Όλα όσα πρέπει να ξέρετε για το νέο Hyundai BAYON 

Εκδόσεις και τιμές

Hyundai BAYON εκδόσεις τιμές Ελλάδα

Η Hyundai δεν παύει να μας εκπλήσσει. Αυτή την φορά με το ολοκαίνουριο BAYON , το νέο crossover SUV της Hyundai που έχει σχεδιαστεί ειδικά για την Ευρώπη. Ως ένα SUV της κατηγορίας B, το BAYON θα είναι το τελευταίο και μικρότερο μέλος της διαρκώς επεκτεινόμενης οικογένειας SUV της Hyundai.

Το ολοκαίνουριο BAYON διαθέτει compact εξωτερικό, ευρύχωρο εσωτερικό και μεγάλη λίστα έξυπνων χαρακτηριστικών ασφάλειας και συνδεσιμότητας που το καθιστούν ξεχωριστό στην κατηγορία του. Σύμφωνα με την υπάρχουσα λογική ονοματοδοσίας των SUV της Hyundai, το όνομα του BAYON είναι εμπνευσμένο από τη Bayonne, την πρωτεύουσα της Γαλλικής Χώρας των Βάσκων και έναν από τους πιο όμορφους προορισμούς στη νοτιοδυτική Γαλλία.  


Το BAYON είναι το νεότερο μοντέλο που αναδεικνύει την σχεδιαστική ταυτότητα “Sensuous Sportiness” της Hyundai. Τα τριγωνικά στοιχεία καθώς και αυτά σε σχήμα βέλους τονίζουν τη σχεδίαση, η οποία χαρακτηρίζεται από μια πλατιά μάσκα και κύρια φώτα στοιχείων που συνδυάζονται με εισαγωγές αέρα. Διατίθεται με ατσάλινες ζάντες 15 ιντσών ή ζάντες αλουμινίου 16 ή 17 ιντσών. Υπάρχουν εννέα χρώματα αμαξώματος, από τα οποία μπορεί να επιλέξει ο πελάτης, συμπεριλαμβανομένου του Mangrove Green, του νέου χρώματος λανσαρίσματος. Οι πελάτες μπορούν επίσης να επιλέξουν προαιρετικά διχρωμία οροφής σε χρώμα Phantom Black για ακόμα μεγαλύτερη εξατομίκευση. 

Το BAYON διαθέτει ένα ευρύχωρο, φωτεινό εσωτερικό. Έχει δοθεί ιδιαίτερη έμφαση στη μεγιστοποίηση της άνεσης των επιβατών τόσο στο εμπρός όσο και στο πίσω μέρος καθώς και την αύξηση του χώρου αποσκευών. Τεχνολογία εσωτερικού φωτισμού LED ενσωματωμένη στην περιοχή των ποδιών των εμπρός επιβατών, τα μαρσπιέ, τις χειρολαβές και το χώρο για μικροαντικείμενα κάτω από την κεντρική κονσόλα.  Οι πελάτες μπορούν να επιλέξουν μεταξύ τριών εσωτερικών :  Εξ ολοκλήρου μαύρο, σκούρο γκρι + ανοιχτό γκρι και σκούρο γκρι με Mangrove Green ραφές και λεπτομέρειες. 

 

Το BAYON προσφέρει προηγμένη τεχνολογία συνδεσιμότητας που σπάνια απαντάται στην κατηγορία του. Προσφέρει ψηφιακό πίνακα οργάνων 10,25 ιντσών, οθόνη  AVN (ήχου- βίντεο- πλοήγησης) 10,25 ιντσών (AVN) και κορυφαίες δυνατότητες infotainment. Ο εξοπλισμός συνδεσιμότητας περιλαμβάνει:  Οθόνη AVN 10,25 ιντσών ή οθόνη 8 ιντσών ,ψηφιακό πίνακα οργάνων 10,25 ιντσών, συνδεσιμότητα με Apple CarPlay και Android Auto (ασύρματα διασύνδεση με την οθόνη 8 ιντσών)και 3 θύρες USB . Επιπλέον υπάρχει ένα εξαιρετικό ηχοσύστημα Bose Premium.

Ενσωμάτωση νέου ημερολογίου: οι οδηγοί μπορούν να συγχρονίσουν το ημερολόγιό τους Google ή Apple με το σύστημα infotainment του αυτοκινήτου και να πλοηγηθούν απευθείας σε συναντήσεις/σημειώσεις τους . Οι λειτουργίες πολλές όπως συνδεδεμένη επιλογή διαδρομής ,LIVE υπηρεσίες στάθμευσης σε πραγματικό χρόνο , Online αναγνώριση φωνής,Find My Car (Βρες το αυτοκίνητό μου) ,αποστολή στο αυτοκίνητο (POI). 


