Που μπορείτε να γιορτάσετε τα 111α γενέθλιά της Alfa Romeo

Οι εκπλήξεις που κρύβουν

Alfa Romeo γενέθλια 2021

Την Πέμπτη 24 Ιουνίου, η Alfa Romeo κλείνει 111 χρόνια ζωής. Το 1910 στο Μιλάνο, η Anonima Lombarda Fabbrica Automobili (A.L.F.A.), η οποία το 1918 θα ονομαζόταν Alfa Romeo μετά την απόκτηση της από τον μηχανικό και επιχειρηματία Nicola Romeo, θα άνοιγε ένα νέο κεφάλαιο για την Ιταλική, αλλά και την παγκόσμια αυτοκινητοβιομηχανία.

Με την πάροδο των χρόνων, η μάρκα συγκέντρωσε γύρω της έναν μεγάλο αριθμό φίλων, οι οποίοι ακολουθούν με πάθος την πορεία της.  Για αυτούς, η Alfa Romeo διοργανώνει μια σειρά εκδηλώσεων με επίκεντρο το Μουσείο της μάρκας στο Arese. Την Πέμπτη 24 Ιουνίου στις 10 το πρωί, μια ξεχωριστή παρέλαση θα ανοίξει τους εορτασμούς στην πίστα που βρίσκεται μπροστά από το μουσείο. Όλοι οι παρευρισκόμενοι θα φορούν κόκκινα ρούχα, όπως κόκκινη θα είναι και η μάσκα που θα τους δοθεί κατά την είσοδο τους στο χώρο, σύμφωνα και με τα ισχύοντα υγειονομικά πρωτόκολλα.

Αναμφίβολα, την παράσταση θα κλέψουν οι πρώτοι τυχεροί ιδιοκτήτες των συλλεκτικών Giulia GTA και GTAm, οι οποίοι θα παραλάβουν τα αυτοκίνητα τους αυτή τη σημαδιακή ημέρα. Με μόλις 500 μονάδες να κατασκευάζονται, οι ιδιοκτήτες θα έχουν μια πρώτη γεύση της ξεχωριστής εμπειρίας που τους προσφέρει η Alfa Rοmeo με μια σειρά μοναδικών προνομίων. Το κορυφαίο μοντέλο της Giulia, εφοδιάζεται με τον Bi-Turbo V6 βενζινοκινητήρα των 2,9 λίτρων με απόδοση 540 ίππους και διαθέτει την κορυφαία ειδική απόδοση στην κατηγορία με 187 ίππους/λίτρο. Οι επικεφαλής Σχεδίασης και Μηχανολογίας της μάρκας θα συνοδεύσουν τους πρώτους ιδιοκτήτες σε αυτή την εμπειρία και στις 12 το μεσημέρι θα κινηθούν για πρώτη φορά με τις νέες τους GTA και GTAm στην πίστα του μουσείου.

Ένα από τα χαρακτηριστικά των νέων GTA και GTAm είναι η χρήση προηγμένων υλικών, στοιχείο που έχει τις ρίζες του στην προπολεμική 8C 2300 Monza. Η φιλοσοφία συνεχίστηκε με τις θρυλικές Giulietta Sprint Veloce και Giulia Sprint GTA, στη συνέχεια με την 75 Turbo Evoluzione και σήμερα με τις νέες GTA και GTAm.

Από τα αυτοκίνητα μαζικής παραγωγής, έως και την Formula 1, η εκδήλωση θα παρουσιάσει στο σύνολο της τον πολύπλευρο χαρακτήρα της μάρκας. Οι οδηγοί της Alfa Romeo Racing ORLEN, Kimi Räikkönen και Antonio Giovinazzi, θα ξεναγήσουν τους Alfisti ζωντανά από το Αυστριακό Grand Prix στο μαγικό κόσμο της Formula 1, ενώ συνδέοντας το παρελθόν με το παρόν, οι άνθρωποι της μάρκας θα πραγματοποιήσουν παρουσιάσεις, τόσο για την πλούσια αγωνιστική κληρονομιά της, όσο και για τις τεχνολογικές καινοτομίες, αλλά και τη μοναδική σχεδιαστική φιλοσοφία της Alfa Romeo.

 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top