. Η απόδοση της μονοεστιακής κάμερας είναι ακόμα πιο βελτιωμένη από το σύστημα που παρουσιάστηκε στην τρέχουσα γενιά Jazz. Η ικανότητα αναγνώρισης έχει αυξηθεί με τη χρήση τεχνητής νοημοσύνης (ΑΙ) για την επεξεργασία της εικόνας. Για παράδειγμα, το Collision Mitigating Brake System (CMBS) ανιχνεύει τώρα μοτοσυκλέτες μπροστά από το όχημα για να περιορίζει τις επιπτώσεις σε περίπτωση μιας αναπόφευκτης σύγκρουσης.


Για τη Honda, η παθητική ασφάλεια είναι εξίσου σημαντική με την ενεργητική ασφάλεια για την προστασία των επιβατών σε περίπτωση ατυχήματος. Οι ιδιοκτήτες και επιβάτες του HR-V προστατεύονται τώρα από πολλαπλούς αερόσακους, ενώ το αυτοκίνητο εφοδιάζεται επίσης με εμπρός προσκέφαλα που περιορίζουν τους τραυματισμούς από τράνταγμα.
Το νέο HR-V, που θα διατίθεται στην Ευρώπη από τα τέλη του 2021, είναι το επόμενο μοντέλο με το ‘διακριτικό’ e:HEV (hybrid electric vehicle) στην προϊοντική οικογένεια της Honda, μετά το ανανεωμένο CR-V και το νέο Jazz που κυκλοφόρησε το 2020. Συνεχίζοντας με επιτυχία τη στρατηγική ηλεκτροκίνησης, η Honda πλησιάζει περισσότερο στο στόχο της να εξηλεκτρίσει όλα τα Ευρωπαϊκά mainstream μοντέλα της μέχρι το 2022. 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top