Η 48V υβριδική τεχνολογία μπορεί να συνδυαστεί με το έξυπνο χειροκίνητο κιβώτιο ταχυτήτων (intelligent Manual Transmission ή iMT), μια μοναδική τεχνολογική σύμπλεξη που εξασφαλίζει ακόμα μεγαλύτερη εξοικονόμηση καυσίμου και βέλτιστη απόδοση. Αυτή η καινοτόμος τεχνολογία επιτρέπει περιστασιακά στο αυτοκίνητο να ρολάρει ελεύθερα μειώνοντας τις εκπομπές ρύπων και την κατανάλωση καυσίμου. 

Στην κορυφή της γκάμας υπάρχει ο κινητήρας βενζίνης 1.0 T-GDi με 48V υβριδική τεχνολογία και ισχύ 120 PS ή 100 PS. Συνδυάζεται με το έξυπνο χειροκίνητο κιβώτιο 6 ταχυτήτων (6iMT) ή ένα αυτόματο κιβώτιο διπλού συμπλέκτη 7 ταχυτήτων (7DCT).Η έκδοση των 100 PS του 1.0 T-GDi είναι διαθέσιμη και χωρίς το 48V υβριδικό σύστημα και μπορεί να συνδυαστεί με χειροκίνητο κιβώτιο 6MT ή αυτόματο 7DCT.


Ο κινητήρας 1.0 T-GDi με και χωρίς 48V υβριδικό σύστημα συνδυάζεται με τρία διαφορετικά προφίλ οδήγησης για τη βελτιστοποίηση της απόκρισης του κινητήρα και των δυναμικών χαρακτηριστικών ανάλογα με τις συνθήκες οδήγησης. Αυτά είναι τα Eco, Normal και Sport.Επίσης, υπάρχει και ο κινητήρας βενζίνης 1.2 MPi με 84 PS που συνδυάζεται με χειροκίνητο κιβώτιο 5MT.

Το BAYON είναι το πρώτο Crossover της Hyundai που είναι εξοπλισμένο με λειτουργία Rev Matching, ένα χαρακτηριστικό που συνήθως προορίζεται για τα μοντέλα υψηλών επιδόσεων της Hyundai. Όταν ο οδηγός κατεβάζει ταχύτητα η λειτουργία αυτή συγχρονίζει τις σ.α.λ. του κινητήρα για ομαλότερη αλλαγή. Διατίθεται για τον κινητήρα 1.0 T-GDi όταν συνδυάζεται με το κιβώτιο 7DCT για όλα τα προφίλ οδήγησης, καθώς και για τον κινητήρα 1.0 T-GDi 48V Hybrid όταν συνδυάζεται με το 6iMT, στην λειτουργία Sport.


Το BAYON διαθέτει το καλύτερο πακέτο ασφαλείας της κατηγορίας του, στο οποίο συμπεριλαμβάνονται αρκετές δυνατότητες ημιαυτόνομης οδήγησης - για παράδειγμα, το σύστημα Lane Following Assist (LFA- Διατήρηση λωρίδας κυκλοφορίας) και το Smart Cruise Control (NSCC) που βασίζεται στο σύστημα πλοήγησης, έξυπνη υποβοήθηση ορίων ταχύτητας (Intelligent Speed Limit Assist ISLA), υποβοήθηση μεγάλη σκάλας προβολέων (High Beam Assist- HBA), υποβοήθηση αποφυγής σύγκρουσης προς τα εμπρός (FCA) με ανίχνευση πεζών και ποδηλάτων και στροφής σε διασταύρωση ,προειδοποίηση συγκέντρωσης οδηγού (Driver Attention Warning- DAW) ,ειδοποίηση αναχώρησης προπορευόμενου οχήματος (Leading Vehicle Departure Alert- LVDA).

Στα συστήματα περιλαμβάνονται ακόμη:προειδοποίηση επιβατών στο πίσω κάθισμα (Rear Occupant Alert- ROA)  προειδοποίηση σύγκρουσης τυφλού σημείου (Blind-Spot Collision Warning- BCW) ,υποβοήθηση αποφυγής σύγκρουσης με οπίσθια κίνηση από χώρο στάθμευσης (Parking Collision-Avoidance Assist-Reverse- PCA-R) ,προειδοποίηση αποφυγής σύγκρουσης οπίσθιας κυκλοφορίας (Rear Cross-Traffic Collision-Avoidance Warning- RCCW). 
 
Η βασική αλλά πλούσια έκδοση Exclusive του Hyundai Bayon με τον ατμοσφαιρικό κινητήρα ξεκινάει από τις 15.790 ευρώ . Τα επίπεδα εξοπλισμού είναι τρία: Exclusive, Premium και Distinctive.Ο εξοπλισμός της Exclusive διαθέτει όλα τα συστήματα ασφάλειας SmartSense, τα οποία στο Bayon έχουν φτάσει τα 16 αισίως. Οι εκδόσεις με τον χιλιάρη  τούρμπο κινητήρα ξεκινούν από τα 17.190 ευρώ ενώ η  ήπια υβριδική έκδοση κοστίζει 18.990 ευρώ.
Αναλυτικά οι εκδόσεις και οι τιμές στον πίνακα που ακολουθεί: 

 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top