Πότε έρχεται η νέα BMW i4

Δείτε την αυτονομία και τον χρόνο φόρτισης 

BMW i4 εκδόσεις αυτονομία άφιξη

Η BMW i4 είναι το πρώτο αμιγώς ηλεκτρικό μοντέλο της μάρκας BMW που δίνει έμφαση από την αρχή στις δυναμικές επιδόσεις. Η BMW i4 εντάσσεται σε μία ευέλικτη διάταξη παραγωγής στο εργοστάσιο του BMW Group στο Μόναχο και μοιράζεται την ίδια γραμμή συναρμολόγησης με μοντέλα με θερμικούς κινητήρες και plug-in υβριδικά συστήματα. 


Η νέα γενιά του συστήματος απεικόνισης και ελέγχου/λειτουργίας iDrive που τοποθετείται για πρώτη φορά στην BMW i4 επεκτείνει την αλληλεπίδραση μεταξύ οδηγού και οχήματος σε φυσικό διάλογο. Βασίζεται στο νέο BMW Operating System 8 και έχει σχεδιαστεί με ξεκάθαρη έμφαση στη λειτουργικότητα οθόνης αφής του BMW Curved Display και στη λεκτική επικοινωνία με τον εκτενώς αναβαθμισμένο ψηφιακό βοηθό - BMW Intelligent Personal Assistant. Σε αυτό το πλήρως ψηφιακό BMW Curved Display, το τμήμα της οθόνης ενδείξεων (12,3”) και η οθόνη ελέγχου (14,9”) συγχωνεύονται σε μια μονάδα πίσω από ένα κρύσταλλο κεκλιμένο προς τον οδηγό. Το ψηφιακό Intelligent Personal Assistant έχει αποκτήσει πρόσθετες ικανότητες και χρησιμοποιεί νέα γραφικά για να επικοινωνεί με τους επιβάτες.


Δυο εκδόσεις του μοντέλου θα διατίθενται με το λανσάρισμα, συμπεριλαμβανομένης της πρώτης BMW M με σύστημα κίνησης μηδενικών εκπομπών ρύπων. Η BMW i4 M50 (συνδυασμένη κατανάλωση ηλεκτρικής ενέργειας: 24 – 19 kWh/100 km κατά το πρότυπο WLTP, εκπομπές CO2: 0 g/km) ένα μοντέλο υψηλών επιδόσεων της BMW M GmbH, χρησιμοποιεί έναν ηλεκτροκινητήρα στον εμπρός άξονα και έναν ακόμα πίσω προσφέροντας συνολική ισχύ συστήματος 400 kW/544 hp και κορυφαία οδηγική απόλαυση – ενώ η αυτονομία του φτάνει τα 510 km στον κύκλο WLTP. Η BMW i4 eDrive40 (συνδυασμένη κατανάλωση ηλεκτρικής ενέργειας: 20 – 16 kWh/100 km κατά WLTP, εκπομπές CO2: 0 g/km) συνδυάζει έναν ηλεκτροκινητήρα 250 kW/340 hp με κλασική πίσω κίνηση.


Αν ο οδηγός απαιτήσει υψηλή ισχύ για περισσότερο από 10 δευτερόλεπτα, η BMW i4 M50 ενεργοποιεί το πρόγραμμα Sport Boost, που απελευθερώνει τη μέγιστη ισχύ αλλά και ροπή των 795 Nm του συστήματος κίνησης. Αυτό επιτρέπει στην έκδοση BMW M να επιταχύνει από 0 στα 100 km/h σε 3,9 δευτ. Το σύστημα κίνησης της BMW i4 eDrive40 αποδίδει μέγιστη ροπή 430 Nm, για επιτάχυνση 0 – 100 km/h σε 5,7 δευτερόλεπτα. Η μέγιστη αυτονομία του σύμφωνα με το πρότυπο WLTP είναι 590 km.


Η μονάδα Combined Charging Unit (CCU) της BMW i4 έχει σχεδιαστεί για να επιτρέπει εξαιρετικά ευέλικτη φόρτιση της μπαταρίας. Η φόρτιση DC είναι εφικτή με ισχύ έως και 200 kW. Για παράδειγμα, σε ένα ταξίδι μικρής/μεσαίας απόστασης, χρησιμοποιώντας ένα σταθμό φόρτισης υψηλής ισχύος, η αυτονομία του αυτοκινήτου μπορεί να αυξηθεί κατά 164 km (BMW i4 eDrive40) και 140 km (BMW i4 M50) μέσα σε 10 λεπτά από στάθμη φόρτισης 10%. Τα μοντέλα BMW i4 στην Ευρώπη συνοδεύονται από BMW Charging Card, έναν ευέλικτο ταχυφορτιστή (Flexible Fast Charger) για φόρτιση έως 11 kW και ένα καλώδιο φόρτισης mode 3. Το ειδικό σύστημα χρεώσεων που προσφέρει το BMW Charging επιτρέπει στους πελάτες να αγοράζουν ενέργεια σε πολύ λογικές τιμές από δημόσιους και υψηλής ισχύος σταθμούς φόρτισης.

Η οδηγική απόλαυση μηδενικών ρύπων έρχεται στον παραδοσιακό πυρήνα της μεσαίας κατηγορίας για πρώτη φορά από το Νοέμβριο του 2021.
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top