Χάμιλτον: 100η νίκη στην Formula 1 με μέση-σκληρή γόμα Pirelli

Τα σημεία κλειδιά του αγώνα στο Ρώσικο Grand Prix

Χάμιλτον Formula 1 Ρώσικο Grand Prix

Ο οδηγός της Mercedes, Lewis Hamilton πήρε την 100στη του νίκη στη Formula 1 εκκινώντας 4ος. Ταυτόχρονα ανέκτησε το προβάδισμα στη βαθμολογία του πρωταθλήματος. Όπως όλοι σχεδόν οι οδηγοί έκανε δυο αλλαγές. Εκκίνησε με τη C4 P Zero κίτρινη μέση γόμα, άλλαξε σε C3 P Zero λευκή σκληρή στον 27ο γύρο και σε Cinturato πράσινα ενδιάμεσα ελαστικά για τους τελευταίους γύρους του αγώνα καθώς άρχισε να βρέχει. Κυνηγούσε τον Lando Norris της McLaren που εκκίνησε από την pole και ήταν επικεφαλής στο μεγαλύτερο μέρος του αγώνα. Άργησε όμως να βάλει τα ενδιάμεσα ελαστικά, τα οποία τελικά χρησιμοποίησε στον τελευταίο γύρο. Αυτό είχε ως αποτέλεσμα να χάσει αρκετές θέσεις και να τερματίσει 7ος.

Ο οδηγός της Red Bull, Max Verstappen κατάφερε παρότι εκκινούσε 20ος, να τερματίσει 2ος. Εκκίνησε με τη σκληρή γόμα, προτού βάλει τη μέση και εν τέλει άλλαξε σε ενδιάμεσα ελαστικά τρεις γύρους πριν το τέλος.· Η πλειοψηφία των οδηγών εκκίνησε με τη μέση γόμα, επτά εκκίνησαν με τη σκληρή γόμα. Πριν την βροχή όλοι οι οδηγοί ακολουθούσαν τις δυο θεωρητικά ταχύτερες στρατηγικές: Από μέση σε σκληρή γόμα ή από σκληρή σε μέση γόμα.

Πως συμπεριφέρθηκε το κάθε ελαστικό

· ΣΚΛΗΡΗ C3: Οι περισσότεροι οδηγοί που εκκινούσαν από τις πιο πίσω θέσεις χρησιμοποίησαν αυτή τη γόμα στο ξεκίνημα. Επίσης την χρησιμοποίησε στην αρχή, ο οδηγός της Alpine, Fernando Alonso που εκκίνησε και τερμάτισε 6ος. Ο οδηγός της Red Bull, Max Verstappen ανέβηκε από την τελευταία στη 2η θέση χρησιμοποιώντας αυτή τη γόμα αρχικά. Ο ίδιος τύπος ελαστικού επέτρεψε στους Perez, Giovinazzi και Alonso να συμπληρώσουν 36 γύρους από την αρχή του αγώνα χωρίς αλλαγή. Αποδείχτηκε εύκολο ελαστικό στη διαχείριση της θερμοκρασίας και σταθερό καθόλη τη διάρκεια του αγώνα.

· MEΣΗ C4: Ήταν η πιο δημοφιλής επιλογή στην αρχή, οι πρώτοι πέντε εκκίνησαν μ’ αυτή τη γόμα. Επέδειξε καλή αντοχή, μολονότι είδαμε μετατόπιση γόμας λόγω θερμικής καταπόνησης, στο εμπρός αριστερά ελαστικό κάποιων μονοθεσίων. Παραταύτα ο Norris συμπλήρωσε από την αρχή, 28 γύρους με τη μέση γόμα προτού βάλει τη σκληρή για το τελευταίο μέρος του αγώνα.

· ΜΑΛΑΚΗ C5: Δεν ταίριαζε πολύ με τις συνθήκες του αγώνα και παρουσίαζε μετατόπιση γόμας λόγω υπερθέρμανσης καθώς η αγωνιστική γραμμή όντας ξεπλυμένη, δεν είχε καλό κράτημα. Ο μόνος οδηγός που την χρησιμοποίησε σήμερα ήταν ο Yuki Tsunoda της AlphaTauri, ο οποίος έκανε δυο γύρους στο τέλος προτού αλλάξει σε ενδιάμεσα.

· ΕΝΔΙΑΜΕΣΑ: Σημείο κλειδί για το αποτέλεσμα του αγώνα καθώς οι οδηγοί που άλλαξαν σ’ αυτό το λάστιχο τη στιγμή που ξεκίνησε να βρέχει, όπως ο Hamilton, απέκτησαν καθοριστικό πλεονέκτημα στους τελευταίους γύρους.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top